Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, ukapirala ja odaaaavno, nego rekoh, da se ne uobraziš ;););)

Nego, žene, ako ja sada izvadim šnicle iz zamrzivača i ostavim u frižider da se odlede, a pečem ih tek sutra oko pola tri, 'oće nešto da im bude? Hoće li se pokvariti?

...ma šalim se, a da se uobrazim neću, pa velika sam ja...:rumenko:

...neće što bi im bilo nešto, ako stoje u frižideru...ja sam tako uvek radila,
i tako se najlepše odlede...a sutra ih izlupaj, začini i ostavi neka odstoje
mnogo su lepše budu mekane i brže se isprže...:super:

...nije teška kako izgleda Krisi...znaš kako ja to kažem, kad mogu i umem
ja onda može i ume svako....:lol:
...probaj baciti se neće..a ima i dodatak oko tog kuvanja na pari, sam' ti nisi videla:heart:

Draga, mislis da ga roknem direktno na ringlu da ga brze spalim, sto da se mucim na pari! :lol:
Salim se ja malo, nemam sad vremena za te egzibicije!
Pravila sam keks tortu proslog vikenda ceo dan, iz 4 puta u pauzama dojenja/presvlacenja/blesavljenja sa bebom...a za to mi obicno treba oko pola sata-45 minuta.
Ovu tvoju ne bih zavrsila do Nove godine!
Hvala na savetima u svakom slucaju! :cmok2:

Draga, mislis da ga roknem direktno na ringlu da ga brze spalim, sto da se mucim na pari! :lol:
Salim se ja malo, nemam sad vremena za te egzibicije!
Pravila sam keks tortu proslog vikenda ceo dan, iz 4 puta u pauzama dojenja/presvlacenja/blesavljenja sa bebom...a za to mi obicno treba oko pola sata-45 minuta.
Ovu tvoju ne bih zavrsila do Nove godine!
Hvala na savetima u svakom slucaju! :cmok2:

...danas ustvari večeras se ja prvi put nasmejah:cmok2::zcepanje::zcepanje:

...znam da sad nemaš vremena, ali prepiši i daj mami neka ti napravi pa
da jedeš pravu čokoladnu tortu:heart:
....i ja uvek tako kuvam na ringli, ni nemam onaj lonac za kuvanje na pari,
a jednom probala ono malu u veliki pa voda i to...sva sam bila mokra i
ispečena od pare, a fil nikako skuvan....od tad ovako i savršen je...:lol:

Evo moje cokoladne torte...
Ja sam spojila 2 recepta, tj recept za koru sam nasla ovde na forumu, a za fil - od mame :)
Kora - (mozete i neku koja je vama laksa) : Umutiti 6 zumanca i 250 gr secera, zatim dodati umucen margarin, 200 gr mlevenog keksa i jednu otopljenu cokoladu na kraju umuceni sneg od 6 belanaca. Od ovoga se ispeku 2 kore.

Onda ide fil : Skuva se 750 ml mleka i 1 margarin, a zatim se doda masa od prethodno umucenih 8 kasika brasna, 10 kasika secera i malo hladnog mleka i sve se to kuva zajedno dok ne zgusne.
Na kraju se dodaje cokolada, hladi se i filuje kolac.
Prvo kora, pa fil, kora, fil i slag.

Sarlota sa jagodama:
- skuva se jedan puding od jagode u pola litre mleka sa tri kasike secera i jednom kasikom gustina i tako isto i od vanile;
-posebno se umuti jedan margarin sa dva vanilin secera i 100g secera u prahu pa se podeli na dva dela.Jedan se doda u jagodu,a drugi deo u vanilu;
-kalup se oblozi celofanom ili onom tegljivom,providnom folijom i poredjaju se piskote na dno i sa strane.Naizmenicno se sipa jedan pa drugi puding,red jagoda,red piskota pa opet tako.Odgore se poredjaju piskote i prekrije se istom onom folijom pa se stavi u frizider do sutra;
-sutadan se Sarlota okrene na tanjir ili neku tacnu skloni se kalup i skine folija.Ukrasi se slagom i jagodom na vrhu,a ne mora.
Treba ona tri manja pakovanja piskota...to je sasvim dovoljno za ovu meru.
Evo ovako izgleda :D

2522665950086219738S600x600Q85.jpg

Sarlota sa jagodama:
- skuva se jedan puding od jagode u pola litre mleka sa tri kasike secera i jednom kasikom gustina i tako isto i od vanile;
-posebno se umuti jedan margarin sa dva vanilin secera i 100g secera u prahu pa se podeli na dva dela.Jedan se doda u jagodu,a drugi deo u vanilu;
-kalup se oblozi celofanom ili onom tegljivom,providnom folijom i poredjaju se piskote na dno i sa strane.Naizmenicno se sipa jedan pa drugi puding,red jagoda,red piskota pa opet tako.Odgore se poredjaju piskote i prekrije se istom onom folijom pa se stavi u frizider do sutra;
-sutadan se Sarlota okrene na tanjir ili neku tacnu skloni se kalup i skine folija.Ukrasi se slagom i jagodom na vrhu,a ne mora.
Treba ona tri manja pakovanja piskota...to je sasvim dovoljno za ovu meru.
Evo ovako izgleda :D

2522665950086219738S600x600Q85.jpg

E, ovo sam večeras pravila i skoro pola pojela dosad :rumenko::rumenko::rumenko:
Imam jedan super brzi i super lak recept za fantastičnu poslasticu, nemam pojma otkud mi, zove se "torta za lenje žene" ne znam koliko kalorija ima, ali da je fino, uhhh i previše.
prva kora:
dva šlaga umutiti sa dva dcl hladne kisele vode, dodati 200gr mlevenog keksa bilo koje vrste i staviti na pleh ili u tepsiju ili na pladanj kako ko voli.
druga kora:
dva šlaga umutiti sa dva dcl hladne kisele vode, dodati 200gr sezonskog voća iseckanog na kockice i staviti preko prve kore.
treća kora.
dva šlaga umutiti sa dva dcl hladne kisele vode, dodati 200gr eurokrema i premazati preko druge kore.
Ostaviti u frižideru da prenoći, mmmmmmmmm

....danas juneću supu bistru, Mileeevaaa...:D
....rinflajš...i paradajiz sos..baš nisam odavno...biće i za sutra...

današnji ručak pire krompir i pileće belo meso na dinstanom povrću,bilo je i pileće supice,ali to nisam slikala

da se slika

ako treba i turbidimetrijski da se odredi zamućenje:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ja danas vala ništa
išli na prvi rođendan

a sutra:think::think::think:
planiram da organizjum odlazak u Svrljig na belmužijadu

nikad nisam jela belmuž, po opisu mi se čini da je nalik kačamku, pa ko velim...ajd na izbor za najbolji belmuž

a ako ne valja
tu su Kamiondžije:mrgreen:

da se slika

ako treba i turbidimetrijski da se odredi zamućenje:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ja danas vala ništa
išli na prvi rođendan

a sutra:think::think::think:
planiram da organizjum odlazak u Svrljig na belmužijadu

nikad nisam jela belmuž, po opisu mi se čini da je nalik kačamku, pa ko velim...ajd na izbor za najbolji belmuž

a ako ne valja
tu su Kamiondžije:mrgreen:

..da slikam umem, al da prebacim nit umem nit imam s'čim..tako da
džaba sve...ali je ostalo i za sutra, a deo sam lepo sipala u posudu da se
ohladi i ostavila da se zamrzne...pa ne može da bude dobra supa, a da
se skuva 1L:think:

...za taj belmuž nikad čula nisam....:eek:

...ajde baš javi kakvo je to, od čega se pravi i tako da malo proširimo vidike...:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back