Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pretpostavljam da ti znaš i da ti je slatka pavlaka samo šlagvort za priču; ali za one koje ne znaju - slatka pavlaka uopšte nije slatka, samo se tako zove...
mada je ja ne koristim naročito...
Meni jeste slatka. ne nešto preterano, ali ima slatkast ukus, kako nema :confused:
I stvarno uvek u jelo stavljam kiselu, ili radije i neutralnu; a probala sam sa slatkom, nije da pričam samo tako.

Htela ne htela morala sam..
Skuvala sam corbicu od pecuraka(iz kesice):rumenko: i pravim neki kupus koji mi zovemo onaj kupus:roll: jer mu ne znamo ime i prezime..
Sladak kupus se izrenda kao za salatu,na vruce ulje se stavi onako prilicno secera,i kada secer pocne da se karamelise ubaci se kupus...tako se to dinsta dok kupus ne primi boju secera tj.ne postane braon i ne omekasa..a onda se sipa sirce isto onako od prilike i sve se zajedno dinsta dok sirce ne ispari..moze da se pobiberi,da se soli:NE!
Kakav je ukus ..stvarno nisam jela kupus s secerom..:D al mi zanimljivo pa pitam..

pretpostavljam da ti znaš i da ti je slatka pavlaka samo šlagvort za priču; ali za one koje ne znaju - slatka pavlaka uopšte nije slatka, samo se tako zove...
mada je ja ne koristim naročito...

Slatka pavlka ili mileram su mnogo boli dodtak jelima nego kisela..Kisel pavlaka ima nekako robustan ukus..Neutralna ili slatka pavlka imaju onu mekocu koja je potrebna i ne menjaju ukus jelu previse..bar je to moj ukus..kiselu pavlaku ne koristim..samo slatku..za jela gde treba pavlka..

Kad pre...:eek: ..bas si bila vredna..:klap:

juce sam na nekoj od tema naletela na komentar nekog forumasa koji je nacrnio zensku populaciju koja visi ovde i postuje..bilo je nesto u stilu - umesto da cistite kuce i kuvate vi kuckate po ceo dan i noc..kakve li ste?

to me duboko pogodilo :(, pa sam jutros na zornjaka u spavacici ustala i kuvala paprikas..

sad malo kuckam..dosla na posao..zavrsila administraciju dnevnu tekucu, pa cu na masazu :rumenko:..valjda to nece da nam pokvari utisak o kompletnoj z.populaciji :mrgreen:

a danas sam bila vredna..

paprikas sa dimljenim pilecim fileom..najm je.
E, ja kupila dimljena ćureća krila i ne znam šta ću s njima :lol::confused:
Daj mi neku pametnu ideju ;)

ebote, jel vi bas svaki dan kuvate? i svaki dan spremate ta extra jela? Desi li vam se ikada da vas zovu na posao i pitaju: sta cemo da jedemo a vi kazete: przite jaja, kupite pljeskavicu, i tako to?
nekad kuvam ja, nekad svekrva; a dešava se i jaja i pljeska; ili krompirići i fišfingersi... A sad od kad mi dete ruča kuvanmo u vrtiću svaki dan, baš se ne opterećujem.

Nego volem, kad već kuvam da kuvam nešto novo , zanimljivo i ukusno. A svekrva je zadužena za ona dosadna jela

juce sam na nekoj od tema naletela na komentar nekog forumasa koji je nacrnio zensku populaciju koja visi ovde i postuje..bilo je nesto u stilu - umesto da cistite kuce i kuvate vi kuckate po ceo dan i noc..kakve li ste?

to me duboko pogodilo :(, pa sam jutros na zornjaka u spavacici ustala i kuvala paprikas..

sad malo kuckam..dosla na posao..zavrsila administraciju dnevnu tekucu, pa cu na masazu :rumenko:..valjda to nece da nam pokvari utisak o kompletnoj z.populaciji :mrgreen:

Kada sam ti rekla da si bas bila vredna .tako sam i mislila ..uz jedno uhhhh..svaka joj cast..:klap:ja ne kuvam svaki dan..dosadno je kuvati za jednu osobu..ali sam se tu izvestila jos dok sam studirala..umem da skuvam u malenoj serpici.hi hi hi..ne znam kako cu kada budem trebala za dvoje ..:mrgreen: mozda..prepustim njemu da kuva..aaa:mrgreen:

Danas cu da kuvam ...jede mi se pohovan plavi paradajz ili ti patlidzan ALI...ne smem..zabranjeno mi je ako to ne spremim za dvoje..:rumenko::lol:
Tako da cu danas..

Corbicu od zelja..mmm sa kiselim mlekom.ili kiselom pavlakom.to volim..:heart:

Na malo ulja proprziti jednu varjacicu brasna,naliti sa vodom,dodati kocku supe,iseckano zelje i skuvati..zaciniti po ukusu..ja dodam i malo pirinca..eto..:))

Poslednja izmena:
Kuco lepa ta čorbica.....a može li nešto drugo umesto zelja recimo blitva,
spanać tako neki zeleniš a da nije zelje......:???:

od njega volimo samo musaku...i sarmice......;)

Moze ..ja sam pravila od spanaca..isto je dobra..od blitve nisam ali..to mu je to skoro pa sve isto..:D umesto malo pirinca mozes da dodas preprzene kockice hleba ili kupis gotove ako su uvoz iz Italije..mmmm to je super ..nista ti drugo ne treba..mozda kasnije neki sendvicic..:p:mrgreen:

Volim i ja boraniju ali ostali neće....i onda me mrzi samo sebi da spremam,
ona je lepa i kao salata......:super:

kuvam skoro pa svaki dan, samo mi nekad dojadi i onda su tog dana na
paštetama viršlama a i tim pljeskavicama......u njih više sumnjam nego
u recimo nešto suhomesnato....šta ja znam koliko je to tamo sajalo, pa
me iskreno strah...mleveno meso se jako brzo kvari:mrgreen:

ali zato je svaki dan supa...bilo nečeg drugog ili ne supe ima i mislim
da je to sasvim ok.....nemogu bre provesti život pored šporeta.....:evil:

Meni jeste slatka. ne nešto preterano, ali ima slatkast ukus, kako nema :confused:
I stvarno uvek u jelo stavljam kiselu, ili radije i neutralnu; a probala sam sa slatkom, nije da pričam samo tako.
mozda smo jeli razlicitu...
meni uopste nije slatka. e jednom sam imala ideju da umutim slag od slatke pavlake. dobije se bezukusni masni masni slag. ne pokusavajte ovo kod kuce.

@kucko
ja npr. u pecurke ne dodam samo kiselu pavlaku, nego i mleko, i meni je to bas lepo. ta slatka mi je mnogo masna.

mozda smo jeli razlicitu...
meni uopste nije slatka. e jednom sam imala ideju da umutim slag od slatke pavlake. dobije se bezukusni masni masni slag. ne pokusavajte ovo kod kuce.

@kucko
ja npr. u pecurke ne dodam samo kiselu pavlaku, nego i mleko, i meni je to bas lepo. ta slatka mi je mnogo masna.

Moguce..mada su pecurke vodene ali..ja ionako pavlaku slabo koristim..s vremena na vreme..uopste jela sa pavlakom ..izbegavam .iz 1001 razloga ..a prvi je sto su ta jela najcesce energetske bombe..tako da se slazem sa tobom da je treba malo razvodniti..ma..nisam ja neka kuvarica..mada ono sto znam to zaista znam da skuvam..:rumenko:
eto..pohvalih se..:rumenko:

Volim i ja boraniju ali ostali neće....i onda me mrzi samo sebi da spremam,
ona je lepa i kao salata......:super:

kuvam skoro pa svaki dan, samo mi nekad dojadi i onda su tog dana na
paštetama viršlama a i tim pljeskavicama......u njih više sumnjam nego
u recimo nešto suhomesnato....šta ja znam koliko je to tamo sajalo, pa
me iskreno strah...mleveno meso se jako brzo kvari:mrgreen:

ali zato je svaki dan supa...bilo nečeg drugog ili ne supe ima i mislim
da je to sasvim ok.....nemogu bre provesti život pored šporeta.....:evil:

Naravno..oko jela ne treba praviti famu..treba kuvati lagana..i brz jela a ukusn..eeee..aaa kako znam..:mrgreen:..neka na primer u boraniju stavlja pavlaku ..ja ne..samo je izdinstam sa lukom,1 paradajzom i sargarepom..persun ..celer list iseckan i to je to..ili napravim salatu ..i to najcesce bas salatu ..a recept sam stavljala ..Hani je pravila..po tom receptu i rece da su .pojeli sve..:hahaha::hahaha::hahaha:( i preziveli..sto je najvaznije :mrgreen:..)

ebote, jel vi bas svaki dan kuvate? i svaki dan spremate ta extra jela? Desi li vam se ikada da vas zovu na posao i pitaju: sta cemo da jedemo a vi kazete: przite jaja, kupite pljeskavicu, i tako to?

Ko bre kuva svaki dan?!?:???:
Da, vikendom, pa onda 2 dana pasulj, 2 dana ovo, 2 dana corba, 2 dana ono, pa prazan dan kupovni batacici, ili snicle pa nek prze sami i krompir, ma ajde molim te
Danas opet pasulj:mrgreen:
Nema razbacivanja i necu da prosipam!:rtfm:
Pa ja da ne radim do 6 mozda bih i kuvala svaki dan ovako me bre ne zanima
Kad mogu i kad bas iscrpim sve moje rezerve - kupovne, zamrzivacke, restoran i tako
Ja sam bre poslovna zena ha ha ha :rotf:
Dovoljno je sto kuvam 3x nedeljno za celu sedmicu, posto toliko malo jedu da sam pre sve bacala
A i ovako jedu sta vole, a ne ono - sto si pravila grasak, sto si pravila paprikas, sto si ovo, sto si ono, sad sam mnogo mirnija:whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back