E kad dodejm kuci ima da uzmem jednu svesku i da lepo zapisujem.Ja malopre pitam zene jel imaju neki super recept a da nije tradicionalni one me kuliraju.
Daj nesto jos.

Kopirala sve od danas recepte .
Hvala yoa, hvala macko.
ocekujem jos kreativnih i lepih jela na brzaka
dakleM
tajm iz mani pa zato kopi-pejst je rešenje za osveženje
uf pišem ovaj engleski Vuk bi mi zavideo
špagete
za bolonjeze uveče napraviš sos po dolasku odmah šerpa sa vodom za testeninu, dok provri ti si se već presvukla i sredila i testenina u kipuću vodu, te eto brzog rukla
za karbonare uveče iseckaš slaninum staviš u činiju, poklopljenu, fižider...po dolasku dok se testenina kuva slaninicca u tiganju se prži,a na trećoj ringli stiže za manje od 5 minuta C karbonara sos koji je odličan.
lazanje
uveče sve naređaš, spremiš i onda ako muž dolazi pre tebe može on dagdurne u rernu čim dođe sa posla, a za toliko može i svekrva da se žrtvuje
ista stvar sa pripremljenom ribom ili pilavom
Ćufte
skuvaš uveče a makarone kad dođeš (moja deca nisu volela ćufte dok nisu počela da ih jedu sa makaronama)
piletina-
belo meso isečeš ujutru na štapiće, nacediš preko njega sok od jedne pomarandže i pravac frižider. Kad dođeš na vrelo ulje 10 min, onda začiniš začinom c, dodaš šaku susama, pržiš još par minuta, pa tresneš pavlaku
piletina
ovo možeš ujutru ili uveče -red pilećeg belog, šnicle, red slanine, red kačkavalja i tako dok imaš, naliješ umućenim jjima i pavlakom, pravac frižider pa svekrva samo da stavi u rernu (meni je sad lako jer deca mogu da iz frižidera stave u rernu tako da kad dođem ono već gotovo...a i ti ćeš za koju godinu tako moći, mada znam da sada izgleda milionim asvetlosnih godina daleko)
pasulj, kipus, grašak, boranija...sve je to zgodno za kuvanje uveče a lak se podgreva
(osim ako ne napraviš grešku i ne navikneš ih da svakodnevno kuvaš)
uveče upržiš papriku i paradajz može i crni luk pa da bude ko za sataraš, kad dođeš dodaš jaja
i ne zaboravi
uvek uveče skuvaš bistru supu