Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
juče
-gotova supa
-Skarletini rezanci :mrgreen:
obariti makarone ili čipkane rezance i pomešati sa sledećim sosom:
izdinstati glavicu luka sitno iseckanog, dodati vegete, dodati oko 400gr svežih šampinjona iseckanih na listiće, sipati soja sosa, dinstati još malo, dodati seckani indijski orah, dinstati još. na kraju dodati topljeni sir i dobro izmešati
jelo se, po ukusu, može dodatno biberiti ili jesti baš ovako

Obavezni urnebes:smile::
Ovčji sir izmešati sa kajmakom i nekim blažim (sitnim, švapskim) sirom. U to dodati izgnječeni beli luk (bar tri-četiri čena), pečenu ljutu i pečenu 'roga' papriku. Kad se stegne u frižideru, služiti na tanjirićima kao kugle sladoleda.
Obavezna bezimena sa kukuruzom:smile:
šunkarica, kiseli krastavčići, obaren kukuruz i ispečeni susam; izmešati sa majonezom i pavlakom.
Obavezna sa prazilukom:smile:
Iseći praziluk na kolutiće, nasoliti, ostaviti da odstoji i iscediti. Izmešati sa iseckanim barenim krompirom i pomešati sa mešavinom pavlake i jogurta. (po želji posuti seckanim kikirikijem)

Ove godine uz predjelo sam napravila liptauer; nemam ovde recept, isto neka mešavina raznih sireva, putera (da se stegne), luka i mlevene paprike, kima i sl., pa stavila u kupolastu činiju; posle izručila na veliki tanjir ukrasila kulenom i secaknim maslinama a okolo poređala trouglaste tostove (u cvet), istrljane belim lukom. Time su bukvalno svi bili oduševljeni8-)

Ma, jao meni nikad slave nisu problem, nego ovo svakodnevno me ubi. Zdravo, ukusno i svima udovoljiti:roll:

Mačkice, hvala, deluje primamljivo.
Evo ti predlog za sutra. Krem supa od griza, kod nas u Vojvodini ne može ručak bez supe.
4 kašike griza i dve grizle b.luka propržiš na malo ulja, dodaš vegete i malo mirođije, naliješ sa oko 1,5l vode i kuvaš 5min. začiniš sa dve kašike pavlake.
Dok kuvaš supu, uključiš rernu na dvesta, izdinstaš jednu gl.cr.luka sitno seckanog, dodaš pola kg. kiselog ribanog kupusa, dinstap još desetak min. skloniš sa vatre pa kad se prohladi dodaš 2kom. jaja, izmešaš i napraviš finu gibanicu.
Ispečeš malo ćevapa i malo pomfrita, preko ćevapa malo seckanog cr.luka i gotovo sve za pola sata, najviše 40min.

danas cu da napravin sos mlev. meso, crni luk i dodam tomatino (paradajz+bosiljak + origano) i obaricu spagete i to je to. Muka mi je vise da smisljam sta da jedemo meni se vise nista ne jede. A i dok spremim ja se zasitim onih mirisa pa mi se vise nista i ne jede. Dajte neke ideje!

Danas sam sebi u choperu usitnila 1 malu glavicu crnog luka i 1 sargarepu i na malo ulja izdinstala ..dodala pilece belo meso i sve to uz zacin i na kraju persun izdinstala do kraja.. to je bilo brzo..za to vreme sam skuvala pirinac ..isprala ga i ocedila i pomesala sa mesom..uz zelenu salatu..mmm..

zene ( i muskarci ) jel znate ima li koja prodavnica zacina ovde u beogradu?
uvek nam fali po nesto za neka egzoticna jela,a mora biti da bar negde u celom gradu moze da se nadje veci izbor od prosecnog :?

Danas sam sebi u choperu usitnila 1 malu glavicu crnog luka i 1 sargarepu i na malo ulja izdinstala ..dodala pilece belo meso i sve to uz zacin i na kraju persun izdinstala do kraja.. to je bilo brzo..za to vreme sam skuvala pirinac ..isprala ga i ocedila i pomesala sa mesom..uz zelenu salatu..mmm..

krenula da čitam i razmišljam kakve veze ima čoper (motor) sa kuvanjem :lol: tek sam onda povezala šta je to... eto, kad neko gleda explorer :lol:

Kako da shvatim ovaj tvoj post..kao tvoju licnu neinformisanost ili pokusaj da na meni treniras svoju ironiju....zaista nisam skapirala..coper koristim vec 3 godine....dascica i noz za seckanje mi vise nisu potrebni..uostalom probaj i sama pa ces videti...ne ujeda..

Jaooo ala sam se raskuvala...danas sam pravila ..malo krupniji sampinjoni,skinu se peteljkice, izrenda se kackavalj i sitno isecka praska sunka ili prsut, pomesa i sa tim napune pecurke..malo se podmaze vatrostalna posuda , sloze pecurkice i zapeku u rerni..eto..meni je bilo fino i ukusno..

kucko bre jesi, mislim, dobra u kuhinji
ja sam sad napravila tartiflet i cekam muza bre da se vrne. Nego to ti se sprema vako: iseckati luk na reznjeve i proprziti ga sa slaninicom sitno seckanom, na maslinovom ulju. Ondak ubaciti kromire krupno secene. Naliti vode i krckati dok krompir ne bude spreman i na kraju iseci sir (sad ovde ja koristim specijalan sir za ta jelo, ali moze se improvizovati sa bilo kojim jacim, starim, tvrdim sirom, cak i nekim kozjim). Daklem, nabace se kriske sira preko krompira i sve se to zapece fino u rerni. TAko da krompir dobije aromu sira njam.. nista posebno, ali je fast i mljac

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back