Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
posto sam juce napekla gomilu palacinki
ostalo je i danas
a i zajednicki smo se slozili on i ja
da bolje palacinke ne pamtimo kad smo jeli
(ne znam sta sam uradila, ali smo ostali bez reci)
to cemo danas da jedemo lagano
a sutra cemo nesto lepo za rucak
ionako sutra ne radi

pola kg crvenog pasulaj potopim na par sati (može da prenoći, na primer). kad dođem s posla, to ocedim i skuvam bez začina, tek da bude kuvano. iseckam zelene delove praziluka, pomešam s pasuljom, dodam dosta maslinovog ulja...i sirćeta malkice, koristim jabukovo. na kraju dodam crni mleveni biber i suvi bosiljak.
nekada izrendam i jednu srednju šargarepu u to, ali ovaj put nisam.

ja pravim skoro sve isto
samo sto ja stavim nanu, a ne bosiljak :) i bez sargarepice
uzmem onaj crveni pasulj iz konzerve, isecem praziluk na kolutice posolim, crni biber stavim , mleveni
nanu, sirce, ulje ne, jer je pasulj iz konzerve nauljen bio... i da, ja stavim i belog luka

pola kg crvenog pasulaj potopim na par sati (može da prenoći, na primer). kad dođem s posla, to ocedim i skuvam bez začina, tek da bude kuvano. iseckam zelene delove praziluka, pomešam s pasuljom, dodam dosta maslinovog ulja...i sirćeta malkice, koristim jabukovo. na kraju dodam crni mleveni biber i suvi bosiljak.
nekada izrendam i jednu srednju šargarepu u to, ali ovaj put nisam.

Tako i ja..samo ne kuvam pasulj..kupim onaj crveni kuvani u konzervi..odlican je..:)

UUUU, to ima? Nikad mi to nije palo na pamet... Kolko kosta? I kolko ti u tom slucaju traje kuvanje. Znaci proprzis luk i ostalo, pa ga dodas i proqvas, jel? Koliko treba da vri? Kakva vrh ideja:) Iskusno...

taj crveni iz konzerve se ne kuva
on je spreman za koriscenje, salate i sl... i msm, ne znam kako njih dve rade
ali posto pravimo skoro indenticnu salatu, plus minus jedan do dva sastojka
luk ne przis,to je salata, ne treba ni da ga prokuvas
iseces najnormalnije taj praziluk za salatu

UUUU, to ima? Nikad mi to nije palo na pamet... Kolko kosta? I kolko ti u tom slucaju traje kuvanje. Znaci proprzis luk i ostalo, pa ga dodas i proqvas, jel? Koliko treba da vri? Kakva vrh ideja:) Iskusno...

Njega koristim za salatu...i obavezno ga procedi i isperi kada ga izvadis iz konzerve..dalje ide
kako je Pricalica napisala..luk..jabiukovo sirce..maslinovo ulje so..seckan persun i zacini kako ko voli..
a ima i beli.moja drugarica ga koristi na sledeci nacin..skuva crni luk..slaninu i sargarepu..to bude brzo..doda taj pasulj iz konzerve
jos malo prokuva..doda zacine ili vec sta ko voli u pasulj..zaprzi i..to je to.

taj crveni iz konzerve se ne kuva
on je spreman za koriscenje, salate i sl... i msm, ne znam kako njih dve rade
ali posto pravimo skoro indenticnu salatu, plus minus jedan do dva sastojka
luk ne przis,to je salata, ne treba ni da ga prokuvas
iseces najnormalnije taj praziluk za salatu
Ja sam skontala nesto da se to koristi za qvanje, mislim na obican pasulj, pa reko mogu da preskocim par sati muke (ne znam ni ja sta sam zamislila), nisam uopste uhvatila da vi o salati pricate :)

Njega koristim za salatu...i obavezno ga procedi i isperi kada ga izvadis iz konzerve..dalje ide
kako je Pricalica napisala..luk..jabiukovo sirce..maslinovo ulje so..seckan persun i zacini kako ko voli..
a ima i beli.moja drugarica ga koristi na sledeci nacin..skuva crni luk..slaninu i sargarepu..to bude brzo..doda taj pasulj iz konzerve
jos malo prokuva..doda zacine ili vec sta ko voli u pasulj..zaprzi i..to je to
.

e pa to sam ja mislila, tako nesto
Hvala
Dal moze u to da se doda i neka slanina? Ne bi trebalo da ispadne lose
Ide u bookmarks ova str :)

Od crvenog pasulja....:mrgreen:

ta mi je bila malo komplikovana pa sam pribegla starom dobrom crnom luku
c040.gif

Tara, baš ti lepo izgleda pita...

a interesantno mi je i ono iza što se vidi. Za začine? U stvari i nije tako malo. Više je za šećer, brašno, pirinač i tako neke stvari koje se troše u većim količinama, ako sam dobro primetila. Nisam videla tako nešto. Jesi to ti negde nabavila ili bilo u stanu.

Ja se inače oduševljavam takvim kutijama, bocama, teglicama. Moji gornji delovi kuhinje su u stvari dve police sa gomilom tih kutijica, teglica, flaša....sitnica koje skupljaju prašinu, ali mi je slatko.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back