Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nana ima neki sugavu smenu od 12 do 16 h.
Treba da bude u skoli u 11.30 na rucku :confused:
Bas me zanima koji je mozak o smislio.
I kako ta deca ako su ustala u 9 , doruckovala u 10 sad u 11.30 da rucaju.

E onda ja njoj kazem da tu ubaci nesto u kljn pa sta god bilo i kad dodjemo oko 5 kuci dam joj rucak.
I ne mogu da je ostavim da ceka ...ipak je ona dete u razvoju i mislim da bi bilo neodgovorno da se latim rucka tek oko 5 ...pa kad bi onda taj rucak bio.

Ne znam eli kako ti spremas oslic za pola sata al kilo oslica ispohovati ipak zahteva malo vise.
Pored toga ja sam jutros stavila krompir da se kuva u 6 i 10 u 7 nije bio kuvan !
Samo blitvu nisam obarila ceka me da dodjem al aj to jeste 10 min.

Tako da ...nije bas da oko rucka nema posla.
Ako uzmemo u obzir da cu ja doci u 5 , dok se presvucem, umijem...to je pola 6 dok pocnem rucak ...pa i taj oslic ne bi bio pre pola 7.

Ne znam kako vi al meni je to prvo kasno za rucak ( mislim kad ce onda da vecera) a drugo neodgovorno mi je da je drzim na dorucku i promrjotini iz skole ceo dan.

No dobro ...uhodacu se bice to ok.
Ipak svi saveti su mi korisni ...mozda nekad postanem prava zena-majka-domacica-vorkerka odjednom.

Pa jel ti kuvaš na struju kad ti se tako dugo kuva krompir? :think:
I jel moguće da pojedete kilu oslića?
Ja kupim zamrznute panirane filete pa ih ispržim za 15-tak minuta. Kao što rekoh, kod mene sve instant.

A što se tiče kuvanja mužu i stavljanja u zamrzivač, to kod mog ne bi vredelo. Njega mrzi da izvadi iz frižidera šerpu i stavi da se greje. Da se on pita jeo bi samo sendviče. Ali gotove iz radnje da ne mora sam da ih sprema.:dash:

Ja sam upravo zavrsila neki moj karfiol sa susamom i belim lukom.Brza klopa,mozda bude korisno Mirki...
Obaris karfiol,pa u tiganj stavis maslinovo ulje,izdinstas bel luk dobro,dodas obareni karfiol i prepeceni susam....To sve zajedno jedno 2 minuta da se przi.
Kada se skine sa vatre moze se posuti alevom paprikom-ja slatkom uvek jer ne jedem ljuto.

e sad,ovo je osnovna verzija a ja sam danas nesto izmenila jer nisam imala nikakvo meso...sve sam isto uradila ali pre dodavanja karfiola sam sa belim lukom proprzila virsle...
Odlican ruckic mogu Vam reci...

Super ideja , hvala.

To cemo od ponedeljka jedan dan.

Mirka, ja ti se ne majem mnogo po kuhinji(a iskrena da budem sredjivala sam je kao da ce tone zimnice i tri jela dnevno da izlaze iz nje! )i izverzirana sam da spremim rucak brzinski...
Mozda bi me prave domacice kritikovale ali bitno je da stomaci budu puni,klopa ukusna i da se sedne za sto...
Savetujem ti da dok ne udjes u stos,spremas uvece za sutra dan...Preliv za spagete napravis uvece,pa onda samo skuvas spagete...Pilece meso ja uvece stavim u neki sos,da stoji,sutradan mu treba 3 min da bude jestivo,a mljac..tako isto i curetinu.
cak i filete soma uvaljam u zacine uvece,i onda u rernu 30 min...
Na kraju krajeva,preko nedelje koristi fritezu kao soluciju-extra je brzo gotovo sve-a vikendom neka bude zdravije..bareno i kuvano..

Meni piletina uvek bude tvrda kad prenoci :(
Mislim to je moj subjektivni dozivljaj.

Nema sanse..mora dobro da se uvali u sos..probaj sledece:
Iseces belo meso na komadice-kockice i prelijes sa soja sosom.Uvece.
Sutra dan 2 jaja i malo brasna,gustina kao za palacinke,i malko vegete...Prebacis piletinu u taj poh..i vadis na vrelo ulje resetkastom kasikom...
Loodilo.:jede:
Ili piletinu ostavis u jogurtu sa vegetom.Min poal sata a nece da fali i duze...
Vadis i przis dok ne porumeni.
Tortilje-one kupovne namazes margarinom,preklopis na trougao,prelijes jogurtom u kome je stajala piletina(ja u to umesam pelat ili kecap) i izrendas kacakavalj..stavis u mikrotalasnu malo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back