Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Išla sam da vidim taj "Tristar" blender u Idei. 375 W, 1800 dinara.
Ne sviđa mi se kako izgleda. Nekako mi glomazan... Tako sam ja već zagledala svojevremeno neki u Tempu, slična cena bila, pa mi se isto nije svidelo kako izgleda. Posle mi bilo krivo što ga nisam kupila.
Ali, velika mi to skalamerija, nemam ja to gde da držim, a stvarno mi je pitanje koliko bih ga koristila. Imam secka, pa sam za to obezbeđena i štapni mikser za pravljenje krem čorbi, a ovo bi valjda bilo za sokove i šejkove !?
Evo sasvim normalno živim i bez toga...
Meni sad već veći problem predstavlja gde da držim nešto što bih kupila, nego da to kupim. Bez obzira da l' je to odeća, obuća, sudovi, razni kućni aparati, knjige ...

Išla sam da vidim taj "Tristar" blender u Idei. 375 W, 1800 dinara.
Ne sviđa mi se kako izgleda. Nekako mi glomazan... Tako sam ja već zagledala svojevremeno neki u Tempu, slična cena bila, pa mi se isto nije svidelo kako izgleda. Posle mi bilo krivo što ga nisam kupila.
Ali, velika mi to skalamerija, nemam ja to gde da držim, a stvarno mi je pitanje koliko bih ga koristila. Imam secka, pa sam za to obezbeđena i štapni mikser za pravljenje krem čorbi, a ovo bi valjda bilo za sokove i šejkove !?
Evo sasvim normalno živim i bez toga...
Meni sad već veći problem predstavlja gde da držim nešto što bih kupila, nego da to kupim. Bez obzira da l' je to odeća, obuća, sudovi, razni kućni aparati, knjige ...
e da
taj problem i ja imam
i meni treba veci stan
kao hrcak sam, samo skupljam sve
i svaki put kad se selim
moram u nesto vece
uzas
i svaki put sve vise i vise stvari, odece, obuce, posudja, casa, tehnike...
nikad kraja

...e ja sam se naseljakala, sad sam u svom stanu, al' se nadam da ću uspeti
da ga zamenim za par kvadrata veći....za sad imam i viška prostora, ali to je
samo trenutno, dok ne nabavim sve što mi je potrebno....:think:

Za večeru pica =)
Da, da, ONO testo još uvek traje.
Jeste li nekad probali da stavite svežu papriku na picu? om nom nom nom =)

I ja volim da stavim. Prošle godine sam počela da stavljam papriku svuda, u čorbe, variva, razna jela, a nisam stavila u zamrzivač... Ove godine ću morati... svežu, iseckanu... ili u komadima, ko će sad da je secka, može i zamrznuta da se secka..

kako neukusna???
moje iskustvo je skroz suprotno

uuu, ja volim pastrmku...
realno, nama ovde i nisu dostupne baš neke vrste. Sve se svede na oslića, skušu, eventualno pastrmku, neki loš zamrznuti losos u šniclama, u poslednje vreme onaj pangasijus, škarpina.... mislim po nekim pristojnim cenama. Kad odem na Kalenić pa vidim u onim nekim ribarnicama razne specijalitete po 1.000 i više dinara kilo.... meni to mnogo skupo...

nije, slobodno možeš da staviš i šargarepu
itina ja svako povrće seckam posebno jer se ne secka sve istom lakoćom

sad mi je mnogo zgodno da ubacim papriku (onom spravicom samo izvadim dršku sa semenkama, prepolovim papriku ) par sekundi i nama je saseckana, posle ubacim paradajz i eto prženije za tili čas...čak bude pošto je sitno seckano nalik na neki sos

Primila k' znanju! Hvaaaala!

I ja volim da stavim. Prošle godine sam počela da stavljam papriku svuda, u čorbe, variva, razna jela, a nisam stavila u zamrzivač... Ove godine ću morati... svežu, iseckanu... ili u komadima, ko će sad da je secka, može i zamrznuta da se secka..

uuu, ja volim pastrmku...
realno, nama ovde i nisu dostupne baš neke vrste. Sve se svede na oslića, skušu, eventualno pastrmku, neki loš zamrznuti losos u šniclama, u poslednje vreme onaj pangasijus, škarpina.... mislim po nekim pristojnim cenama. Kad odem na Kalenić pa vidim u onim nekim ribarnicama razne specijalitete po 1.000 i više dinara kilo.... meni to mnogo skupo...
joj, i ja bi je mogla jesti svaki dan
ja nju napunim,
isecem crni luk, malo belog, ako volis
dodam pavlaku ili neki kremasti sir, zacine
i time punim ribu
i ne samo pastrmku
napunim time i sarana
i moze i seckane slanine da se doda unutra
ili cak i preko ribe

....jeste skupo, i zato rađe kupim girice pa ispržim nego sve te tovljene ribe...a pominjali
smo robi iz Maxi-ja...oni imaju svežeg brancina i zubatac..ali iako znam da imaju
svakodnevnu isporuku direktno s'mora, ne znam koliko se to brzo proda ovde, pa ne
bi da rizikujem neko trovanje....iako bi rađe pojela jednom mesečno tu vrstu ribe
nego dva puta nedeljno nekog tovljenog šarana, pastrmku, šta god...

....jeste skupo, i zato rađe kupim girice pa ispržim nego sve te tovljene ribe...a pominjali
smo robi iz Maxi-ja...oni imaju svežeg brancina i zubatac..ali iako znam da imaju
svakodnevnu isporuku direktno s'mora, ne znam koliko se to brzo proda ovde, pa ne
bi da rizikujem neko trovanje....iako bi rađe pojela jednom mesečno tu vrstu ribe
nego dva puta nedeljno nekog tovljenog šarana, pastrmku, šta god...
pa znas sta
ja te girice jako retko
msm, zdravije ti je uzeti i tog sarana, pa nek je i tovljen
nego kilu girica prziti u toni ulja
:(

...e, da sećam se da si to pravila i pisala si ovde....ni nemoj, to je skrnavljenje ribljeg
ukusa i mesa...a beli luk se podrazumeva kad je riba u pitanju i raznorazni začini,
od peršuna do ruzmarina....;)
nije skrnavljenje, moze da ti se svidi ili ne, ali def nije skrnavljanje
jer npr
na hrvatskom primorju
lignje se pune sa slaninicom i pirincem i to je jedan od tradicionalnih nacina za punjenje istih
i naravno
ljudi ne stavljaju 3 deka slanine
nego iseckaju 50 do 100 grama pancete

...ne slažem se, i ne treba tona ulja, za 300 grama girica...:heart:
...to se brzo isprži, a kad kupim šarana, pola bacim jer je sama masnoća
nigde mesa....meni je to bljaks..:neutral:
zavisi gde kupujes
mi cesto kupujemo ribu
i nije nam se desilo tako nesto
zato ljudi prvo provere gde kupuju i od koga
a drugo, kupuju manje sarane
kao i meso kad kupujes, biras
ne uzimas ona previse masna, previse zilava
i ona koja ti deluju sumnjivo

Ja sam jednom u Petrovcu jela lignje punjene pršutom i kačkavaljem, extra specijalitet, ali meni se nije svidelo...
Meni je lepše kad se napune svojim kracima, sa malo peršuna, belog luka.. obično se doda malo prezle... mada i ne treba..
Ukusi su različiti. Ja volim sve da probam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back