Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Parka, kad si vec tu...
Ja pravila spanske pitice i sipala testo u papirne korpice i sve se zalepilo za papirne korpice, bas sam izludela ljusteci ih. A i trudila sam se da se dobro ispece, nije da je ostalo zivo.
Jel treba i njih da podmazujem?

e pa to nije trebalo da se dogodi
to ti možda nisu bile korpice za pečenje nego za gigantske bombice il nešto =)
ja sam tako kupila jednom u metrou jedno pakovane sa 4 boje: zelene, žute, bele i roze i roze su se lepile a ostale ne, tako da.. ne znam, do korpica je sigurno
inače, meni su one tu samo da bi ceo proces bio jednostavniji jer mnogo mrzim da perem plehove, a da imam onaj silikonski ili nelepljivi ili kakav već pleh ne bi ih ni koristila

bokice bre, pa pitala je šta sa tortiljama koje ima, a ne kako da napravi tortilje koje nema =)
tara
ja ovo hoću već odavno da napravim, možeš ti da probaš pa javi kako je
http://closetcooking.blogspot.com/2010/02/spinach-and-feta-quesadillas.html

Ja hoću ovo da jedem, sada i odmah =D A, ne, što umesto toga jedem šopsku, da, da, samo leba i šopsku =/

Inače u testo za picu ne mora maslinovo ulje, ja sam poslednji put pravila sa suncokretovim i ispalo mi je najbolje do sada (mada nije do ulja verovatno nego do mojih apgrejdovanih kulinarskih sposobnosti =D).

Naravno da ne bi ispala nenormalna :D
Inace, Parka, ovo je isto ko testo za picu moje tetke i apsolutno je najbolje od svih.
hihihhi na vas čovek uvek može da računa =)
Ja hoću ovo da jedem, sada i odmah =D A, ne, što umesto toga jedem šopsku, da, da, samo leba i šopsku =/

Inače u testo za picu ne mora maslinovo ulje, ja sam poslednji put pravila sa suncokretovim i ispalo mi je najbolje do sada (mada nije do ulja verovatno nego do mojih apgrejdovanih kulinarskih sposobnosti =D).

jašta
levelovala si

bokice bre, pa pitala je šta sa tortiljama koje ima, a ne kako da napravi tortilje koje nema =)
tara
ma znam bre
al sta fali
nek stoje napisani
mozda nekome budu trebali, nije tesko za napraviti
a pripada i drugoj kuhinji

no... da ja vama kazem kako sam ja danas prosla
prvo udjem u jedan market (jer sam na pijacu okasnila)
pitam dal imaju patlidzan
kaze ova nemamo
ja izadjem, aon trk za mnom i prodere se, "al imamo karfiol":eek::eek::eek::eek:
msm, prvi šok danas
onda, reko aj imam kora za lazanju
al ja sam vam kao hrcak, uvek volim da pravim zalihe svega
i udjem u drugi market da pitam jel imaju kore za lazanju
a šprodavacica me pita "mislite na kore za gibanicu?"
jaooooooooooooooooooooooooo
preseo mi je danasnji dan

Poslednja izmena:
ma mogu do sutra da nabrajam za sta me sve gledaju belo
al aj opet
za faking lazanje su svi culi
i svi znaju kako izgleda patlidzan, pa kao ti trazim patlidzan
neces pokusati da mi uvalis karfiol
aaaa
jao kako sam poludela za cas
sad cekam da se smirim
pa da pocnem
imam vremena, sestra je na magnetnoj, nece skoro stici na red

Zene, (a i muškarci) koliko koristite blendere?
Ja se već neko vreme razmišljam da kupim, ali ne znam ni sama koliko ću ga koristiti pa tražim neku jeftiniju varijantu. Sad trenutno ima na nekoj akciji blender marke TRISTAR, za 1800 dinara. Jeftinije od toga nisam viđala. E, sad, snaga mu je 375 W. Da li je to slabo?
Džaba ga bilo što je jeftin ako ne bude mogao da mi uradi posao.

Ne bih ga dala ni za sta na svetu..desna ruka ..za sve sto hoces..
750 wati..imam ga vec par godina ..jedino sam mu noz promenila..
sve radi...:lol:

05258.jpg

Imam ja sjajan recept za testo za picu, naucila od pica majstora iz restorana Bella napoli.
Jako slican ovom Parkinom, ali ide i jecmeni slad.
Oni tvrde da bez toga ne moze, kao u njemu je fora i po tome je ovo testo bolje od drugih.
E, ovako:
2 kg brasna (meko:ostro=3:1)
2 kasike soli
To izmesati.
Napraviti udubljenje u brasnu, u njega izmrviti 1 svez kvasac, posuti sa 2 ravne kasike secera.
Odmeriti litar tople vode, sipati malo u ono udubljenje preko kvasca i secera.
U ostatak vode dodati 1 kasiku jecmenog slada, rastvoriti.
Kad kvasac zapeni, dodati vodu i 2 dl ulja (pomesati malo maslinovog i obicno).
Zamesiti testo i ostaviti da nadodje.
Premesiti, pa podeliti (za pleh 32 cm ide 300g testa, bude bas tanko, lepo se razvlaci).
Staviti u frizider ono sto ce se koristiti narednih dana, ostatak u zamrzivac.
Treba da prenoci u frizideru, pa da se koristi.

tara

ovo deluje super kul ali prekjuče sam spremala tvoj kiš od spanaća pa bih danas nešto mesnato, a tortilja imam za izvoz, tako da ću ovih dana sigurno spremiti (ostalo mi je spanaća od kiša)

bokice, onaj recept je super, sa povrćem, samo bih ja umesto šunke stavila belo meso...

ovo deluje super kul ali prekjuče sam spremala tvoj kiš od spanaća pa bih danas nešto mesnato, a tortilja imam za izvoz, tako da ću ovih dana sigurno spremiti (ostalo mi je spanaća od kiša)

bokice, onaj recept je super, sa povrćem, samo bih ja umesto šunke stavila belo meso...
mmm
moze moze
nije ti to losa ideja
al sunka i jaja, nekako... mljac
jao gladna sam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back