Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e i ja bih mogla sutra grašak i belo meso na grilu
a sada se spremam da pravim amerićku pitu sa jabukama, brine me testo, koje je od brašna, mragarina i vode ali videćemo

E, to je mnogo dobar recept!
Samo hladna voda i brašno i margarin, je l'? I valjda jedna kašika šećera?
Mi pravimo kući već hiljadu godina, a super je brzo i više nego lagano i ukusno.
Mislim da je oravimo bar dva puta mesečno i to sa najrazličitijim voćem.
Meni je sa višnjama i kajsijama najnaj. :D

E, to je mnogo dobar recept!
Samo hladna voda i brašno i margarin, je l'? I valjda jedna kašika šećera?
Mi pravimo kući već hiljadu godina, a super je brzo i više nego lagano i ukusno.
Mislim da je oravimo bar dva puta mesečno i to sa najrazličitijim voćem.
Meni je sa višnjama i kajsijama najnaj. :D

da, da, to je taj, samo brašno, margarin i ladna voda
meni je te pitetetka ranije pravila stalno i omiljena mi je bila sa višnjama,mnoogo je dobro i osvežavajuće : )

Čokoladna torta

10 celih jaja umutiti sa 10 kašika šećera 300 grama mlevenih oraha, 2 kašike prezle,
1 kašicica kafe, i 3 štangle rendane čokolade...koru ispeći o odmah dok je vruća
iseći na dva dela....treba je peći na 180 stepeni ustvari više sušiti, i najbolje je iglom
proveriti da li je pečena...jer je bez brašna pa se ipak dugo suši a opet morate biti
oprezne da se NE presuši.......

fil: 6 celih jaja, sa 14 kašika šećera kuvati na pari, u to dodati 200 grama čokolade
za kuvanje obavezno Menaž, svaka druga nije to, to, pa kad je fil kuvan u to ubaciti
jedan ipo maslac, i vruće izmešati mikserom pa ostaviti da se ohladi.........

...kad je fil hladan, dobro ga izmiksati, dobićete divan krem, koji se usput budi rečeno
može jesti sam onako, prelep je....tortu filovati i u sredini i okolo...fila ima sasvim
dovoljno....da cela bude lepo svud jednako nafilovana....ostaviti da odstoji do sutra dan..................bolju tortu čokoladnu ja nisam jela....ali se držite recepta, svaka
izmena joj kvari ukus..........

....prijatno....:D

...da dodam za ovo kuvanje na pari...tako stoji u receptu, ali ja to ne radim...ukljuim ringlu,
stavim jaja i šećer, pa kad se ugreju malo uključim mikser i mutim...dodam čokoladu pa
opet mutim.....samo na tihoj vatri da ne izgori....:)))

Poslednja izmena od moderatora:
..ahahaa....a kad ćeš recept da napišeš:eek:

e,nisam videla da ste tražile recept : )
elem ide 400 grama brašna, 300grama margarina i 150 ml hlaaadne vode, 3 kašike šećera i 1 kašičica soli...umesi se testo, izdvoji jedna trećina a na drugu stranu dve trećine i stavi u frižider na pola sata
fil je klasičan, ja stavim jabuke, cimet (mada pročitah da ti ne voliš cimet : ), muskatni oraščić i šećer
e sada moće i sa višnjama i još je bollja, staviš višnje i šećer samo
izvadiš testo iz frižidera, razviješ ga u koru i staviš u okruglu tepsiju, kao podlogu, ali onako da viri sa strane 2 cm, staviš fil i preklopiš onom 1jednom trećinom testa (koje isto razviješ u koru) izbuškaš i pečeš na 200 steoeni oko 40 minuta
pravi pleh za pitu je onaj reckavi, kao korpica, ali ja ga nemam pa pravim u običnoj okrugloj tepsiji

mnogo dobro bude

Čokoladna torta

10 celih jaja umutiti sa 10 kašika šećera 300 grama mlevenih oraha, 2 kašike prezle,
1 kašicica kafe, i 3 štangle rendane čokolade...koru ispeći o odmah dok je vruća
iseći na dva dela....treba je peći na 180 stepeni ustvari više sušiti, i najbolje je iglom
proveriti da li je pečena...jer je bez brašna pa se ipak dugo suši a opet morate biti

fil: 6 celih jaja, sa 14 kašika šećera kuvati na pari, u to dodati 200 grama čokolade
za kuvanje obavezno Menaž, svaka druga nije to, to, pa kad je fil kuvan u to ubaciti

...kad je fil hladan, dobro ga izmiksati, dobićete divan krem, koji se usput budi rečeno
može jesti sam onako, prelep je....tortu filovati i u sredini i okolo...fila ima sasvim
dovoljno....da cela bude lepo svud jednako nafilovana....ostaviti da odstoji do sutra dan..................bolju tortu čokoladnu ja nisam jela....ali se držite recepta, svaka

Idi, bre, Afro, za ovo bi mi trebalo dva dana! :lol:
I garant mi ne bi uspelo, jedino da uvalim mami, nisam ja za te riskantne operacije...kuvanje na pari, susenje kore bez brasna...plasi me i kad procitam! :sad2:
Cekam Tijanin recept! :D

Čokoladna torta

...da dodam za ovo kuvanje na pari...tako stoji u receptu, ali ja to ne radim...ukljuim ringlu,
stavim jaja i šećer, pa kad se ugreju malo uključim mikser i mutim...dodam čokoladu pa
opet mutim.....samo na tihoj vatri da ne izgori....:)))

Mmmmm, tako zvuuuučiiiiii, najm, njam :super:
E, žene, ja nisam normalna... kad me ufati da je'm slatko, bež' od mene :D
Hvala Affro, da znaš da jesi :heart:

Idi, bre, Afro, za ovo bi mi trebalo dva dana! :lol:
I garant mi ne bi uspelo, jedino da uvalim mami, nisam ja za te riskantne operacije...kuvanje na pari, susenje kore bez brasna...plasi me i kad procitam! :sad2:
Cekam Tijanin recept! :D

...nije teška kako izgleda Krisi...znaš kako ja to kažem, kad mogu i umem
ja onda može i ume svako....:lol:
...probaj baciti se neće..a ima i dodatak oko tog kuvanja na pari, sam' ti nisi videla:heart:

Mmmmm, tako zvuuuučiiiiii, najm, njam :super:
E, žene, ja nisam normalna... kad me ufati da je'm slatko, bež' od mene :D
Hvala Affro, da znaš da jesi :heart:

...heheh...nema na čemu...a, ti tek sad to ukapirala........nego šta bre nego
sam :heart:.....ahaahhahaa.....:rumenko::rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back