Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..e, paprike su u rerni...stavila sam ih u vatrostalnu činiju, poklopila pa neka ih
tamo...inače sam napravila paradajiz sos kako pravim inače za "normalne" paprike,
lepo mi izgledaju, lepo mirišu...valjda im i ukus takav bude....:lol:

...uz to salata od paradajiza, paprika i crvenog luka...i crni hleb...;)

....e, ovako...mogu da preporučim svima koji poste, da su paprike punjene
pečurkama umesto mesom prosto fantastične...i sasvim je dovoljno za
6 paprika srednje veličine jedno 150 grama...sa toliko mesa se ne mogu
napuniti, a da se meso tako lepo oseti i da ukus kao što se to dogodilo
sa šampinjonima.....:super:

jel odovara ovako - dimljena vešalica, seljačka, pileći rašnjići, svinjski ražnjići, jagnjetina, uštipci ovči.....šopska, paprike u ulju, ljute u ulju, palačinke sa eurokremom, palačinke sa medom i orasima
narvno nisam ja....moja šauma je to tj kafana:mrgreen:

i sad mi je loše, pitam se zašto:think:

...aaauuuu Mileva sestro slatka nisi valjda sve to jela:eek:

...hehee....šalim se ja, možeš ti tako kad imaš onakvu liniju...i ja bi, al' ne smem...:lol:

nisam onaj ovčo-jagnjeći deo

al palačinke jesam obe vrste + 4 švepsa :mrgreen:ž
sad mi lošO
jedva sam opeglala malo veša i sad sam legla, stavila lap na stpmak da vidim šta ima na forumu i svečano se zakunula da u kafanu moja noga neće kročiti....do daljeg....mislim nisam baš luda da vremenski ograničim:manikir:

nisam onaj ovčo-jagnjeći deo

al palačinke jesam obe vrste + 4 švepsa :mrgreen:ž
sad mi lošO
jedva sam opeglala malo veša i sad sam legla, stavila lap na stpmak da vidim šta ima na forumu i svečano se zakunula da u kafanu moja noga neće kročiti....do daljeg....mislim nisam baš luda da vremenski ograničim:manikir:

...ovo prvo boldovano ću još dugo da čekam...a baš ti zavidim na tome:rumenko:
...mene zabole leđa, ustvari više ramena..od sedenja ovde....:mrgreen:

....a za ovo drugo si pametno smislila....ko bi bio lud da se tako ograniči...:lol:

Ja sam danas imala skušu u foliji od juče, a deca filete oslića, a uz to sam dodala makarone sa crvenim sosom. Te makarone sa tim sosom su toliko lepe (a ništa ekstra), da im ništa više nije ni potrebno.
Recept je iz Kuhinjice, a pošto nisam našla na sajtu, napisaću ga jer sam baš oduševljena.

Oslić na crvenom testu
(za 4 osobe)

500 g filiranog oslića
400 g paradajz pelata
300 g širokih rezanaca
2 čena belog luka
200 ml soka od paradajza
so, biber, bosiljak,
30 g brašna
2 supene kašike ulja
peršun
1 limun - 80 g

Filete oslića iseći na komade, začiniti pa uvaljati u brašno. Komade ribe ispržiti na malo ulja, pa kad budu gotovi izvaditi ih na tanjir sa papirnim ubrusom da bi se upio višak masnoće.
Na istom tiganju nakratko propržiti sitno sečen beli luk, pa dodati usitnjen pelat. Naliti sokom od paradajza, začiniti, dodati bosilja, pa kuvati 3-4 minuta.
Za to vreme skuvati rezance, ocediti ih i dodati u sos.
Na tanjir sipati rezance, preliti ih sosom, pa preko staviti komade pržene ribe. Ukrasiti kriškom limuna i peršunom.

Kod mene nema serviranja, sve ide na sto, pa uzima ko koliko hoće.
I kad pomenuh tiganj, kupila sam danas još jedan (srednji - 24 cm) keramički tiganj u Rodiću. Ranije sam kupila najeveći od 28 cm i baš sam zadovoljna.

....Bi, ovo baš ukusno "zvuči", ček dok savladam ove paprike, pa za
jedno 3 dana ..ću da te pitam za neki savet ako ustreba....:ok:

...nego ajde odmah da pitam..to oko bosiljka...gde ga kupujete, kako,
ili imate u žardinjeri koliko treba za kućne potrebe...:confused::think:

....Bi, ovo baš ukusno "zvuči", ček dok savladam ove paprike, pa za
jedno 3 dana ..ću da te pitam za neki savet ako ustreba....:ok:

...nego ajde odmah da pitam..to oko bosiljka...gde ga kupujete, kako,
ili imate u žardinjeri koliko treba za kućne potrebe...:confused::think:

Ja stavim sušeni, Ima u kesicama, većim i manjim, teglicama, kako hoćeš. Naravno, ne može da se meri sa svežim.
Probala sam da gajim u žardinjeri i peršun i bosiljak i ne znam šta još. Dok je na terasi, bude ga, čim ga ujesen unesem u stan odmah se osuši :(

Joj, bre, Čičak, čitam tvoje postove na raznim temama, šta i koliko jedeš, mora da imaš jako brz metabolizam, u kombinaciji sa mladim godinama, inače bi bila glavna tamo na "podršci za dijetu".
Pa to samo šunke, kobasice, čipsevi, sladoledi, pitice, pogačice.... ehhhhhh, moji pusti snovi

Mama mi ispekla pogačice sa čvarcima... upravo brstimm...:mrgreen: ooddllliiččnneee suu...

....može ti se kad ti je metabolizam savršen...:heart:

Joj, bre, Čičak, čitam tvoje postove na raznim temama, šta i koliko jedeš, mora da imaš jako brz metabolizam, u kombinaciji sa mladim godinama, inače bi bila glavna tamo na "podršci za dijetu".
Pa to samo šunke, kobasice, čipsevi, sladoledi, pitice, pogačice.... ehhhhhh, moji pusti snovi

....to je super kad je takav metabolizam, moj je bio takav, dok me ne poče da zeza
ova štitna:mrgreen:...eeeeeeee...to je milina, jedeš šta ti srce hoće i koliko hoće...:sad2:

... ovih dana sam smršala 2-3 kile... a jedem više nego inače... ali uvela sam doručak, kifla, jogurt, i neka čokoladica oko 8-9... onda neki keks oko 12... pa još malo oko 3-4... onda ručak oko 5-6, obavezno supa... oko 10-11 večeram, doduše tu preteram, em se najedem, em posle toga navalim na slatkiše...
Ali po ceo dan nešto jedem, grickam, i želudac je stalno aktivan...
Pritom idem redovno u wc... što nisam već godinama...:worth:

I tako sam ja sa više hrane izgubila kile...;):mrgreen:
....može ti se kad ti je metabolizam savršen...:heart:

....to je super kad je takav metabolizam, moj je bio takav, dok me ne poče da zeza
ova štitna:mrgreen:...eeeeeeee...to je milina, jedeš šta ti srce hoće i koliko hoće...:sad2:

Vežbam ga svaki dan...:mrgreen:

Ma, ima sreće. I ja sam bila mlada pa nikad nisam mogla da jedem kolko hoću bez tragičnih posledica po moj izgled.
Ali, eto slušajući tebe i još neke tamo na dijeti, koje ste uvek mogle da jedete i da se ne gojite, ali sad više ne možete, ispade da sam ja čak u boljoj situaciji jer sam navikla da vodim računa.

Ma, ima sreće. I ja sam bila mlada pa nikad nisam mogla da jedem kolko hoću bez tragičnih posledica po moj izgled.
Ali, eto slušajući tebe i još neke tamo na dijeti, koje ste uvek mogle da jedete i da se ne gojite, ali sad više ne možete, ispade da sam ja čak u boljoj situaciji jer sam navikla da vodim računa.

...pa da znaš da kad tako pstaviš stvari i jesi...;)

...kad nevikneš da jedeš koliko hoćeš, kad hoćeš, a onda te snađe da to tako više
ne može...jako je teško to prihvatiti, navići se na novi način života, jer to stvarno
skroz menja život..čim moraš da si stalno na oprezu, dal' da pojedeš nešto ili ne,
a apetit i dalje imaš...:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back