Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam spremila gomilu belog mesa, meso od vrata, pilece batake, krilca i kobaje pa to ceka muza i dva nasa mnogo dobra drugara da dodju sa posla i spreme nam rostilj a ja cu skuvati supicu i napravicu pire i gomilu sopske salate. Supicu pravim za mene obozavam je, a moji mesozderi nece videti ni pire ni salatu. :)

Ja nista ne kuvam, mozda nije bas za pohvalu, ali ovde po Amerikama, zene to izbegavaju pa ja resih da im se priklonim :D. Bebac mi je na kasicama, muz zgotivio japansku kuhinju pa svaki dan miso supe i sushi, a ja visim kod "Reze" persijsko_mediteranska kuhinja i primila sam se na paprike punjene spanacem i pecurkama, i mnogo su dobre!

Opet o boraniji na ovoj temi :lol:
Evo jedan receptić za one koji nisu baš oduševljeni ovom namirnicom:

Potrebno - pečurke, boranija, paprika, beli luk, praziluk, pavlaka, soja sos
Bilo bi dobro da imate više vrsta pečuraka (bar bukovače i šampinjone; al' može i samo jedne); one se proprže na maslacu, doda se sitno iseckan beli luk i praziluk. Boranija se očisti i blanšira dva minuta u posoljenoj vodi, i zatim ocedi. Prebaci se u zagrejano ulje, doda se isečena na kockice paprika i proprži zajedno nekoliko minuta. zatim se u to dodaju pečurke, začini se karijem, pospe brašnom i doda pavlake i soja sosa. Ko voli, može i kašikica meda i ljute papričice ;)

Pasticio
250 g rezanaca,
500 g mlevenog mesa,
250 g paradajz-sosa,
3 jaja,
1 glavica crnog luka,
feta-sir,
kačkavalj,
1 šargarepa,
maslinovo ulje,
4 kašike brašna,
4 čaše mleka,
origano, peršun,
muskatni orašćić,
biber,so.
Rezance staviti u slanu vodu da proključaju. Sipati ih u vatrostalnu posudu i izmešati sa malo maslinovog ulja i feta sirom. Umutiti belanca i sipati preko rezanaca.
Na preostaloj masnoći dinstati crni luk, pa dodati mleveno meso, seckanu šargarepu,peršun, origano, paradajz-sos i začine po ukusu. Izdinstati još malo, pa sipati preko rezanaca.
Zatim staviti u šerpicu ulje i umešati brašno. Mešati da se brašno uprži, ali da ostane belo. Sipati mleko, so i kašičicu muškatnog oraščića. Pritom neprekidno mešati masu. Onda ohladiti i dodati žumanca.
Gotov sos preliti preko mlevenog mesa, narendati kačkavalj i ispeći u pećnici.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back