Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au, žene, al ste danas bile vredne, pa napravile puno lepih stvari, pa ih još uslikale da se mi koji smo sada na poslu patimo...

Yoav, nisam videla da si napisala recept za te lazanje s patlidžanom. Pretpostavljam da je sve isto kao sa mesom.. Samo, kako tačno obradiš patlidžan? Iseckaš, pa prodinstaš sa lukom i začinima ili ne mora.... Najbolje napiši, da ne nagađam.

A ja sam pre dve godine jela lazanje sa paprikom. E to mi je stvarno bilo extra. Još uvek pamtim kao nešto najukusnije i najmirisnije što sam jela. A nikad nisam ja uzela da napravim.... Bez veze. Eto nekad tako neke stvari prosto ne dođu na red.

Au, žene, al ste danas bile vredne, pa napravile puno lepih stvari, pa ih još uslikale da se mi koji smo sada na poslu patimo...

Yoav, nisam videla da si napisala recept za te lazanje s patlidžanom. Pretpostavljam da je sve isto kao sa mesom.. Samo, kako tačno obradiš patlidžan? Iseckaš, pa prodinstaš sa lukom i začinima ili ne mora.... Najbolje napiši, da ne nagađam.

A ja sam pre dve godine jela lazanje sa paprikom. E to mi je stvarno bilo extra. Još uvek pamtim kao nešto najukusnije i najmirisnije što sam jela. A nikad nisam ja uzela da napravim.... Bez veze. Eto nekad tako neke stvari prosto ne dođu na red.
pravila sam manje vise skoro isto kao one lazanje sa spanatom :)
evo recept
bila sam vredna pa sam i napisala :)
http://www.coolinarika.com/recept/lazanje-sa-patlidzanom

pravila sam manje vise skoro isto kao one lazanje sa spanatom :)
evo recept
bila sam vredna pa sam i napisala :)
http://www.coolinarika.com/recept/lazanje-sa-patlidzanom

hvala, ovo je jednostavnije nego sa mesom

....Bi jesu te lazanje sa paprikama nešto slično kao musaka od paprika..samo još
dodat bešamael ili ne....:confused:

Nije. Paprike se stavljaju umesto mesa. Tako da ide testo, pa te paprike, ne znam tačno kako su bile obrađene (to ću morati da pitam domaćicu kod koje sam jela) i preliva se onda bešamelom i kačkavaljem, kao obične lazanje

hvala, ovo je jednostavnije nego sa mesom

Nije. Paprike se stavljaju umesto mesa. Tako da ide testo, pa te paprike, ne znam tačno kako su bile obrađene (to ću morati da pitam domaćicu kod koje sam jela) i preliva se onda bešamelom i kačkavaljem, kao obične lazanje

....e, hvala mislim da je jako zanimljivo, pa kad se setiš mogla bi da nabaviš recept..;)

Ja sam izgleda ostarila, jer se sve nešto prisećam kako sam ja nekad pravila ovo ili ono.
E pa, da podelim uspomene sa vama. Svojevremeno sam sama pravila testo za lazanje i to u bojama... zeleno sa spanaćem, pa sa cveklom.... i onda sam i razmišljala (padne mi na pamet i sad) da kupim onu mašinu za pravljenje rezanaca. Ona baš lepo razvalja testo na željenu debljinu. Mnogo je zgodnije i lepše nego oklagijom i sve bude jednako. Ali tako nemam vremena da se bavim kuvanjem više od neophodnog, onda sam odustala za sada.

Evo, ovde imaš dobar recept =) http://zloprase.com/dorucak/posirano-jaje/

Čičak, ovo izgleda mnogo sumanuto, je l' može recept? =)

Nego šta...;)

Šta god imaš od povrća, meni ostalo malo, recimo 1/3 kese povrća za rusku salatu... ima šargarepice, graška... još bolje ako imaš domaće...(imam ja, ali mi bilo mrsko čistit, bolesna sam danas)...
Ubaciš to zaleđeno u šerpicu, naliješ vodom i na šporet...
Kad prokuva, dodaš kuvani paradajz(varijacije:paradajz pire, koncentrat paradajza-ja imam neki, pasirani paradajz...)... začiniš: so, biber, vegeta, bosiljak, mirođija... ostaviš još da kuva...
U šoljicu od kafe, umutiš 2 kašike brašna i malo vode, pa dodaš mešajući, da se zgusne...
Nakon toga, dok baca ključ lupaš i izlivaš jaje po jaje... što više veruj mi... ja izlijem 6 komada za nas dvoje...;)
Mi volimo malo jače kuvana, pa ostavim 5-10 minuta da ključa...

Prosto ko pasulj...;)

a i ja imam neke corbice sa tim posiranim jajima kao dodatak i nikako da se nakanim da to napravim
a posto ja jaja slabo i retko jedem
kontam da bi to moglo da mi komotno bude komplet obrok
meni vise nista ne bi trebalo posle toga :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back