Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim recepAt za sos od praziluka .

ok
kupila sam nekih 5 praziluka, isekla sve na kolitove, i beli i zeleni deo
prvo sam isprzila snicle na ulju u tiganju, na toj masnoci sto je ostala, dodas isecen praziluk (predhodno ga tako isecenog probaris 5-10 minuta u slanoj kipucoj vodi i ocedis)
dinstatas ga nekoliko minuta tako
i dodas kisele pavlake i zacinis po ukusu :)
to je bas brzinski i ukusno

dajte mi neki prdlog za neki lepi lagani karfiol?
da ne bude pohovani a ni sa bešamelom, daklem nešto laganije ako može

pretpostavljam da je kasno,al sad sam procitala.obari se kratko karfiol,iscepka na cvetice,doda naseckani beli luk,so,biber,maslinovo ulje i sirce.mogu i tvrdo kuvana jaja,ali ja ne smem,pa ne stavljam.meni je lepse kad ostoji u frizideru

medeno srce

potrebno:

-džem od kajsija
-200g čokolada za kuvanje (neke dobre)
-kisela voda (Knjaz Miloš)
-šolja i po brašna (šolja da bude doncafe)
-šolja šećera (takođe doncafe)
-prašak za pecivo
-soda bikarbona
-cimet

u 4dl kisele vode sipa se brašno, šećer, supena kašika džema od kajsija, dve-tri kašičice cimeta, kašičica sode bikarbone i kesica praška za pecivo ... dobijenu smesu ostaviti da odstoji sat vremena .... podmazati malo uljem tepsiju i usuti odstojanu smesu u nju ... peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta (na 200) ... izvaditi koru iz rerne i ostaviti da se ohladi ... premazati s 4 supene kašike džema od kajsija, i sve preliti prethodno rastopljenom čokoladom ... i gotovo :lol:

napomena - svi pokušaji sečenja kolača u srcastom obliku su utopija, tako da to ne pokušavati :lol:

medeno srce

potrebno:

-džem od kajsija
-200g čokolada za kuvanje (neke dobre)
-kisela voda (Knjaz Miloš)
-šolja i po brašna (šolja da bude doncafe)
-šolja šećera (takođe doncafe)
-prašak za pecivo
-soda bikarbona
-cimet

u 4dl kisele vode sipa se brašno, šećer, supena kašika džema od kajsija, dve-tri kašičice cimeta, kašičica sode bikarbone i kesica praška za pecivo ... dobijenu smesu ostaviti da odstoji sat vremena .... podmazati malo uljem tepsiju i usuti odstojanu smesu u nju ... peći u zagrejanoj rerni 30-40 minuta (na 200) ... izvaditi koru iz rerne i ostaviti da se ohladi ... premazati s 4 supene kašike džema od kajsija, i sve preliti prethodno rastopljenom čokoladom ... i gotovo :lol:

napomena - svi pokušaji sečenja kolača u srcastom obliku su utopija, tako da to ne pokušavati :lol:

Imas modle za taj posao :lol:
Hvala za recept i ideju :D

u 4dl kisele vode sipa se brašno, šećer, supena kašika džema od kajsija, dve-tri kašičice cimeta, kašičica sode bikarbone i kesica praška za pecivo ... dobijenu smesu ostaviti da odstoji sat vremena ....

a kako smo tačno dobili dobijenu smesu?:lol:
esmo mešali kašikom, žicom, mikserom? i, kolko smo dugo mešali, kako bi smesa trebala da izgleda?
može i neka slika ako imaš:lol:

a kako smo tačno dobili dobijenu smesu?:lol:
esmo mešali kašikom, žicom, mikserom? i, kolko smo dugo mešali, kako bi smesa trebala da izgleda?
može i neka slika ako imaš:lol:

e tako sam ja juce pravila kolace,pise brasno,secer zumanca i margarin i od toga napraviti masno testo i ja lepo sve sipala u vanglu i mesila.
posle se mama sablaznila,boze,pa valjda znas da se prvo umute zumanca sa secerom i margarinom,pa tek onda brasno.
ne znam,odakle bih znala,sto tako ne pise?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back