Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e vako dosla ja kuci.....gladna pregladna...i stavila moj suljpa na spored da ga podgrejem....kad ono...otisao osigurac..i to donji neki glavni..ebem mu sve po spisku...i sad sam bez struje....i bez pasulja...i gladna i ocajna...muz u bgd...dolazi veceras a nece da s ejavi na mob da mi kaze gde se gomno osigurac menja:evil:....e sad cu da pojedem svu cokoladu u kuci:evil:
svi drugi aparati rade samo ne radi sporet i klima:rida::rida::rida:

Idi do table, koji je osigurač ibacio, samo ga pritisni. Ako imaš stare osigurače, uzmi probnu lampu, glinericu, liči na šravciger samo svetli kad gurneš u struju, pa pipni svaki. Koji ne svetli, odšrafi, otvori i zameni one tanke žičice koje su izgorele. Moraš da isključiš šporet, možda je pokvarena ta ringla pa iskače osigurač. Srećno.:D

Idi do table, koji je osigurač ibacio, samo ga pritisni. Ako imaš stare osigurače, uzmi probnu lampu, glinericu, liči na šravciger samo svetli kad gurneš u struju, pa pipni svaki. Koji ne svetli, odšrafi, otvori i zameni one tanke žičice koje su izgorele. Moraš da isključiš šporet, možda je pokvarena ta ringla pa iskače osigurač. Srećno.:D

ma gornji osiguraci su ok...ovo kad se desi..a vec se desavalo..onda mm ide dole negde i menja neki od da li 16 ampera ili tako nekako:(...a gde ide...gde su ti glavni osiguraci....nemam pojma:(

...naravoučenije...ako nisi 100% sigurna da ćeš da kuvaš, ne vadi meso bez
veze da ne bi bacala....
...a supu si mogla da skuvaš, meso izvadiš i napraviš npr., rusku salatu
ili šta god već voliš...a supa tako bez mesa može duže da stoji, i začas
se dodaju rezanci imaš supu...al' ti si mlada ima vremena naučićeš:heart:

Pa to uvek i uradim... ali ovih dana em sam radila duže, em kad dođem savlada me neki umor, pa sve kažem kasnije ću, posle izađem napolje, pa nam neko dođe, i onda mi bude kasno... a ustvari mi mrsko... mrsko mi skuvati supu...:rtfm::mrgreen: a nije mi mrsko ribati terasu... skroz sam pogub ovih dana...:mrgreen:

Pa to uvek i uradim... ali ovih dana em sam radila duže, em kad dođem savlada me neki umor, pa sve kažem kasnije ću, posle izađem napolje, pa nam neko dođe, i onda mi bude kasno... a ustvari mi mrsko... mrsko mi skuvati supu...:rtfm::mrgreen: a nije mi mrsko ribati terasu... skroz sam pogub ovih dana...:mrgreen:

...ajde ne nerviraj se, prvi se mačići u vodu bacaju, a tvoje kuvanje je tu negde,
polako uhodaćeš se....vidi Taru kako je postala pravi majstor u kujni...

...ja lično mislim da tebi treba bolja organizacija, posla...ali sve se uči, a, ti imaš
i previše obaveza....

Nasla recept na net-u, pa smarala mamu kako i sta preko telefona, posto nije bas detaljno objasnjeno i ispalo fantasticno! :)
Jos sam iznenadjena kako sam uspela! :lol:
Al' sam zato sinoc u pola dva przila meso za danas da bih stigla tortu da napravim.
Ebes ga, ne znam kako Tica uspeva, otisao mi ceo dan na ovo! :confused:

Nasla recept na net-u, pa smarala mamu kako i sta preko telefona, posto nije bas detaljno objasnjeno i ispalo fantasticno! :)
Al' sam zato sinoc u pola dva przila meso za danas da bih stigla tortu da napravim.
Ebes ga, ne znam kako Tica uspeva, otisao mi ceo dan na ovo! :confused:

....sve smo mi to prošle...bar mislim većina jeste...

....kad god je nešto trebalo da se sprema ja sam čekala noć...pa polako,
nekad sam znala i da osvanem...mladost sve može:heart:

Ja sam danas pravila toru za 1/4 Krstinog rodjendana. :)
Mislim da sam dostigla svoj poslasticarski vrhunac-uspela mi kora od belanaca! :eek:

kistina ti postade super keva i žena...;):super:

E moram vas upitati... jes da nije tema... ali kako ***** ga sve postižete, dojite bebu svaka tri sata, perete, širite, skupljate, peglate, ribate, kuvate, mesite, još stignete na krstu+ muž... + za iskusnije forumašice posao?:D Kako?
Kako imaš volju za tortu, i to kora od bogtejebo belanaca? ja ni supu ne stignem pristaviti...:dash:

Ja imam osećaj da ću se pogubiti skroz kad dođu sve te obaveze...:confused:

Ima dete i tatu, a tata radi pola tih stvari koje si navela. ;)

To je lepo... ali ipak, prosto me zadivi šta sve žene urade u toku dana...
Mislim uradim i ja milion stvari nekad... nekad danima ne sedam do 10 uveče... ali zato odspavam vikendom, izađem, odem kad hoću gde hoću... nekako napunim baterije i odmorim... a vi čoveče sve u krug, i imate voolje i snage za još... svaka čast...:super:
Ja znam da ću se roknuti kad ni vikendom ne budem mogla odspavati...:dash:

Mislim uradim i ja milion stvari nekad... nekad danima ne sedam do 10 uveče... ali zato odspavam vikendom, izađem, odem kad hoću gde hoću... nekako napunim baterije i odmorim... a vi čoveče sve u krug, i imate voolje i snage za još... svaka čast...:super:

Eto vidiš da možeš i ti. Pa ne rade ni druge žene sve svaki dan. Ručak se skuva za 3 dana dana, dva dana se jede, ostatak se stavi u zamrzivač pa se izvadi neki dan kad nemaš vremena ili volje da spremaš. Meni lično je zamrzivač najdragoceniji za gotova jela.
I još jednu tajnu ću da ti odam, pa makar me forumašice linčovale. Žene lažu! Da, da.... hvale se da su uradile gomilu stvari a u stvari nisu.
Uradiš šta moraš. Ako imaš dete, njega moraš da nahraniš, presvučeš... zabaviš. Ali to ti u većini slučajeva bude zadovoljstvo jer ga voliš najviše na svetu i ništa ti nije važnije.
A ti samo nastavi da održavaš tako dobre odnose sa majkom i svekrvom i uvek će da ti priskoče u pomoć... da odeš kod njih na ručak, kako čitam da praktikuješ. I to ti je spajanje lepog i korisnog i to je veština.
Tako da, nemoj da si malodušna, imale bi ovde i neke iskusnije forumašice da nauče ponešto od tebe.
I nije najvažnije da ti kuća blista i da imaš uvek skuvano, ispeglano..... Važno je da ti budeš zadovoljna, onda će i sve ostalo da se skocka...
al sam se pro...srala
Ali ja stvarno tako mislim

Eto vidiš da možeš i ti. Pa ne rade ni druge žene sve svaki dan. Ručak se skuva za 3 dana dana, dva dana se jede, ostatak se stavi u zamrzivač pa se izvadi neki dan kad nemaš vremena ili volje da spremaš. Meni lično je zamrzivač najdragoceniji za gotova jela.
I još jednu tajnu ću da ti odam, pa makar me forumašice linčovale. Žene lažu! Da, da.... hvale se da su uradile gomilu stvari a u stvari nisu.
Uradiš šta moraš. Ako imaš dete, njega moraš da nahraniš, presvučeš... zabaviš. Ali to ti u većini slučajeva bude zadovoljstvo jer ga voliš najviše na svetu i ništa ti nije važnije.
A ti samo nastavi da održavaš tako dobre odnose sa majkom i svekrvom i uvek će da ti priskoče u pomoć... da odeš kod njih na ručak, kako čitam da praktikuješ. I to ti je spajanje lepog i korisnog i to je veština.
Tako da, nemoj da si malodušna, imale bi ovde i neke iskusnije forumašice da nauče ponešto od tebe.
I nije najvažnije da ti kuća blista i da imaš uvek skuvano, ispeglano..... Važno je da ti budeš zadovoljna, onda će i sve ostalo da se skocka...
al sam se pro...srala
Ali ja stvarno tako mislim

....nisi bre...ja se slažem naročito sa onim da mnoge žene lažu, naročito kako su
lude za kujnom..ili za peglom ili kako nikad nemaju prašinu i ne opeglanog veša...ma
kako da ne...toga ima samo u bajkama....

opet spamujete spamerke nijedne : )

e ja sam danas prvi put bacia ručak koji sam spremila
celo belo meso, jer sam umesto neutralne pavlake sipala slatku, pa sam onda pokušala da povadim stvar karijem,jogurtom, ruzmarinom i biberom : I ne pitajte me odkale mi ideja, ispalo je grozno
a onda sam uzela plavi paradajz da grilam na malo maslinovog ulja, ispao je jezivo
i tako, ja nisam ni večerala a dečko je jeo mortadeluu : )

Ebes ga, ne znam kako Tica uspeva, otisao mi ceo dan na ovo!
:confused:

Je l' ti citas sta pise?
Sta sam, bre, stigla, samo oko deteta i tortu.
Jeli bismo sendvice da nisam sinoc napravila rucak, nema sanse da bih stigla!

opet spamujete spamerke nijedne : )

e ja sam danas prvi put bacia ručak koji sam spremila
celo belo meso, jer sam umesto neutralne pavlake sipala slatku, pa sam onda pokušala da povadim stvar karijem,jogurtom, ruzmarinom i biberom : I ne pitajte me odkale mi ideja, ispalo je grozno
a onda sam uzela plavi paradajz da grilam na malo maslinovog ulja, ispao je jezivo
i tako, ja nisam ni večerala a dečko je jeo mortadeluu : )

Tako je moja svekrva jednom roknula slatku pavlaku na curetinu sa mlincima, a mi bili na rucku, sunce ti, jedva sam gutala, svi slozili face, a niko da progovori! :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back