Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hehehehhe
jedno vreme sam bas proucavala paste
kupovala neke italijanske knjige i tako
pa sam bila u tripu
da odredjena pasta ide samo odredjenim sosevima
ima tu necega stvarno
ali ipak, ne treba preterivati
sad sam se opustila :))))

...pa ustvari znam zašto...to mi je mama pravila kad sam bila dete,
i volim to i dan danas, samo retko pravim...a moja mama je samo to
pravila što se paste tiče...dalje od toga se nije pomakla, al' zato je
bila majstor za mnogo toga drugog...gde ja dan danas ne mogu ni
da joj se primaknem....:rumenko:

...pa ustvari znam zašto...to mi je mama pravila kad sam bila dete,
i volim to i dan danas, samo retko pravim...a moja mama je samo to
pravila što se paste tiče...dalje od toga se nije pomakla, al' zato je
bila majstor za mnogo toga drugog...gde ja dan danas ne mogu ni
da joj se primaknem....:rumenko:
a sta vam je pravila?
koje nasuvo?
ili mi je promaklo negde
ne znam dal mi pricas da vam je pravil nasuvo s krompirom ili neko slatko
ako je slatko, ocu da znam koje
volim da se secam detinjstva :)

a sta vam je pravila?
koje nasuvo?
ili mi je promaklo negde

...čipkana testenina sa džemom od šljiva ili kajsije...pa još na to mleveni orasi....:lol:

...skuva se čipkana testenina...kad je pri kraju u drugu šerpu se sipa malo ulja i prezla,
kao za knedle sa šljivama....oceđena testenina se ubaci na prezlu i dobro promeša,
skloni sa šporeta...svakom u tanjir po želji a odozgo džem i orasi, kao što bi sipala
sos za špagete...mmmmm to je meni dan danas divan slatkiš, a lepo je da doručak
ili večeru...;)

...da napomenem da deca vole...i mislim čak da bi moglo i sa nutelom, eurokremom,
mada je opet meni svaki domaći džem bolji od bilo kakvih tih novih kremova...

Nema sanse..mora dobro da se uvali u sos..probaj sledece:
Iseces belo meso na komadice-kockice i prelijes sa soja sosom.Uvece.
Sutra dan 2 jaja i malo brasna,gustina kao za palacinke,i malko vegete...Prebacis piletinu u taj poh..i vadis na vrelo ulje resetkastom kasikom...
Loodilo.:jede:
Ili piletinu ostavis u jogurtu sa vegetom.Min poal sata a nece da fali i duze...
Vadis i przis dok ne porumeni.
Tortilje-one kupovne namazes margarinom,preklopis na trougao,prelijes jogurtom u kome je stajala piletina(ja u to umesam pelat ili kecap) i izrendas kacakavalj..stavis u mikrotalasnu malo.

Kad bi znala koliko je ovo opasno, nikad ne bi radila.
Sirova piletina je najcesci uzrok trovanja, mnogo je opasna. Treba strogo voditi racuna da ne dodje u kontakt sa hranom koja se termicki ne obradjuje.

a sta vam je pravila?
koje nasuvo?
ili mi je promaklo negde

Jao testo nasuvo:heart: Otkad to nisam jela, to je moja baba pravila:heart:

E kad dodejm kuci ima da uzmem jednu svesku i da lepo zapisujem.Ja malopre pitam zene jel imaju neki super recept a da nije tradicionalni one me kuliraju.

Daj nesto jos.
:think::think:
Kopirala sve od danas recepte .
Hvala yoa, hvala macko.
ocekujem jos kreativnih i lepih jela na brzaka :)
dakleM
tajm iz mani pa zato kopi-pejst je rešenje za osveženje
uf pišem ovaj engleski Vuk bi mi zavideo

špagete
za bolonjeze uveče napraviš sos po dolasku odmah šerpa sa vodom za testeninu, dok provri ti si se već presvukla i sredila i testenina u kipuću vodu, te eto brzog rukla
za karbonare uveče iseckaš slaninum staviš u činiju, poklopljenu, fižider...po dolasku dok se testenina kuva slaninicca u tiganju se prži,a na trećoj ringli stiže za manje od 5 minuta C karbonara sos koji je odličan.

lazanje
uveče sve naređaš, spremiš i onda ako muž dolazi pre tebe može on dagdurne u rernu čim dođe sa posla, a za toliko može i svekrva da se žrtvuje
ista stvar sa pripremljenom ribom ili pilavom
Ćufte
skuvaš uveče a makarone kad dođeš (moja deca nisu volela ćufte dok nisu počela da ih jedu sa makaronama)
piletina-
belo meso isečeš ujutru na štapiće, nacediš preko njega sok od jedne pomarandže i pravac frižider. Kad dođeš na vrelo ulje 10 min, onda začiniš začinom c, dodaš šaku susama, pržiš još par minuta, pa tresneš pavlaku
piletina
ovo možeš ujutru ili uveče -red pilećeg belog, šnicle, red slanine, red kačkavalja i tako dok imaš, naliješ umućenim jjima i pavlakom, pravac frižider pa svekrva samo da stavi u rernu (meni je sad lako jer deca mogu da iz frižidera stave u rernu tako da kad dođem ono već gotovo...a i ti ćeš za koju godinu tako moći, mada znam da sada izgleda milionim asvetlosnih godina daleko)
pasulj, kipus, grašak, boranija...sve je to zgodno za kuvanje uveče a lak se podgreva
(osim ako ne napraviš grešku i ne navikneš ih da svakodnevno kuvaš)
uveče upržiš papriku i paradajz može i crni luk pa da bude ko za sataraš, kad dođeš dodaš jaja

i ne zaboravi
uvek uveče skuvaš bistru supu:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

E, postavila sam licni rekord u kuvanju!
Mrcvarila sam gulas od 12 do 19h!
Bio je prste da polizes, za ne verovati od mene.
Kako-lako kad mi dete pomaze.
Stavila luk da se dinsta, on poceo da place, iskljucila luk (kuvam na plin, a ne znam koliko cu morati da se zezam sa bebom, ne mogu da ostavim ukljuceno).
Ukljucila luk, dinstao se 10 minuta, opet isto, isljucila luk.
Tako jedno 3 puta.
Otisli u setnju.
Ukljucila luk, dodala meso, dinstala 15 minuta, iskljucila, dojila, ukljucila... itd. do ebenih 7.
Eto tako.

Poslednja izmena:
Danas boraniju, samo još nisam odlučila kako, a šnicle od vrata na roštilj svakako.

Varijanta 1, kuvana, čorbasta boranija i preko kisela pavlaka.

Varijanta 2 malo da je obarim, uvijem u slaninicu i onda na roštilj ili u rernu =)

Vi jedite te kolače... šta ćeš sa dva pleha....

Ja se tek spremam da pravim poparu za doručak.
Obično stavim sir, ali sam čula da može i malo da se obogati (jaja, šunka,slaninica....)
Jel pravi neko tako?

pa šta sad, ako je postovala na dijeti ne treba da doručkuje? =I

mrsbi, ja ne volim bilo šta da stavljam u poparu
nekad sam na netu našla recept za poparu i samo tako pravim (šta sad, nije to sramota)
ide čaša mleka, čaša vode i malo maslaca i to se posoli i pusti da provri i u to se doda oko 4 kriške hleba seckano na kockice
i onda se odmah čim se to potopi sklanja s vatre da se hleb ne bi ugnjeckao

zvuči nekako priprosto ali to je najbolja popara ikada, ja je jedem i bez sira i bez jogurta i vruću i hladnu

Hvala na savetima i sugestijama, naročito što su stigli na vreme....
George, imam ja i decu koja nisu na dijeti.
A za mene predloži onda nešto bi bilo pametnije da doručkujem. Ovde ili na dijeti, svejedno svuda me ima, jeste da je već podne i vreme ručka, u pristojnim, naročito vojvođanskim kućama, ali kod mene je vikendom sve to pomereno za nekoliko sati.

treba da doručkuje
i to baš poparu, što da ne
popara ima UH od hleba, kao što doručak i treba da ih sadrži
ali ne i šećera i aditiva kao većina pahuljica koje se kao računaju u zdrave
mleka, jer žene, naročito u određenim godinama treba da unose mleko
a masnoća (koje opet nisu ništa tako jezivo i neophodne su za normalno funkcionisanje organizma) i to kontrolisano tačno onoliko koliko sama ubaci, praktično to može da bude manje nego što se namaže na tost

i u čemu je tačno problem?
mislim, stvarno me interesuje

Hvala na savetima i sugestijama, naročito što su stigli na vreme....
George, imam ja i decu koja nisu na dijeti.
A za mene predloži onda nešto bi bilo pametnije da doručkujem. Ovde ili na dijeti, svejedno svuda me ima, jeste da je već podne i vreme ručka, u pristojnim, naročito vojvođanskim kućama, ali kod mene je vikendom sve to pomereno za nekoliko sati.

Ok to je bila sala evo parka ce ti objasni kako se citaju smajliji ovi>:lol:a popara se odicno pravi od viska hleba koji ostane..prijateljski savet je da se to ne desi i da je bolje da manjka tog belog za poparu da deca ne bi morala na dijetu:zag:

treba da doručkuje
i to baš poparu, što da ne
popara ima UH od hleba, kao što doručak i treba da ih sadrži
ali ne i šećera i aditiva kao većina pahuljica koje se kao računaju u zdrave
mleka, jer žene, naročito u određenim godinama treba da unose mleko
a masnoća (koje opet nisu ništa tako jezivo i neophodne su za normalno funkcionisanje organizma) i to kontrolisano tačno onoliko koliko sama ubaci, praktično to može da bude manje nego što se namaže na tost

i u čemu je tačno problem?
mislim, stvarno me interesuje

U belom hlebu koji je smrt a popara je pored vruceg najgori oblik koji postoji..da sad ne smaram normalnim zamenama

Kako se plaše deca?
-UuuUuUuuuUuuUu brašno
- UuuUuuuUuuUuUUu so
- UuuuuUUUuuuuUuU šećer =D

Buuu bela smrt...i mast i mast:hahaha:
casper-friendly-ghost-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back