macka vracarka
Veoma poznat
- Poruka
- 13.093
Danas nema kuvanja...Ali zato mesim slavski kolac i pravim zito. Kuvam i kruske u crvenom vinu za sutra kao treci desert. Ukucane sam razjurila kud koji,i kreeeeceeem ....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Jel moze neko da mi napise neki recept za juneci gulas da nije previse komplikovano?![]()
![]()
Рецепт моје жене, није много компликован: Исечеш 100 грама сланине на коцкице и 300 грама црног лука ситно и то ставиш на дно суда.Преко тога набацаш пола кг осредње исецканих парчади телетине зачиниш једном великом кашиком(супеном, јес да има разних супених кашика, ал ајд сад)алеве слатке паприке и кафеном кашикицом алеве љуте. Прелијеш чашом воде, а ако си храбра чашом црног вина. Осолиш по укусу при крају. Крчкаш два до два ипо сата и повремено промешаш. Отприлике то му је то.Jel moze neko da mi napise neki recept za juneci gulas da nije previse komplikovano?![]()
![]()
Рецепт моје жене, није много компликован: Исечеш 100 грама сланине на коцкице и 300 грама црног лука ситно и то ставиш на дно суда.Преко тога набацаш пола кг осредње исецканих парчади телетине зачиниш једном великом кашиком(супеном, јес да има разних супених кашика, ал ајд сад)алеве слатке паприке и кафеном кашикицом алеве љуте. Прелијеш чашом воде, а ако си храбра чашом црног вина. Осолиш по укусу при крају. Крчкаш два до два ипо сата и повремено промешаш. Отприлике то му је то.
Xebi ga mi smo ovde u Bačkoj malo pod uticajem Maguara, i ako nije ljut gulaš to i nije gulaš.e, a ja kad stavljam alevu, ne stavljam vino i obratno...mislim, kombinacija mi se ne dopada....ali da treba da bude malo ljut - treba.
originalni mađarski gulaš se pravi ovako...
za dobar gulaš treba min. 1,5kg teletine...meso treba da bude lepo crveno,sveže,butina je najbolja,iseče se na veće kocke....3-4 velike glavice crnog luka se iseckaju veoma sitno,i to se proprži na malo ulja dok ne dobije zlatnožutu boju...tada se nalije 2 dl vode i to se ponavlja sve dok se luk ne raspadne(da bude toliko mekano),tada se začini(so,biber,aleva paprika blaga,lovorov list,i seme bibera 5-6)na to se nabaci meso,promeša i prelije vodom tek da prekrije meso,i to tako treba da krčka...kada je meso već napola mekano ubaci se jedna ljuta papričica(ta mala u obliku trešnje),nalije se još vodom i ostavi da se krčka dok meso nije kuvano...tada se ubacuju tarane i još se i to skuva...
da ne bude zabune gulaš se jede kašikom,ima više vode...sve ostalo sa manje vode,odnosno više safta je varijacija na original...ali pravi gulaš se jede kašikom,znači ima dužu vodu(sa više vode,i tarane su obavezne)...
naravno u te varijacije pada i to da gulaš ima manje soka pa pride skuva testenina,ili knedlice,ili proja,ima puno varijacija...naravno ne mora ni teletina,nego se može praviti sa različitim mesom...ja sam napisala recept koji nas vraća još u Austrougarsku,kako su moje prabake i čukunbake pravile u Budimpešti...

evo, nema jednostavnije: koliko mesa - toliko crnog luka...obično pravim da cela masa bude oko kilo i po....izinstaš luk na ulju, dodaš meso sečeno na kockice....krčkaš dok nebude skroz mekano. začiniš alevom paprikom, biberom, mlevenim belim lukom i začinom c. pošto imam cepter šerpe, ne moram da dolivam vodu, nego se sve krčka u sopstvenom soku, ali, ako nemeša to, moraćeš da dolivaš po malo mlake vode...nemoj previše, da ne bude vodnjikavo.
uz to serviram bareni krompir ili makarone. mada, najviše volim da napravim gulaš sa noklicama.

Sta su noklice? Ja cu sa testeninom, nego mama mi rekla ona ovako slicno jednostavno pravi ko ti da dodam malo paadajz pelata, kako je sa tim?
A uzela sam cist juneci but mada me mesra kritikovao da mi treba malo masnije meso![]()
nije bistra
) sa tajatelama 

Jucerasnja supicanije bistra
Gulas (vise ispalo ko sos) sa tajatelama
Sad odoh da perem sudove a nemoj slucajno da me niste pofalili![]()

bravo, godes! super sve ovo izgleda... ne znam što te ostale forumašice nisu 'falile, mora da su ljubomorne

Jeste bas su ljubomorne, drugima to ko dobar dan, ja juce prvi put u zivotu skuvala domacu supu pa da se pohvalim![]()
U 23, bas sam napredna![]()

nego sta nego si napredna,ja sam 33 jos to nisam uradila
mislim skuvala domacu supu![]()