- Poruka
- 20.599
Svi znaju da spremaju grasak, pa da ne ponavljam recept... elem to je danas na trpezi... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

...Ili krmenadla![]()
Svi znaju da spremaju grasak, pa da ne ponavljam recept... elem to je danas na trpezi...![]()

one maje, maje, maajeee loptice![]()

pa rendane od kojih se prave snicle od povrca...pa pita od tikvica...mljac,mljac..
devojke, dajte recepte.Ja kad pravim krokete od tikvica - narendam ih i posolim, da bih iscedila vodu koja kasnije može da 'ugnjecavi' jelo.

nista specijalno... 
oooo, njam njam, znaci tikvice se seku, ne rendaju, ok.Pita od tikvica
Kore za pitu,pavlaka(malo je razredjivati sa jogurtom)tikvice of course isecene na snite..
ikvice se iseku i dobro posole,neka odstoje 15tak minuta.Kore redjati po dve i svaku kvasiti po malo kis vodom a svaku drugu mazati pavlakom i redjati tikvice mestimicno.Moze se u to sve ukljuciti i nesto suhomesnato ili sir recimo ali meni je najbolja light varijanta.
I tako redjas...dok ima kora.Kupis pola kile ne vise..
Iseces je pre pecenja i zalisjes sa 2 umucena jaja i jednom pavlakom.
Pece se 40tak minuta..tj.dok ne bude gotovo.

Sargarepu,tikvice,krompir izrendati pa pomesati sa jednim jajetom,solju,ili vegetom,i sa malo prezli.oooo, njam njam, znaci tikvice se seku, ne rendaju, ok.
snicle od povrca?![]()
Ne treba ti brasno..veruj mi...Nikakve koristi od njega.
U serpu stavim ulje,iseckan crni luk ili praziluk,jedan cen belog luka,2-3 sargarepe,i grasak..nalijem velikom soljom vruce vode u kojpj sam istopila kocku za supu...Prelijes grasak.Poklopis i stavis na dvojku,posle izvesnog vremena ako je voda isparila,dodas jos malo i opet poklopis..tako dok grasak ne bude kuvan..Poenta je da voda ispari ako zelis grasak kao prilog.
Sta ce ti i krompir,samo jos skroba i nista vise..
hvala... 

Sargarepu,tikvice,krompir izrendati pa pomesati sa jednim jajetom,solju,ili vegetom,i sa malo prezli.
Praviti sniclice,tapkati kao fasirane pa malo umociti u brasno..Prziti.
To je naj nezdravija varijanta povrca..jer em se przi em se jede sa majonezem posle..Al je lepo,bas lepo...
A moze i samo od tikvica..Napravis testo kao za palacinke samo gusce,posolis i dodas izrendane tikvice...Vadis kasikom i przis u dosta ulja.

pravicu i ja joptice
a imam i kecelju na tufne
e a jel da stavim neko meso?
i ako da, koje?
pa srecno ti bilo sa jopticama!!! 

e pa fala vam kockice i vracarko
u pravu si vracarko, mozda bolje meso posebno pa da moze da se mače![]()
prijatno ti bilo!!! Više je zvučalo kao vopticesigurno nije kazao loptice nego joptice
tako sam i ja zvala grasak
![]()

Kroketi:devojke, dajte recepte.![]()
) tikviceMeni se kad su rendane ne osecaju u dovoljnoj meri...Probala sam kada se izrendane pomesaju sa izrendanim kackavaljem pa ista prica...Više je zvučalo kao voptice
Kroketi:
Izrendaju se tikvice, posole, kad odstoje iscede se; staviš jedno jaje, brašna, malo praška za pecivo, začini po ukusu (peršun, beli luk, bosiljak, majčina dušica, biber....). To je osnovni recept, vadi se kašikom i prži u ulju. Može se dodati svašta još - sir, sitni, feta, kačkavalj, slaninica, šunkarica, krompir, luk....... pfffff, izbor je neograničen
A pitu ja pravim kao gibanicu, samo dodam izrendane (pa posoljene i isceđene) tikvice