Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a iz kog si ti kraja zake?
ja sam iz daninog,znaci nista od nasih vecera i ruckova kad ne volis sd kuhinju :(
elem juce sam napravila mardzine baklave s tim sto nisam bas celim margarinom zalila,i nisu lose al nesto mi fali,samo ne znam sta
a kad smo vec kod kora sinoc sam napravila za danas:
uzela sam krasov "prekajeni" svinjski vrat (stagodtoznacilo) i bacila ga s glavicom luka u robot.onda sam ubacila biber i persun i malo proprzila i time filovala pitu (od kupovnih kora naravno)

:lol:...ma volim ja sve kuhinje :P...a zavisi i kako ce biti servirano....;)....znas kako meni najvse odgovara :mrgreen::lol:....pazi..barem po klopanju nisam izbirljiv,.....zato i imam viska ;)
Dana malkice zeza :P.....sve sto je pravila sam jeo...ako je ostalo za mene ;):lol:....a lazanje pravi odlicne 8)8)

mmmm...ova pita obecava....ja cu praviti sa sirom,pavlakom i jajima kad stignem..jednog dana....nekako sam u frci ovih dana pa jedem cvarke i slaninicu :lol::mrgreen:

e da....NS...i okolina....i upravo je onaj recepAt iz okoline ;)....a detalji...ne ovako javno ;)

Sne nokle
1 litar mleka stavis da se kuva sa 6 kasika secera. Posebno umutis 4 belanceta ali bas dobro, da bude cvrsto. Kad mleko provri vadis velikom kasikom belance i stavljas u mleko. Posle 5-10 sekundi okrenes belance i vec mozes da vadis u ciniju. Kad svo belance potrosis u to mleko zakuvas ostala zumanca sa 3 kasike brasna i jedan vanil secer. Tim vrucim kremom prelijes belanca i ostavis da se ohladi. Na gotovo mozes malo narendati cokolade zbog estetskih momenata.

'De ste kuvari i kuvarice:D
Nemam nikako vremena ovih dana, al' nije da nisam kuvala;-)
Ma, na posao sam dolazila samo kad sam imala nešto baš da uradim i nikako da vam se pridružim...

Ne znam da li sam vam napisala šta da radite sa starim hlebom, meni je to već postalo podrazumevano, cele nedelje se skuplja stari hleb koji se ne pojede i onda:
preliti sa malo mleka (samo da ga razmekša) na sitno iseckati neko suvo meso (može i slanina), kisele krastavčiće i sir (ja sve ubacim u multipraktik) i izmešati sa hlebom, dodati jedno ili dva jajeta (zavisi od količine).
Ili pržiti na ulju (vaditi kašikom), ili poseldnji put sam stavila u rernu u onu tepsiju sa rupama za projice ili mafine (tako ne bude masno). Super doručak, užina, ili večera:wink:

To je kao fora, odnosno živa istina - u kafiću jedna poprilično debela devojka naručuje kafu sa šlagom, pri tome gricka čips, ali traži natren umesto šećera, i light kolu umesto obične. Mi se svi smejemo, a ona kaže - uživam u čemu hoću, ali ovde mogu da 'uštedim'. Na kalorijama da uštedi. pa ima logike;-) Gde baš ne mora - ne mora:razz:

Sne nokle
1 litar mleka stavis da se kuva sa 6 kasika secera. Posebno umutis 4 belanceta ali bas dobro, da bude cvrsto. Kad mleko provri vadis velikom kasikom belance i stavljas u mleko. Posle 5-10 sekundi okrenes belance i vec mozes da vadis u ciniju. Kad svo belance potrosis u to mleko zakuvas ostala zumanca sa 3 kasike brasna i jedan vanil secer. Tim vrucim kremom prelijes belanca i ostavis da se ohladi. Na gotovo mozes malo narendati cokolade zbog estetskih momenata.

Hvala na receptu probacu.

Danas jednostavno:
Pakovanje gotovih tortelina sa mesom obriti u slanoj vodi i ocediti kada su gotovi..U posudu sipati 2.5 dcl..slatke pavlake i kada provri na tiho dodati..100-150 gr.gorgonzole i 1 topljeni sit trougao..kada se oba sira istope sipati u to barene torteline.posoliti ako treba.malo promesati i servirati u tanjir..posuti parmezanom

Danas jednostavno:
Pakovanje gotovih tortelina sa mesom obriti u slanoj vodi i ocediti kada su gotovi..U posudu sipati 2.5 dcl..slatke pavlake i kada provri na tiho dodati..100-150 gr.gorgonzole i 1 topljeni sit trougao..kada se oba sira istope sipati u to barene torteline.posoliti ako treba.malo promesati i servirati u tanjir..posuti parmezanom

Uf ovo moram probati...imam puno recepisa :) sa slatkom pavlakom,a nikako da se usudim da spremim nesto,sve mi se cini bljak...tvoj recept cu definitivno probati ;):D

Uf ovo moram probati...imam puno recepisa :) sa slatkom pavlakom,a nikako da se usudim da spremim nesto,sve mi se cini bljak...tvoj recept cu definitivno probati ;):D

Slatka ili neutralna pavlaka je mnogo ukusnija i lepsa u jjelima od kisele...daje nezniji ukus jelu..probaj..i ja sma imala takvo misljenje dok nisam probala iako pavlaku ne koristim previse.. inace...
Danas..je Pastrmka u mikrotalasnoj..:p( ee ..jesam domacica ..nema sta..:lol: ali super je, brzo i prakticno )

o daa slatka pavlaka je zakon,za piletinu ili soseve
najprostije ukuvati slatku pavlaku i dodati puter od kikirikija i dobije se fantastican sos za piletinu ili pomfrit
kod mene danas kobaje i pomfrit ,nista zanimljivo za razmenu recepata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back