Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledala sam one recepte na coolinariki. Lepo izgledaju slike, a i po namirnicama i opisu je privlačno :super: Sigurno ću isprobati neki prvom prilikom. Jedno vreme smo baš često jeli pastrmke, a sad smo ih nešto zapostavili. Podhitno ću to da ispravim. :hvala:

Pogledala sam one recepte na coolinariki. Lepo izgledaju slike, a i po namirnicama i opisu je privlačno :super: Sigurno ću isprobati neki prvom prilikom. Jedno vreme smo baš često jeli pastrmke, a sad smo ih nešto zapostavili. Podhitno ću to da ispravim. :hvala:
ja oko 2 puta nedeljno pravim ribu... to mi je preslo u naviku,i zadovoljna sam sto cu jednog dana tu naviku preneti i na svoju decu :)))

ja sam ih danas napunila ovako... pomesala iseckani mladi luk i beli i zeleni deo,sa seckanom slaninicom i pavlakom i time sam ih punila....od gore malo slaninice ako zelite...
Drugi nacin na koji ih punim je sa sirom... ne mora krem sir,moze i topljeni,alija volim krem sir....taj recept sam objavila na kulinarki http://www.coolinarika.com/recept/pastrmka-u-slanini
i treci nacin na koji ih punim je takodje objavljen u mojim receptima... http://www.coolinarika.com/recept/zapecene-pastrmke-sa-svim-i-svacim
e tako,kao sto rekoh pastrmku bas volim....nadam se da sam ti pomogla :)

Ja slichno pravim filete od zubaca pecheno u foliji u rerni.
Zachini, limunkasti i tajna. Naravno, radi se o vrsti ribe i koje sokove ispushta. ;)
Tvoj recept je bajan.

meni su deset dana kuvali egipcani na brodu..i ne bih ih menjala da nisam morala..taman po mom ukusu..za dorucak su mi pravili fenomenalne palacinke..i dzem od jagoda im je bio savrsen..ostalo u ponudi me nije doticalo..rucak grilovano meso i povrce..vecera slicna..
narednih deset dana mi kuvaju crnogorski kuvari..i ne prija mi bas tako..za moj ukus previse brasna i masnoce u hrani..nepotrebno..

juce rostilj,drugi pekli,danas mama pileci paprikas sa noklicama(ali bar pet puta je rekla to nije obicno pile to je trceca kokoska)
sutra cu ja ipak morati da se aktiviram.mislila sam svinjske snicle u vatrostalnu ciniju,preko praska sunka,trapist i zaliveno besamelom.

...imam neke batake..mladi luk...zelenu salatu...i krompir...:confused:
...e sad najlakše bi bilo izdinstati to sa mladim lukom pa uz to
zelena salata i eto ručka...još eventualno da se "premorim" pa skuvam
supicu iz kesice..mada je to meni previš...:think:
...odoh da nešto zbrčkam na brzinu....:lol:

sarmice od zelja
zelje ocistiti i smurnuti u kipucu vodu sa malo soli+sirceta, izvaditi odmah
izdinstati junetinu mlevenu, dodati zacine po ukusu, pola solje pirinca
u serpu staviti red zelja, pa red mesa sa pirincem, pa red zelja
naliti vodom (2 solje), pritisnuti keramickim tanjirom (tehnologija 13og veka) i krckati na blagoj vatri 30-45 min
uz to mladi luk i pavlaka/kiselo mleko sta ko voli i domaci hleb

Tikvice na brzaka..

Na malo ulja dinstati seckana tri komada iseckanog mladog luka i samleveno 200 gr. mesa..
ja sam samlela pileci batak i karabatak bez koze u coperu...
Kada je na pola dodati na kockice isecene dve tikvice..zaciniti po svom ukusu i
poklopiti i na tiho pustiti da tikvice omeksaju .
Pred kraj dodati jedan isecen paradajz..Posuti sa persunom i mirodjijom.

ahhh, pravila sam neku štrudlu od sira, sa višnjama, i sve je išlo supr dok nije došao trenutka da je prebacim u pleh, kada se raspala : I
mnogo sam tužna i besna, stavila sam je da se peče ipak i ne znam našta će da liči, krpila sam je sa svih strana i sada čekam ishod...

ahhh, pravila sam neku štrudlu od sira, sa višnjama, i sve je išlo supr dok nije došao trenutka da je prebacim u pleh, kada se raspala : I
mnogo sam tužna i besna, stavila sam je da se peče ipak i ne znam našta će da liči, krpila sam je sa svih strana i sada čekam ishod...

...ajde svima nam se to dešavalo..ništa strašno...važno da bude ukusna....:lol::lol:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam danas spremala sniclice od tikvica i mokri kolac sa jabukama....Sniclice su nestale za cas uz crni hleb i svapski sir plus paradajz salata posuta vlascem..a kolac se sad hladi,nosim ga sutra nekome kao iznenadjenje...ne znam dal da Vam ispricam kakvo je iznenadjenje u pitanju?;)

Evo ga:
2 solje rendanih jabuka
pola solje secera-ja stavim zuti
1 solja mlevenih lesnika
1 solja mleka
pola solje ulja
1 jaje
1 prasak za pecivo
pola solje brasna
cimet-pola kesice ili ovisi kako volite..
Razliti smesu u pleh i peci 25-30 min.
Mora da se ohladi pre secenja i konzumiranja.

Super zvuchi kolach, al shto mene strashno jako sasvim i skroz mrzi da meljem leshnike i orahe na onu mashinu shto se ruchno vrti i shto ni ne znam gde mi je. Jel mozze to nekako na struju da se odradi? U blenderu ili onom mlinchicu za kafu? :think:

e ovako...
jedna od mojih drugarica se konacno udaje..i veceras je devojacko vece.Ona obozava ovaj kolac..Ja sam ga isekla lepo i slozila u kutiju roze na cvetove,stavila masnu veeeliiikuuu...A Bridal's Crew se pobrinuo da to ne bude jedino iznenadjenje...Napravile smo majice sa natpisima:
za one koje su slobodne:Ona se udaje pa strelica na nju ali ja sam FREE,za nju je majica:Aleksina zena pa sitnim slovima Mrs.Maslenica..samo na mojoj pise Zauzeto!jer sam ja stvarno jedina od devojaka zauzeta..:)
Na svim majicama pozadi su njihova imena i datum svadbe...Mnogo dobro izgleda..
Sve smo lepo spakovale.
Prvo idemo kod nje,gde ce ona to da otvori,pa cemo da se obucemo u majice,da pojedemo kolac,a onda u zezanje...
Ni ne sluti sta joj se sprema...I balooooniiii naravno!:D:D:D:D

e ovako...
jedna od mojih drugarica se konacno udaje..i veceras je devojacko vece.Ona obozava ovaj kolac..Ja sam ga isekla lepo i slozila u kutiju roze na cvetove,stavila masnu veeeliiikuuu...A Bridal's Crew se pobrinuo da to ne bude jedino iznenadjenje...Napravile smo majice sa natpisima:
za one koje su slobodne:Ona se udaje pa strelica na nju ali ja sam FREE,za nju je majica:Aleksina zena pa sitnim slovima Mrs.Maslenica..samo na mojoj pise Zauzeto!jer sam ja stvarno jedina od devojaka zauzeta..:)
Na svim majicama pozadi su njihova imena i datum svadbe...Mnogo dobro izgleda..
Sve smo lepo spakovale.
Prvo idemo kod nje,gde ce ona to da otvori,pa cemo da se obucemo u majice,da pojedemo kolac,a onda u zezanje...
Ni ne sluti sta joj se sprema...I balooooniiii naravno!:D:D:D:D
ih,ti ces najgore proci;)da sam na tvom mestu maznula bih nekoj curi majicu sa onim free,samo za veceras....
super je ideja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back