Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol: a meni na nesto ovako
b6f24d700767413be224562534201c4c_content_large.jpg

malo cokolade malo oraha mmmhmhmhmhmh

E a ja imam nesto da izjavim za ovu temu .
DakleN pravila sam parkine karbonare ...missim aj sad karbonare ko karbonare al ....da ne bi parke nikad al nikad ne bi znala gde gresim.
A evo gde gresim...ja barim spagete pa preko njih kad procedim sipam sos i onda mi on curi pa ga jurim po serpi i tanjirima.
A juce jok ....juce sam obarene sipala u tiganj sa sosom i onda prelila jacetom i malo se to sjedinilo i postalo mljac.

U to ime ....PARKA fala ti ko bratu !

parka, duzna si korisnicama silne pare za ovoliku reklamu:lol:
ili bar neku veceru, ili da se prijavis na "dodji na veceru"i pobedu posvetis forumasicama:lol:
to bi bilo bas crno na belo, dokaz tvog postojanja i kulinarskog umeca na televizoru, de ces transparentnije:mrgreen:

Ja sam danas narcisoidno ponosna na spremljeni rucak, a pogotovo na tortu koja je u procesu pravljenja pucala po svim mogucim savovima... :lol:
Mami rodjendam, pa je dobila Kinder tortu, mada malo izmjenjenu :mrgreen:
Meni za sad medju top 3...prvi put sam spremala...zato je malo ofalila na estetici, opipljiva ova bijela kora, ali ukus...mljac!

Recept:

8 bjelanjaka, 400g staub secera, 3 kasike jabukovog sirceta izmutiti za bijelu koru...susiti na papiru za pecenje na 130C, 45-sat vremena...u plehu onom velicine sporeta.
Kad se ispece i malo prohladi namazati eurokremom (300g). Eurokrem,ako je pretvrd, malo se rastopi, tj. ugrije. I rasjeci je na 2 jednaka dijela.

8 zumanjaka, 4 pudinga, 100g secera, skuvati u 1 i po litar mlijeka.

Podijeliti fil na 4 dijela.

U jedan dio 200g plazme.
U drugi 200g bijele cokolade. -zuti fil
U treci 200g crne coklade. -tamni fil
U cetvrti dodati izmucen slag, 3 kasike kisele pavlake, 2 vanilin secera. -obloziti tortu

Redati 1. kora fil od plazme-oblikovati, pa bijela kora, pa tamni fil, bijela kora, pa zuti fil, preko piskote umocene u mlijeko, pa obloziti sve cervrtim filom. U frizider na hladjenje preko noci.

Moze komotno i pola mjere, ovako ne staje ni u jedan kalup, tj. zvono za torte :lol:

DSCN1757.JPG

...Dragi moji Prestoničari...trebam pomoć...ne finaCijsku...poodavno u NS i u Bg ne mogu da pojedem dobru Ćeten alvu...a sećam se iz tinejdžerskih dana u Knezu bejaše Kod Međeda...najslaćkara...gde se oni sada nalaze u Bg-u...?

...hvala

...meni najbolja ćetenalva bila u Balkanskoj...postoji i sad ta poslastičarnica...

...danas za ručak, testenina sa pečurkama, još sam je malo "pokvarila" pa
dodala jaje ko u Parkine karbonare...i odlično je ispalo...;)

...a ne znaš di se dela ona iz K. Mihajlove...kod česme je bila...

..ne na žalost, em ja dugo nisam bila ovde, em se tako brzo sve menja, čini
mi se da ćemo se dnevno iznenađivati gde nestade neka od prodavnica....

..na tom potezu imaš poslastičanicu i Sremskoj ona postoji 100 godina
i u Zmaj Jovinoj Petrovićku...tu su negde dobre kvaliteni kolači, smao što je
ova u Sremskoj malo neuglednija..nema ćeten alvu, ali ima definitivno najbolje
žito sa šlagom i kesten pire.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back