Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja skuvala supu-domaću i testo sa sirom, šunkom, pavlakom itd... i postavila nam kad moj ludi muž kaže neće da ruča...:eek: ja ga pitam pa što si me onda pitao jel idemo negde na ručak, kaže on pa bzvz, mislio da idemo do mojih ili njegovih... a ja mislila da je gladan, pa kuvala ko kreten...:evil:

I sad sedim za kompom, pojela sam već 2 puna tanjira supe i 2 puna tanjira testa sa sirom... osećam da ću eksplodirati...:mrgreen:

pošto su se sinoć na proslavi rođendana enormnom brzinom pojele španske pitice i cheese cake, morala sam danas da pravim ponovo....:whistling:
dive, hvala još jednom recept je nenadmašan:worth:
skuvala još dva ručka: sladak kupus načisto upropašćen dimljenom slaninom i frančeskov rolat sa pečurkama (šampinjonima)
izdržaće bar do srede:mrgreen:

pošto su se sinoć na proslavi rođendana enormnom brzinom pojele španske pitice i cheese cake, morala sam danas da pravim ponovo....:whistling:
dive, hvala još jednom recept je nenadmašan:worth:
skuvala još dva ručka: sladak kupus načisto upropašćen dimljenom slaninom i frančeskov rolat sa pečurkama (šampinjonima)
izdržaće bar do srede:mrgreen:

ne znam da li sam ti ucinila uslugu ili neuslugu sa recepisom :roll:
sama sam se navukla najstrasnije i sad cu da skidam ovih 5kg koje sam dobila zahvaljujuci cheesu u poslednja dva meseca :evil:
jednom napravljen - svaki cas se ponavlja..nikad da dosadi..
sledeci put, kad me povod bude prisilio spremicu neku neukusnu :whistling:

Kako pravis paradajz corbu?
Ja uvek nesto zgovnam. :confused:

Iskreno ovu danas pravim tako što ću u supu dok je budem zakuvavala dodati paradajz, iz tegle.:D

A imam dobar recept za pravu čorbu, već sam ga pisala... staviš povrća što imaš u šerpu i kuvaš...(ja obično stavim ono zamrznuto povrće-iseckano)... kad se skuva dodaš paradajza, začiniš, i dok ključa izliješ 5-6 jaja u njega... pa to bude da prste poližeš...:D
Ako hoćeš gušći, u toku kuvanja, u šoljicu za kafu staviš kašiku brašna i malo vode, izmutiš i dodaš, zgusne ga...;)

Kako pravis paradajz corbu?
Ja uvek nesto zgovnam. :confused:

...prava paradajiz čorba je jako jednostavna...

...u lonac sipaš malo ulja, dodaš 2 kašike brašna, da se malo proprži, pa u to
sipaš do pola do litar kuvanog paradajiza, može domaći, može onaj iz tetrapaka,
šta imaš...ostaviš par minuta na jačoj vatri pa smanjiš, jer hoće da "istrči" iz
lonca...kad počne onako da peni, po površini ubaciš rezance, opet po želji, a
može i pirinač....neko u paradajiz čorbu kao i u sos dodaje šećer, ja ne meni se
dopada kada je malo kiselkasta....

...eto Kris, to je sva pamet...a mnogo je dobra, brzo se spremi, i osvažava po ovim
vrućinama....prijatno;)

šta imaš...ostaviš par minuta na jačoj vatri pa smanjiš, jer hoće da "istrči" iz
može i pirinač....neko u paradajiz čorbu kao i u sos dodaje šećer, ja ne meni se

...eto Kris, to je sva pamet...a mnogo je dobra, brzo se spremi, i osvažava po ovim
vrućinama....prijatno;)

A možeš i ovako...:rtfm::mrgreen:

vrućinama....prijatno;)

Ja je pravim bez brasna, sa malo crnog luka i ubacim jednu celu papriku i vezicu persuna da se kuva. I malo secera. Rezanci na kraju

To nije krem corba ali je obozavam i to je jedini nacin da jedem i kuvani persun...i to celu vezicu :zjede:

Ja je pravim bez brasna, sa malo crnog luka i ubacim jednu celu papriku i vezicu persuna da se kuva. I malo secera. Rezanci na kraju

To nije krem corba ali je obozavam i to je jedini nacin da jedem i kuvani persun...i to celu vezicu :zjede:

...može nadarvno da se modifikuje kako ko želi, ali ono je osnova, mi je tako volimo
to je stari recept još moja baka je tako pravila, ja sam samo preuzela recept, a kad
deca nešto vole...onda se ne menja, bar ja nisam...

...sada i one isto tako spremaju....:lol:

...ja obožavam peršun u svakom jelu i u neograničenim količinama...pa na tu čorbu
samo naseckam i ubacim u tanjir onako svež;)

...može nadarvno da se modifikuje kako ko želi, ali ono je osnova, mi je tako volimo
to je stari recept još moja baka je tako pravila, ja sam samo preuzela recept, a kad
deca nešto vole...onda se ne menja, bar ja nisam...

...sada i one isto tako spremaju....:lol:

...ja obožavam peršun u svakom jelu i u neograničenim količinama...pa na tu čorbu
samo naseckam i ubacim u tanjir onako svež;)

Pa i moj recept je bakin recept :lol: :heart:

Vec imam glupo pitanje. :rumenko:
Ovaj Tomatello je prilicno gust, pa jos ovo brasno kad ga zgusne...da sunem malo vode, a?

...nije glupo draga moja, nego sam ja skroz previdela da to navedem :rumenko::dash:

...znači na tu jednu kutiju tomatela od pola litra od prilike sipaš isto toliko vode, ja
obično otvorim tu kutiju, pa u nju sipam mlaku vodu...tako em izvučem sav paradajiz
em imam i tačno meru....:ok:

...izvini:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back