Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas i to bas sada dok kuckam, kuva se.. Klot grasak bez mesa..
Na malo ulja dinstati 1 glvicu sitno iseckanog crnog luka, 2 sargarepe i pakovanje smrznutog graska...uz dolivanje vodice..na kraju zaciniti po ukusu i dodati mirodjiju..

obariš pirinač u slanoj vodi,ali da se ne prekuva. ispereš hladnom vodom, procediš. sipaš karija i soja sosa, izmešeš dobro. staviš malo u frižider (da se ne razblatnji) i to je to. ustvari, ništa komplikovano, a vrlo ukusno. pravim ga kao dodatak jelu i umesto hleba.

Meni je sutra slava,posna, a za jelo imam sledece
...predjelo ....medaljoni od ribe sa povrcem, kavurma od ribe, pecurke, posni kackavalj, posna ruska salata, salata od morskih polodova, rizoto od lignji ...to sam narucila iz kafane
ja spremam posnu sarmu i pasulj i normalno slavski kolac
moj otac sprema ribu i riblju corbu
kolace sam narucila

:razz:
Đuveč od smrznutog povrća u kesi, za đuveč. Ali nije loše, doda se začina i paradajz pirea i zapeče u rerni. Uz to domaće kobasice pečene, doneli nam sa klanja od pre neki dan.
I kiflice, sa početka teme; majčekine, pola sa sirom, pola sa eurokremom8-)

Mogu da ti kazem da je to povrce suyper i ja ga koristim, stim sto dodam suvo meso, i tomatino i krompir. To nam je omiljeno jelo, pored kupusa, sarma,pasulja....

Uskoro će mi slava, a nemam neke ideje, pomagajte.
Mi za slavu uvek standardno, predjelo, čorba, pečenje. Ali uvek bude strava, jer uz pečenje ide gomila salata; sve se brzo napravi i svi budu oduševljeni:smile:
Obavezne su uvek: urnebes, neka slična ruskoj, sa kukuruzom i jedna sa prazilukom. Pa bude još jedno dve koje se menjaju iz godine u godinu; i neka obična - paradajz, kupus ili sl. Po tome je naša slava uvek prepoznatljiva, a nije velika muka:-D
Ako te interesuju recepti za salate, napisaću :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back