Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
U mom kraju supa je samo početak ručka![]()
I kod nas je bila...

Danas će supica i testo sa sirom i šunkom...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U mom kraju supa je samo početak ručka![]()

ja ga pitam pa što si me onda pitao jel idemo negde na ručak, kaže on pa bzvz, mislio da idemo do mojih ili njegovih... a ja mislila da je gladan, pa kuvala ko kreten...

pošto su se sinoć na proslavi rođendana enormnom brzinom pojele španske pitice i cheese cake, morala sam danas da pravim ponovo....
dive, hvala još jednom recept je nenadmašan
skuvala još dva ručka: sladak kupus načisto upropašćen dimljenom slaninom i frančeskov rolat sa pečurkama (šampinjonima)
izdržaće bar do srede![]()

Danas ću da pravim paradajz čorbu, a za glavno jelo nemam pojma...![]()
Kako pravis paradajz corbu?
Ja uvek nesto zgovnam.![]()
Kako pravis paradajz corbu?
Ja uvek nesto zgovnam.![]()
...prava paradajiz čorba je jako jednostavna...
...u lonac sipaš malo ulja, dodaš 2 kašike brašna, da se malo proprži, pa u to
sipaš do pola do litar kuvanog paradajiza, može domaći, može onaj iz tetrapaka,
šta imaš...ostaviš par minuta na jačoj vatri pa smanjiš, jer hoće da "istrči" iz
lonca...kad počne onako da peni, po površini ubaciš rezance, opet po želji, a
može i pirinač....neko u paradajiz čorbu kao i u sos dodaje šećer, ja ne meni se
dopada kada je malo kiselkasta....
...eto Kris, to je sva pamet...a mnogo je dobra, brzo se spremi, i osvažava po ovim
vrućinama....prijatno![]()

...prava paradajiz čorba je jako jednostavna...
...u lonac sipaš malo ulja, dodaš 2 kašike brašna, da se malo proprži, pa u to
sipaš do pola do litar kuvanog paradajiza, može domaći, može onaj iz tetrapaka,
šta imaš...ostaviš par minuta na jačoj vatri pa smanjiš, jer hoće da "istrči" iz
lonca...kad počne onako da peni, po površini ubaciš rezance, opet po želji, a
može i pirinač....neko u paradajiz čorbu kao i u sos dodaje šećer, ja ne meni se
dopada kada je malo kiselkasta....
...eto Kris, to je sva pamet...a mnogo je dobra, brzo se spremi, i osvažava po ovim
vrućinama....prijatno![]()

Ja je pravim bez brasna, sa malo crnog luka i ubacim jednu celu papriku i vezicu persuna da se kuva. I malo secera. Rezanci na kraju
To nije krem corba ali je obozavam i to je jedini nacin da jedem i kuvani persun...i to celu vezicu![]()

...može nadarvno da se modifikuje kako ko želi, ali ono je osnova, mi je tako volimo
to je stari recept još moja baka je tako pravila, ja sam samo preuzela recept, a kad
deca nešto vole...onda se ne menja, bar ja nisam...
...sada i one isto tako spremaju....
...ja obožavam peršun u svakom jelu i u neograničenim količinama...pa na tu čorbu
samo naseckam i ubacim u tanjir onako svež![]()

Pa i moj recept je bakin recept![]()
![]()

Vec imam glupo pitanje.
Ovaj Tomatello je prilicno gust, pa jos ovo brasno kad ga zgusne...da sunem malo vode, a?