>Annabel Lee<
Veoma poznat
- Poruka
- 12.505
Sve to napravis za jedan dan do rucka?
Nisam sigurna da bih uspela ni samo tortu da napravim...![]()
Sve osim ruske salate. Nju sam sinoc spremila, a i inace je spremam uvece...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sve to napravis za jedan dan do rucka?
Nisam sigurna da bih uspela ni samo tortu da napravim...![]()

e i ja bih mogla sutra grašak i belo meso na grilu
a sada se spremam da pravim amerićku pitu sa jabukama, brine me testo, koje je od brašna, mragarina i vode ali videćemo

Obecala sam da cu javiti ako nesto nadjem...napravila sam Sarlotu sa jagodama.Eno je hladi se za sutra u frizideru...mmmmmmmmmmmmmm...
, ajd' daj recept neće se baciti...

ja bih volela kada bi tijana napisala recept za tu cokoladnu tortu![]()

ja bih volela kada bi tijana napisala recept za tu cokoladnu tortu![]()
I ja isto, ako je neki brz i lak.![]()
, ali meni treba bas neka brza i laka, tako da do podne mogu i rucak da spremim i napravim tortu.

...ja imam mnogo lep recept za čokoladnu tortu čak mislim da sam ga jednom
ovde i pisala...jeste skupa torta, ali je fenomenalna...
..e, sad nije ni brza ni laka......treba i vremena i truda, samo vredi...![]()

E, ne moze!
Markiza mora da prenoci u frizideru.
Hocu da mi se objasni kako da napravim i rucak i tortu za pola dana!
Affrodita, ljuuuubiiim te, ajde baci i taj recopis. Napravi mi zazubice, bar da vidim šta ide od materijala, pa da možda pravim.... Hoćeš? Budi![]()

E, to je mnogo dobar recept!
Samo hladna voda i brašno i margarin, je l'? I valjda jedna kašika šećera?
Mi pravimo kući već hiljadu godina, a super je brzo i više nego lagano i ukusno.
Mislim da je oravimo bar dva puta mesečno i to sa najrazličitijim voćem.
Meni je sa višnjama i kajsijama najnaj.![]()
))da, da, to je taj, samo brašno, margarin i ladna voda
meni je te pitetetka ranije pravila stalno i omiljena mi je bila sa višnjama,mnoogo je dobro i osvežavajuće : )

..ahahaa....a kad ćeš recept da napišeš![]()
Čokoladna torta
10 celih jaja umutiti sa 10 kašika šećera 300 grama mlevenih oraha, 2 kašike prezle,
1 kašicica kafe, i 3 štangle rendane čokolade...koru ispeći o odmah dok je vruća
iseći na dva dela....treba je peći na 180 stepeni ustvari više sušiti, i najbolje je iglom
proveriti da li je pečena...jer je bez brašna pa se ipak dugo suši a opet morate biti
oprezne da se NE presuši.......
fil: 6 celih jaja, sa 14 kašika šećera kuvati na pari, u to dodati 200 grama čokolade
za kuvanje obavezno Menaž, svaka druga nije to, to, pa kad je fil kuvan u to ubaciti
jedan ipo maslac, i vruće izmešati mikserom pa ostaviti da se ohladi.........
...kad je fil hladan, dobro ga izmiksati, dobićete divan krem, koji se usput budi rečeno
može jesti sam onako, prelep je....tortu filovati i u sredini i okolo...fila ima sasvim
dovoljno....da cela bude lepo svud jednako nafilovana....ostaviti da odstoji do sutra dan..................bolju tortu čokoladnu ja nisam jela....ali se držite recepta, svaka
izmena joj kvari ukus..........
....prijatno....![]()

Čokoladna torta
10 celih jaja umutiti sa 10 kašika šećera 300 grama mlevenih oraha, 2 kašike prezle,
1 kašicica kafe, i 3 štangle rendane čokolade...koru ispeći o odmah dok je vruća
iseći na dva dela....treba je peći na 180 stepeni ustvari više sušiti, i najbolje je iglom
proveriti da li je pečena...jer je bez brašna pa se ipak dugo suši a opet morate biti
oprezne da se NE presuši.......
fil: 6 celih jaja, sa 14 kašika šećera kuvati na pari, u to dodati 200 grama čokolade
za kuvanje obavezno Menaž, svaka druga nije to, to, pa kad je fil kuvan u to ubaciti
jedan ipo maslac, i vruće izmešati mikserom pa ostaviti da se ohladi.........
...kad je fil hladan, dobro ga izmiksati, dobićete divan krem, koji se usput budi rečeno
može jesti sam onako, prelep je....tortu filovati i u sredini i okolo...fila ima sasvim
dovoljno....da cela bude lepo svud jednako nafilovana....ostaviti da odstoji do sutra dan..................bolju tortu čokoladnu ja nisam jela....ali se držite recepta, svaka
izmena joj kvari ukus..........
....prijatno....
...da dodam za ovo kuvanje na pari...tako stoji u receptu, ali ja to ne radim...ukljuim ringlu,
stavim jaja i šećer, pa kad se ugreju malo uključim mikser i mutim...dodam čokoladu pa
opet mutim.....samo na tihoj vatri da ne izgori....))

Idi, bre, Afro, za ovo bi mi trebalo dva dana!
I garant mi ne bi uspelo, jedino da uvalim mami, nisam ja za te riskantne operacije...kuvanje na pari, susenje kore bez brasna...plasi me i kad procitam!
Cekam Tijanin recept!![]()

Mmmmm, tako zvuuuučiiiiii, najm, njam
E, žene, ja nisam normalna... kad me ufati da je'm slatko, bež' od mene
Hvala Affro, da znaš da jesi![]()
.....ahaahhahaa.....

...heheh...nema na čemu...a, ti tek sad to ukapirala........nego šta bre nego
sam.....ahaahhahaa.....
![]()