Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
napravila sam doboš tortu al sam se zeznula kod glazure naravno : (
em sam ispekla kažirst, plik mi je veličine jagodice em nisam uspela da obeležim parčiće dok je još bila vruća, razvlačičla se i istezala i curela, užaas, ali nema veze jedem je sa lomljenom glazurom i ukus je fenomenalan al i dalje želim da znam zašto nisam uspela da je isečem dok je bila vruća

a radna ploča je bila cela u glazuri, nožem smo dva sata smo je zakorelu skidali i ribali : I

napravila sam doboš tortu al sam se zeznula kod glazure naravno : (
em sam ispekla kažirst, plik mi je veličine jagodice em nisam uspela da obeležim parčiće dok je još bila vruća, razvlačičla se i istezala i curela, užaas, ali nema veze jedem je sa lomljenom glazurom i ukus je fenomenalan al i dalje želim da znam zašto nisam uspela da je isečem dok je bila vruća

a radna ploča je bila cela u glazuri, nožem smo dva sata smo je zakorelu skidali i ribali : I

Koliko se ja u to razumem, a to je jako malo...glazura mora da se sece odmah, noz mora da bude topao (umocen u vrelu vodu ) i podmazan sa necim, npr. puter/margarin.

Inace svaka cast sto si je uopste napravila :ok:

Ja resila da se igram i da prvi put u zivotu razvlacim kore za pitu. Drzite mi palceve da sve ne zavrsi u kanti. (zaludan pop i jarice krsti, pa tako i ja) :lol:

ma pokušvala sam sve to kruela, al kako prodjem kroz glazuru ostane na nožu iste pa onda imam problem da ga umočim u mrgarin pa dok ja skinem iscurelu glazuru sa noća pa ga umožim u margain i tako deset puta sve mi se ohladilo i razvuklo
treba mi neki tuturijal, pa ovim putem molim domaćicu da se snimi kada sledeći put to bude radila : )

POMOC!
Pocela sam cvet pogacu al sam zaboravila da odmrznem kvasac.
Onda sam ga krknula u mikrotalasnu.
Od njega je nastala tecnost :roll:
Ne ne nije mene to zaustavilo...pocela sam pogacu kao sto pise po receptu..
Ne znam sta znaci da nadodje kvasac pa sad taj deo preskocila :rumenko:

Sad sam dodala brasno i sastojke i stavila da raste.
I tu sad vi nastupate.
Kakva je sansa da to poraste posle cele ove igranke ?
I drugo pitanje - sta cu ako ne poraste ? :sad2:

POMOC!
Pocela sam cvet pogacu al sam zaboravila da odmrznem kvasac.
Onda sam ga krknula u mikrotalasnu.
Od njega je nastala tecnost :roll:
Ne ne nije mene to zaustavilo...pocela sam pogacu kao sto pise po receptu..
Ne znam sta znaci da nadodje kvasac pa sad taj deo preskocila :rumenko:

Sad sam dodala brasno i sastojke i stavila da raste.
I tu sad vi nastupate.
Kakva je sansa da to poraste posle cele ove igranke ?
I drugo pitanje - sta cu ako ne poraste ? :sad2:

Ako si sve ostalo uradila kako treba...tj. topla voda i secer, velike su sanse da naraste. Samo cekas duze.

Ako ipak ne naraste dovoljno, probas da ispeces. Ume da naraste u rerni, al da ga stavis u hladnu rernu.
Ako uopste ne naraste, bacis.

P.S. Moja svekrva je neuspela kisela testa razvlacila oklagijom , seckala na kocke i przila, ali ja nikad nisam to probala

Poslednja izmena:
Ako si sve ostalo uradila kako treba...tj. topla voda i secer, velike su sanse da naraste. Samo cekas duze.

Ako ipak ne naraste dovoljno, probas da ispeces. Ume da naraste u rerni, al da ga stavis u hladnu rernu.
Ako uopste ne naraste, bacis.

P.S. Moja svekrva je neuspela kisela testa razvlacila oklagijom , seckala na kocke i przila, ali ja nikad nisam to probala

Nista nisam razumela :(

Pajz vamo...trebalo ej da naraste sa mlekom i secerom. Ja to nisam docekala jer nisam znala ni kako to izgleda da naraste kvasac :roll:
Onda sam dodala brasno, ulje ...i izmesala.
Sad stoji na radijatoru i ne desava se nista :(
Sta sad da radim ?

Pajz vamo...trebalo ej da naraste sa mlekom i secerom. Ja to nisam docekala jer nisam znala ni kako to izgleda da naraste kvasac :roll:
Sta sad da radim ?

Nebitno je voda ili mleko. Ako je mleko bilo toplo, i stavila si secer, trebalo bi da naraste.

Koliko vec stoji?

Kad ne cekam da kvasac naraste/ kao ti sada (a to je kad izmesas kvasac, secer i mleko/vodu u neku solju sipnes i malo brasna i cekas da se pojave baloncici) zamesim sve i cekam.
Zima je , treba mu i po 2 sata.

Al nisam ti ja neka domacica, tako da ne znam koliko sam merodavna

Sta sad da radim ?

Ja sam prvi put koristila svjezi kvasac za pogacu cvijet i isto nisam znala kako to izgleda, ali za 5 min je narastao i to skoro duplo. Sad ti ne preostaje nista drugo nego da napravis, pa kako ispadne. Sretno :)

Mirka, bez obzira šta si i kako radila, ako si zamesila testo, kada bude 1 h kako stoji, radi dalje sa njim šta treba da radiš. Razmesi ga i pravi ono što si namislila. Ako je nešto shebao taj zamrznuti kvasac, jedino što može da se desi je da pogača bude tvrda, i da ti se ne dopadne. U tom slučaju, kanta joj ne gine.

I kako ne znaš šta znači da nadođe kvasac??? Da se digne, Mirče, da se digne. U mlakom, malo oslađenom mleku, izmrvljen kvasac koji prilikom mrvljenja padne na dno posude, treba da se digne na površinu. To se zove da nadođe. Kod tebe to verovatno ni nije moglo da s edesi, jer je bio tečan.

I nemoj da stavljaš kvasac u zamrzivač. U frižider, i nemaš brige.

ma pokušvala sam sve to kruela, al kako prodjem kroz glazuru ostane na nožu iste pa onda imam problem da ga umočim u mrgarin pa dok ja skinem iscurelu glazuru sa noća pa ga umožim u margain i tako deset puta sve mi se ohladilo i razvuklo
treba mi neki tuturijal, pa ovim putem molim domaćicu da se snimi kada sledeći put to bude radila : )

Tara, bih ja vrlo rado to snimila, ali posle ne umem da okačim. Za te stvari sam duduk. Dobro sam naučila i slike da postavljam. A zaista ne znam zašto ti nije uspalo...

jao mirka i ti pravila pogaču cvet danas : ))
ja je spremila i razvalil ase, sine ovo je najukusnija pogača koju sam jela
a što se kvasa zamrznutog tiče jednom sam uradila isto i nije mi uspelo to što sam pravila, al ne sećam se šta sam pravila

je li ti naraslo testo?
mene je najviše brinulo razvijanje pravilnih krugova pa sam koristila tanjire kao kalupe

img5182t.jpg

evo je
i da mi je neko pre mesec dana reko da ću da pravim pogače i doboš tortu smejala bih mu se slatko
domaćice i kvinsi hvala : )

Lako je tebi da se smejes, bolje daj neki pametan savet ili objasnjenje da sledeci put ne zgovna neko od nas (citaj: ja) na isti nacin! :ljutko:
Moje misljenje je da nije do zamrzavanja, nego do mikrotalasne, nije bas preporucljiva za zive celije.

edit: ovo je za Bokicu, Tara je uskocila da se hvali preko reda! :)

Lako je tebi da se smejes, bolje daj neki pametan savet ili objasnjenje da sledeci put ne zgovna neko od nas (citaj: ja) na isti nacin! :ljutko:
Moje misljenje je da nije do zamrzavanja, nego do mikrotalasne, nije bas preporucljiva za zive celije.

edit: ovo je za Bokicu, Tara je uskocila da se hvali preko reda! :)

pa msm, aj ovako :)))
1. ne drzim kvasac u zamrzivacu, nego u frizideru
2. nikada mi nije palo na pamet da ga gurnem u mikrotalasnu
:))))
ako se potrudite oko ova dva koraka, kvasac ce se sigurno dici :))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back