Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesantna kombinacija..
Ovi nasi su obicni:margarin,sunkica,kackavalj u listicima i kecapa malkice..preklopis,seces trouglove i u onaj aparat..
Ma to je...prste da pojedes a na kalorije da zazmuris:roll:
Najludje je sto uz to pijemo Fit jogurt 0%mm;)

Pa jes..a posle kad treba da se udje u farmerke kuku lele...;)
Nego da napisem ja neki recept da nas ne obrisu..

OSLIC
Filete oslica poprskati limunovim sokom,posoliti ,pobiberiti i sloziti u vatrostalnu posudu blago podmazanu.
Pomesati sok od paradajza(tomatino,ali moze i pelat!)i kasiku rena pa preliti filete.Kisele krastavce iseci uzduz a crni luk na kolutove pa poredjati preko prelivenih fileta.
Komadice margarina staviti na filete i po ivici posude.
Pece se 25min na 200c.

Ideja za kafu ti je za 10.
Osim kafe, na meniju danas običan đuveč sa piletinom... Sve što ima od povrća naseckati,
naliti vodom, jedna kocka za supu, piletina...
Sud prekriti folijom i ubaciti u rernu..
Uglavnom bude odlično, videćemo danas.

Pecurke (shiteke) na maslinovom ulju ne mnogo tanko ali zilijen seckane...paprike na kockice (tri srednje: po jedna zuta , zelena i crvena.) malo proprziti zatim dodati glavicu crnog luka (bolje praziluk).. beli luk obavezno...(tri cena).celer malo narendati, pirinac. 100-120 grama takodje dodati... prziti jos malo da postane staklast...onda pola litra supe od kocke (ne sve odjedanput-po malo dolivati) ako treba jos tecnosti onda belog vina 1dc .Zacin :soja sos biber, bosliljak..vegeta ...origano sve voma malo...
U drugom tiganju na malo maslaca i maslinovog ulja proprziti na jakoj vatri belo pilece ili jos bolje curece meso na kockice 1.5 cm premazano sa malo senfa. ( ko voli moze malo slaninice ili suvog vrata..)
Gotovo meso pred kraj sipati u pirinac i ostalo..moze malo pavlake.. i skloniti sa vatre ..i poklopiti i ostaviti da odstoji malo ...

Sampinjoni+tikvice kom.2+praziluk+sargarepa kom.2-3.Dinstati na maslinovom ulju...Dodati zacine naravno..
Pirinac skuvati uobicajeno..Gotov pomesati sa dinstanim povrcem.I sve zajedno jos malo da se kuva uz stalno mesanje..(ja ovo spremam i wok-u)
Paradajz pelat a moze i obican dodati pred kraj i nekoliko zrnaca secera...Izmedju prstiju koliko uhvatite.
Uz ovo cu da isprzim fish fingers-e jer ih moje dete tamani pa cemo da kompenzujemo sto u ovom rizotu ima tih bljaaak pecuraka:roll:
Ovo je inace rucak od 25 min,a lagano i jako ukusno.

samo nemoj da ti svekrva kaze kako mora da izbleji 1 dan potopljen posto 'ocu danas da ga pravim
il' nek' ti kaze neki recept za instantpotapajuci pasulj :)

Ne, ona to ne radi! Kaže- kupuje samo "ovogodišnji" pasulj, ne onaj star - od prošle godine. I onaj koji se brzo kuva!!! Kad je pitam : A kako prepoznaješ taj koji se brzo kuva ( ja volim sve da znam- teoretski ), ona mi kaže: Pa, pitam dedu na pijaci: Je l ovogodišnji??! Jeste. A je l se brzo kuva??! Brzo.....

:mrgreen:

Ne, ona to ne radi! Kaže- kupuje samo "ovogodišnji" pasulj, ne onaj star - od prošle godine. I onaj koji se brzo kuva!!! Kad je pitam : A kako prepoznaješ taj koji se brzo kuva ( ja volim sve da znam- teoretski ), ona mi kaže: Pa, pitam dedu na pijaci: Je l ovogodišnji??! Jeste. A je l se brzo kuva??! Brzo.....

:mrgreen:

пази, тај млади пасуљ, што га бабе зову рујан пасуљ, мора се држати на леду, дубоко замрзнут. ја сам га ставио у фрижидер и покварио се после недељу дана. после ми било жао.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back