mojra
Ističe se
- Poruka
- 2.555
ja danas teletinu u sosu sa pecurkama, ali necu da vam stajem na muku jer je kod mene svezije nego kod vas (23°C) pa kuvam...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ruke ti se pozlatile...vako jednostavno mi jos nikad niko to nije objasniJomojra:1 veci crni luk, sitno seckan
1 sargarepa seckana na kolutove
500 / 600 g teletine mlade seckane na komade
stavis sve u hladnu vodu, na zivu vatru dok prokljuca. kad prokljuca skines onu penu sa povrsine, posolis i pobiberis i ostavis da krcka na tihoj vatri sat i po vremena
nakon sat i po vremena, kada je meso dobro skuvano odvojis tecnost od mesa i povrca. trebalo bi da ti ostane oko litar te supice
sos: uprzis na oko 50 g maslaca kasiku brasna (kao za zaprsku) i dodajes malo po malo onu telecu supicu iz prvog dela, brzo mesajuci, jer se sos steze kao besamel
kad je izjednaceno, ostavis na najmanjoj vatri i u to dodas malo isprzenih sampinjona (na maslacu, minut / dva, posolis ih)
lako i ukusno, samo deluje komplikovano na prvi pogled![]()
Spock:Jao njam...a mozda je bolje puter?
Baš sam htela da pitam; ja već neko vreme pokušavam i ne uspevam lepo da ispečem tikvice na roštilju:???: Ili izgore, odnosno pocrne; ili nisu dovoljno pečene...mammy:piletina narafski
i volim povrce sa rostilja - tikvice, patlidzan, paprika..(a i ne deblja)
i cevapcice
i taaaaaako
anakin:pire od leblebija - kupe se sirove leblebije (naut), potope preko noci, voda se onda baci i kuvaju se (dugo se kuvaju) dok ne omeksaju..
onda se ispasiraju (ili u masinu za mlevenje oraha, na krupno), doda se cen belog luka (na oko 500gr), sitno seckan persun (pola solje), so, biber, maslinovo ulje, limun i jabukovo sirce...
corba od leblebija - ista procedura, samo se kuvaju sa pilecom kockom (ili koskom od belog mesa)...kad su skoro gotove, doda se seckan svez paradajz, kasicica secera, so, biber i persun...
makedonski koreni su se definitivno probudili danas...