Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
URMASICE:testo:400gr brasna,250 gr margarina,2jaja,60gr secera zamesiti da odstoji 1 sat.KREM:50grmlevenih badema.50gr sitno iseckanih badema,1 vanil.secer,2kasike secera,1morski orascic,50ml mleka.preliti sve vrelim mlekom i ohladiti.od testa praviti lopticei usredini stavljati krem.oblikovati urmasice i peci na 200stepeni(40min)PRELIV:500grsecera,8dcl vode,sok od 1 limuna,narezane kriske od pola limuna,1 vanilin secer.DA ODSTOJI 10 SATI U PRELIVU.jos nisam jela bolje kolace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KREKERI
1margarin,1 casa belog vina,1 casa ulja,1 kasicica soli,1 kim,1 kasicica origana,150 gr susama,2 kasike kecapa,600gr brasna,1 prasak za pecivo.sve to zamesiti i peci.
**** OD KORA
1jogurt,a casa od jogurta griz,1/2 zejtin,2 cela jaja i 1 belanka.ovim filom premazati 5 kora a na petoj kecap,sunka,kackavalj,pecurke,origano...pa jos 5 kora premazati filom.uviti u rolat i premazati zumanc.i susamom. peci na tisoj vatri 15-20 min

rucak:francuske pljeskavice:500gr mlevenog cevab.mesa,3 jajeta,casa od joguta vode,pecivo,5 kas brasna,crni luk,vegeta,so,persunov list.sve to zamesiti i prziti u vrelom ulju.
krem bananice:4 kesice zelatina,800gr secera,1/2xekstrat od banane,100gr cokolade.2dcl vode da se zagrej,zatim sipati zelatin i cekati da provri.sve to sipati u secer i mutiti 5 min.dodati ekstratci sipati u manji cetvrtast pleh.kad se ohladi i stegne preliti cokoladom.

Sutra imam goste pa sam napravila jedan brz i lepo kolac i uspeo mi je super.

3-4 ociscene i narendane jabuke,
1 solja od bele kafe secera,
1 solja od bele kafe griza,
pola solje od bele kafe ulja,
1 solja od bele kafe mlevenih oraha,
pola solje od bele kafe mleka ,
1 celo umuceno jaje,
1 vanilin secer,
1 prasak za pecivo
sve izmesati sipati u malo podmazan pleh.Zagrejati rernu i smanjiti na 200 stepeni i peci.Pred kraj posuti sitno seckanim orasima ili kada se ohladi sa rastopljenom cokoladom..

Mislim da ima raznih varijanti; ali u svakom slučaju ide feta sir, masline i krastavci. Može i luk, paradajz, zelena salata... Preliti maslinovim uljem sa belim lukom. Ostali začini po želji (ja stavljam origano i bosiljak, i beli luk u prahu, sve izmepati sa mas. uljem pa onda preliti)
Ja sam sve stavila osim paradajza:wink:

Nesto sto jakoo volim..

Iseckati 1 praziluk ili 1 glavicu crnog luka.Izrendati 1 sargarepu i 1 komad celera.

1 paskanat i 2-3 krompira iseckati na kockice, 1 solja kukuruza secerca,saka graska,1 kasika maslinovog ulja.Naliti vodom da ogrezne.Dodati zacina i poklopiti.Kada provri smanjiti i na tiho kuvati dok se ne dobije kasa.Dodati po potrebi malo vode u toku kuvanja.

ribu...
stave se fileti bele ribe u foliju, odozgo se iseckaju pecurke i mladi luk i stavi se kasicica putera na svaki filet i prelije sola sosom...folija se zatvori i stavi se u rernu na 15 min...

anakin:
ribu...
stave se fileti bele ribe u foliju, odozgo se iseckaju pecurke i mladi luk i stavi se kasicica putera na svaki filet i prelije sola sosom...folija se zatvori i stavi se u rernu na 15 min...
Pre neki dan sam videla na tv-u recept da se u foliju stave šnicle morskog psa, na njih po parče pomorandže i limuna; odgore peršuna, mladog crnog i belog luka. A ja uzela da probam te šnicle, (nisu uopšte skupe); al' mi nekako to na kraju izgledalo kao skuvano:-?
Znam da ne može da bude hrskavo, zapečeno, ali da li tako iz folije bude kao kuvano?

bude jer kad zatvoris foliju, onda ti je to ko kuvanje na pari...
mozes pred kraj da otvoris foliju da se zapece..mada ja volim kad tako ispadne kuvano...

meni su snicle od ajkule najbolje na rostilju...

Evo jedan bezmesni recept:-)

Potrebno:
200 g špageta
200 g filea oslića
1 dl soja sosa
1 kašičica đumbira

beli luk
šargarepa
celer
praziluk
spanać
ulje
vegeta
so i biber

Svo povrće iseći na krupne rezance, a oslić na deblje štapiće.
Skuvati špagete :mrgreen: Na ugrejanom ulju pržiti celer i šargarepu 2-3 min, začiniti i istresti na špagete. U istoj posudi propržiti 1-2 min praziluk i spanać, začiniti i sitresti na špagete. Zatim isto sa oslićem. Na kraju u istom tiganju pržiti đumbir, soja sos i beli luk; koje naravno zatim preliti preko špageta:wink:

dinstati crveni luk, malo slaninice u kockice isjecene (za miris-nije obavezno), kockice pileceg filea (sunka u crijevu je isto super), sampinjone na jacoj temperaturi...kad dobije bojicu smanjiti vatru da sve namirnice "puste"vodu dodati so, biber, vegetu, persun i mozda kasiku-dvije kiselog vrhnja...uz to pire i njam njam....roze vince se preporucuje ;)

samo malo prekopas po temama i nadjes svasta:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=1847807#post1847807

DAKLE:

dakle, treba vam:
1 glavica crvenog/crnog luka
3 cesnjica bijelog luka,
1 paprika (a i ne mora)
2 konzerve tune u ulju (pa ulje iscjedite i bacite za dijetalniji obrok)
1 l pasiranog paradajza (da kupite ili da kilo paradajza barite, gulite pa pasirate)
100 gr. sos paradajza
origano, so, biber

400 gr. makarona, spageta ili neke druge paste

Izdinstati isjeckan luk i paprike, dodati tunu i proprziti, dodati pasirani paradajz, posoliti, pobiberiti, dodati origano. Ostaviti da kuva nekih pola sata, dodati sos paradajz i popraviti ukus zacinima (ako je potrebno)
Za to vrijeme skuvati pastu.
Gotovo.
Ako volite da je sos gusci malo duze ga kuvati.

Mammy, evo iz krstaricinog kuvara:wink:

Pesak torta

pesak.gif

SASTOJCI

1,5 litra mleka
6 kesica pudinga od vanile
3 čaše šećera
1 margarin
3 kesice vanilin šećera
300 grama mlevenog keksa
300 grama kokosovog brašna
300 grama mlevenih oraha
jedan šlag
<LI>jedna čokolada NAČIN PRIPREME

U 0,5 litra mleka razmutiti pudinge i šećer, pa ih skuvati u ostalom mleku dok se masa ne zgusne. U vruću masu umutiti margarin, pa masu podeliti na 3 dela: u prvi deo dodati vanilin šećer i keks, u drugi deo kokos, a u treći deo dodati orahe. U okrugli ili četvrtasti kalup za tortu rasporediti mase jednu na drugu, i to navedenim redosledom. Pre služenja ukarasiti šlagom.

@maja 79 - sos za spagete...

(1.)
maslinovo ulje (moze i obicno) - mini mini minimalna kolicina
1/2 kg mesanog mlevenog mesa
1 do 2 glavice crnog luka
3 - 4 cesnjova belog luka
2 srednje velike sargarepe
malo seckanog svezeg persuna
1/2 ili 1 cela sveza paprika (crvena i/ili zelena)
jos neko povrce, po zelji, moze sveze ili smrznuto ili iz konzerve... recimo grasak - otprilike 3 - 4 kasike, kukuruz 1 - 2 kasike i tako dalje i tako dalje (mrzi me da pisem)... btw, pre kuvanja povrce iz konzerve proprati vodom ;) ...
500 gr pasiranog paradajza ili paradajz pirea (moze se staviti i vise, 750 - 1000 gr, zavisno od ukusa)
so, vegeta ili neki drugi zacin, malo bibera, origano, moze i neke druge travke...

sitno iseckanu glavicu crnog luka proprziti na maslinovom ulju, na slaboj vatri
dodati mleveno meso i proprziti nekoliko minuta, mesajuci
posoliti, pobiberiti, dodati origano, sitno sitno iseckan beli luk, paradajz, po zelji dodati i grasak, pa kuvati poklopljeno, na slaboj vatri oko 30 do 40 minuta
u zavisnosti u kakvom je obliku paradajz korigovati gustinu dodavanjem supe ili vode
zatim dodati iseckanu sargarepu
nakon par minuta dodati iseckanu svezu papriku, kukuruz, sitno iseckan list persuna, promesati, kuvati jos nekih petnaestak minuta i to je to...

...
(2.)
2 -3 kasike ulja
2 pileca bataka sa karabatacima
2 glavice crnog luka
pasirani paradajz ili koncentrat paradajza- ne previse
1 dl crnog vina
malo mlevene crvene paprike
so, biber
persun

izdinstati iseckan luk na umerenoj vatri
u medjuvremenu skinuti meso s kostiju i naseci na kockice, dodati ga luku i povecati temperaturu da meso dobije lepu boju
pomesati vino i par kasika paradajza i time zaliti meso
pirjati da meso omeksa, po potrebi dolivati vodu ili supicu
pred kraj posoliti, pobiberiti i ukrasiti persunom

evo recept za raindog...:)

belo pilece meso stavis u ulje, sok od pomorandze, biber i so i ostavis sat vremena...onda ga ispeces u komadu i pustis da se ohladi..
iseckas zelenu salatu, tu piletinu i pomorandzu i pomesas...
onda prelijes ovim: sok od pomorandze, ulje, malo jabukovog sirceta, senf, biber, so i kasicica pekmeza od kajsija (ako nema, stavis med ili kasicicu braon secera)...
mozes da dodas i kasicicu soja-sosa i ulje od susama...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back