Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kucko bre jesi, mislim, dobra u kuhinji
ja sam sad napravila tartiflet i cekam muza bre da se vrne. Nego to ti se sprema vako: iseckati luk na reznjeve i proprziti ga sa slaninicom sitno seckanom, na maslinovom ulju. Ondak ubaciti kromire krupno secene. Naliti vode i krckati dok krompir ne bude spreman i na kraju iseci sir (sad ovde ja koristim specijalan sir za ta jelo, ali moze se improvizovati sa bilo kojim jacim, starim, tvrdim sirom, cak i nekim kozjim). Daklem, nabace se kriske sira preko krompira i sve se to zapece fino u rerni. TAko da krompir dobije aromu sira njam.. nista posebno, ali je fast i mljac

Ma i van kuhinje,bweee..:wink:..ne muvam se ja bas mnogo po kuhinji ali..ono sto znam eee to bas znam da napravim..:-D

Sto sam danas kuvalaaaaaaa..namucila sam se..:lol:
Obarila spagete..prelila ih sa Barilla sosom od pardajza, maslina i bosiljka ..nastrugala parmezan..i sto rece moja drugarica..ma kuvas bree kao prava..:p

mačkice, kako praviš tu musaku?
'Ej Taska ni ja kao nisam volela džigericu; ne volim i dalje onu od 'većih' životinja (svinjsku, teleću, jagnjeću...) al' ovo je super.
Obari se pirinač, ispere u hladnoj vodi i izmeša sa malo soja sosa. Izdinsta se dosta luka; može na malo slaninice (da zamiriše) i doda se pileća džigerica isečena i odstojala u mleku i isečeni šampinjoni. začini se; kad je gotovo ređa se red riže, red džige, i tako dva puta. na kraju se može zaliti pavlakom i jajima, ili samo narendati sira i zapeći u rerni.

'Ej Taska ni ja kao nisam volela džigericu; ne volim i dalje onu od 'većih' životinja (svinjsku, teleću, jagnjeću...) al' ovo je super.
Obari se pirinač, ispere u hladnoj vodi i izmeša sa malo soja sosa. Izdinsta se dosta luka; može na malo slaninice (da zamiriše) i doda se pileća džigerica isečena i odstojala u mleku i isečeni šampinjoni. začini se; kad je gotovo ređa se red riže, red džige, i tako dva puta. na kraju se može zaliti pavlakom i jajima, ili samo narendati sira i zapeći u rerni.

jao, mačkice, verovala ili ne, krenula mi voda na usta dok sam sad ovo čitala. moraću da probam, samo što ovih dana već imam nakuvano, ali kad to pojedemo, ovo ću obavezno da isprobam :D ja inače jako volim pileću džigericu, samo da je dobro pečena, ne volim kad je živkasta. ali, retko je jedem, kao nije zdrava zbog holesterola :-?

cek i ja nesto da izjavim za televizor..
ljudi DOSTA VISE!

ovo se prvenstveno odnosi na mackicu...aman...pa jel znas ti nesreco da i gladni ljudi citaju ovaj forum!
A posle onih tvojih recepata, ja koji sam sit, postao sam odjednom gladan :)
Hocu zenu ko mackicu :)

Danas i sutra nista ne kuvam... a ni narednih dana ..posle ovih slava..uhhhh,treba preziveti...

Srecna Slava svima koji slave Sv.Arandjela..

Hvala... rado bih te posluzila sa svih 6 slanih predjela koje sam pravila... pa supa, sarma, pecenje i salate... ko sta voli... ove godine samo 3 torte (maminih-ja ne umem), bez uobicajenih 10 vrsta sitnih kolaca... ostarilo se... D)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back