Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svinjske snicle kratko proprziti,zatim ih jednu do druge poredjati u vatrastaslnu posudu,ako ih je vise mogu i jedna na drugu..Posuti ih sa kasicicom secera,senfa,soli,i ostalim zacinima po volji..ja volim malo belog luka,narendam djumbira..Zaliti sa ostatkom ulja u kome su se przile,1dl belog vina,1 dl.mleka i 2dl mlevenog paradajza.Peci na 200 stepeni-30-45minuta.To je bio moj rucak danas.

Ja pravim boršč. Baš sam radoznala, nikad ga ranije nisam kuvala, stalno ga konzumiram u kafani... Pravim improvizaciju na dva Patina recepta, mislim da nema šanse da zeznem stvar, jer je materijal (povrce za supu, paradajz, cvekla, govedina i malo svinjetine) toliko dobar da ne moze da bude loše :)

jao, borsc! Meni se toliko dopao da sam pronasla ( i zagubila :( ) originalni recept za "zakvas", a to je fermentirana tecnost koja se dodaje kada kuvas borsc. Stavi se u vodu isecena cvekla, beli luk, i razeni hleb, pa to odstoji, fermentira, procedi se i dodaje pri kraju kuvanja... Ostatak se flasira pa u frizider, za sledeci put!

zene se bave onim sto im pricinjava zadovoljstvo :roll:
a cime bi trebalo da se bave da ih ne bi muzevi lemali?mislis da neko zasluzuje batine samo zato sto ga ne zanimaju iste stvari kao tebe?mislis da su posledenjih 10 tema dovoljne da zakljucis sta zene zanima?strava

Ma mozda sma malo grubo odreagovala i napisala. Samo me nervira taj stereotip o dnevnim kuvarima i sivenju i flekama pogotovu. Jezim se kad zamislim da neko mene treba da ukalupi u tu pricu jer joj ja totalno ne pripadam. Ne mislim da treba ikoga lemati naravno i izvinjavam se onima koje sam eventualno uvredila......ali ne volim stereotipe. I dem da postavim na savremen muskarac temu sta danas kuvate 8) eto toliko!
Poz

Ja sam danas kuvao,u stvari peko u rerni..neshto kao fora oni smrznuti chtapici od ribe al od lignji neki...pa to iznad pirincha,zapeko....pa posle sa 3 maslinke,pola cedjenog limuna,mladi luk,malo majoneza,tost.
Serpica prazna,pola pojeo ja,ostalo keva kad sam izashao,nije gubila vreme.
C,c,c,.....pa nije ni chudo da moramo mi da kuvamo....izesh domacice koje se na temi o klopi svadjaju.

ja sam juce bila na veceri kod prijatelja
predjelo: tanki listici dimljenog lososa, iseceni na snite i punjeni krem sirom sa orasima (4 *)
1. salata: mlade papricice iz tursije punjene feta sirom (4*)
2. jaja i guscija pasteta zapeceni u rerni, 5 *
3. svinjske snicle u medu (ajde, 3 *) sa krompiricima barenim pa preprzenim na maslacu
4. kolac od kruske sa sladoledom preliven rakijom od kruske (5 *)
super vecera, ne znam cime da ih docekam da im vratim

znas ja bih napravila ono sto najbolje znam,a to je nase
za predjelo neka njeguska ako mozes da nabavis sa listovima fete mmhhm voda mi ide na usta i po koji kiseli krastavac
za klopu neke pilece medaljone sa povrcem i npr pola kupus pola sargarepa salata a okolo cveklice
za desert neku nasu tortu sa orasima i cokoladom da zaspe cim stignu kuci

Nevencica:
izvinjavam se ali po ovim temam ispadne da se zene bave samo flekama stiklama i kuvanjem :roll: :shock: Pa ako su zaista tako uskoumne neka ih i lemaju muzevi ili sta im vec rade.....

Pogresno kapirash kuvanje! Kuvanje je umetnost a ne aktivnost za uskoumne :lol:
A o stiklama zaista moze da se pricha samo na zenskom kutku ...

Evo ga recept za borsc (za kuvana jela nemam tacne mere, sve je "otprilike")
Potrebno je:
cvekla 5-6 komada
povrce za supu (sargarepa, celer, dve glavice crnog luka, moze a ne mora praziluk i pola male glavice kupusa, par krompira)
meso svinjsko i govedje - Pata kaze 1kg ali meni je to previse "domacinski" - stavila sam oko 200, 300 gr.
kisela pavlaka

Prvo ispeci cveklu u rerni, oljustiti i iseci na tanke stapice i politi sokom od limuna.
Meso skuvati sa lukom i vodom; malo kasnije ubaciti i ostalo povrce, pa cveklu. So i biber po ukusu. Servira se sa kiselom pavlakom, ali ja sam odmah ubacila jednu pavlaku u lonac.

Mmmm :)

novosadjanke,na limanskoj pijaci u ribarnici od skoro se kuva riblja corba i paprikas.corba je haos, bolju nisam jela.super je i cena i ukus i kolicina.samo moras da imas posudu u koju da ti sipa.ni paprikas nije za bacanje,ali na corbu sam se navukla.ima dosta ribe u njoj ,tako da ti je to komplet obrok.mljac

smokvicica:
novosadjanke,na limanskoj pijaci u ribarnici od skoro se kuva riblja corba i paprikas.corba je haos, bolju nisam jela.super je i cena i ukus i kolicina.samo moras da imas posudu u koju da ti sipa.ni paprikas nije za bacanje,ali na corbu sam se navukla.ima dosta ribe u njoj ,tako da ti je to komplet obrok.mljac

koja je razlika izmedju ribljeg paprikasha i chorbe ?
(nisam nikad ni chula za paprikash od ribe :confused:)

kako se to prodaje? porcije ili litre ? :)
(chitav dan razmishljam o nekoj ribi za klopu )

riblja corba ti je vise tecna i parcad ribe,a paprikas je puno luka i gusto.(ne mogu da verujem da nisi jela(ili jeo) riblji paprikas.prodaje se na porcije.porcija corbe je 500 g,od toga ti je 200-250 g riba.ali nekako uvek mi sipa vise.corba ti je 150 din.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back