Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
stalno citam da sampinjone ne treba prati,jel upijaju puno vode i onda promene ukus.samo ih treba ocistiti.kako nesto sto sam kupila na pijaci od zene koja istom rukom i pare i pecurke da ne perem.kako vi?

Najcece perem, ali jako kratko. Ali istina je da promene ukus. Ne perem kada bacim nekoliko listica na vrelo ulje pa preko toga jaja...i jeste drugacije.

Al kad pomislim gde ih sve gaje, i drze posle branja dok ne iznesu na pijacu.......pare i nisu neki problem

Nisam imao pojma gde da postavim pitanje dok ne videh ovu temu.

Naime, ovih dana je velika medijska kampanja za C senf. Reklamni spot se prikazuje nebrojeno puta u toku dana i svaki put kad vidim one sočne kobasice prelivene senfom krene mi voda na usta. Da ne drvim mnogo, ono što me zanima je da li znate koja je to kobasica iz reklame da idem da je kupim i da je ja prelijem senfom i onako u slast pojedem.

Hvala u napred.

nemam pojma koje su to kobaje...ALI: Famis kobaje su odlicne ...malo jaceg ukusa, ali bas dobre

stalno citam da sampinjone ne treba prati,jel upijaju puno vode i onda promene ukus.samo ih treba ocistiti.kako nesto sto sam kupila na pijaci od zene koja istom rukom i pare i pecurke da ne perem.kako vi?

Ni ja ih nisam prala vec ljustila...ali kazu da je najbolje samo ih suvom krpom obrisati.
I jos nesto...najiskrenije...mi sampinjone ne jedemo vec godinu dana jer ih nasi proizvodjaci prskaju formalinom da bi bolje rasli i bili onako beli i veliki...pa ko voli neka izvoli.

pih
ja obično jedem sve neprskano i domaće i to
a kad nemam ozbiljno sam u dilemi, dal mi je veća korist ili šteta da kupujem npr voće i povrće na pijaci =I
al za taj formalin nisam znala
izeš ga =I

ja sam danas probao nesto sasvim drugacije
gledao na rts 1 i resio d aprobam SVARMU
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/643781/Gastronomad.html

otisao pprvo u ideu i nasao preliv od susama TAAN
pa po pileca prsa, svez krastavac, paradajz, rotkvice i tako to po ukusu
piletinu iseckao i prelio sa dve supene kasike jogurta i zacinio so, biber, tucana paprika, beli luk, seckani persun, iscedio pola limuna i mesavina grckih zacina za piletinu pa ostavio u tom pacu celu noc i danas prepodne :D

dve kasike sosa od susama razredio i zacinio limunom, belim lukom, itd po ukusu

ispeka lepinjice, trik je da su jako tanke i peku se tako da pleh lezi na dnu rerne
a meso se pece na grejacu za gril na vrh rerne i okrece se rucno, paziti da ga ne presusite, posle ga iseckate sitno nozem, zacinite prelijete i ubacite u pita bred i to je to :)
prijatno

u prilogu imate moje slike sa danasnjeg rucaka kao i recepte :D

http://www.gomideast.com/articles/shw2.htm
http://video.about.com/mideastfood/How-to-Make-Pita-Bread.htm
http://borut.blog.hr/2005/09/1615150237/svarma.html

Prilozi

Bravo, Proko :cmok2:
mora da je super, ali je mnooogo komplikovano
I ja imam istu onakvu crnu činiju sa crvenim rubom :super:

Danas još niko ništa ne planira za ručak? Ili svi imaju pasulj od juče, kao ja!? Ili možda spanać?:zper:

čorbica od boranije(što ja ne smem jesti ali sin obožava)
i praviću picu od ovog testa malo modifikovano od količine kako pečem hleb...ostalo nešto mlevenog mesa od juče,nabaciću na teso sa malo paradajz paste i mocarelom i biće njam...

Bravo, Proko :cmok2:
mora da je super, ali je mnooogo komplikovano
I ja imam istu onakvu crnu činiju sa crvenim rubom :super:

Danas još niko ništa ne planira za ručak? Ili svi imaju pasulj od juče, kao ja!? Ili možda spanać?:zper:

molim :hvala:

danas klasika, deca mi se uzelela nazovi prave hrane
u prevodu, meso sa krompirom :D
veci komad plecke isekao sam na poseban nacin, kao da sam gulio jabuku, onako da dobijete koru u jednom komadu dugackuuuuuuu, tj zasecete meso sa jedne strane pa kontra sa druge strane i dobijete dzambo sniclu, veliku kao posluzavnik :D

i onda u to redjate sta volite, ja stavljam obavezno dobrog i masnijeg sira, malo suvog mesa zbog smeka, malo mladog luka, mogu i gljive, sremus, spanat....masta i nepce su granica
onda to lepo urolate, a ako ispadne podebeljo, nema brige, uzmete mrezu sto mesari koriste za suvi vrat ili parcad mesa za susenje, izgleda kao mrezasta carapa i prodaje se na metar ili kudeljnim tankim kanapom vezete pa pravac rerna, na pola pecenja ubacim mladi krompir okolo u mocu koja ce da se nakupi i gotovo :D

salate ima puna pijaca i tu se ne sme stedeti ..

posto se ipak radi o masnijem mesu, kao sto je generalno svinjsko meso bez obzira o kom komadu mesa se radi, preporucujem odmascivac u vidu dobrog vina, kao recimo talijanski rizling :per:

prijatno

Ja danas kuvam riblji corbu.

Imam onaj "Alevin" zacin za riblje corbe sto mi je nekada neko doneo, ali mu je rok trajanja istekao za otprilike godinu dana....

Mislim da moze jos da posluzi.

Ako mi se nesto desi sutra necu biti na Krsti...

napunila i zapekla pastrmke....
joj,kako ja volim ribu,a pastrmke su mi omiljene

e sinoć sam na nekoj TV, (verovatno onom Fishing and Hunting Channel pošto mm to stalno gleda) gledala kako su punili pastrmku.. limunom... vidi, sad ne mogu da se setim, a možda nisam ni videla, nekim zelenim biljem, verovatno peršunom... da li nekim sirom... nemam pojma šta su stavili, ali bila je tako privlačna...:zjede:
Čime si ih ti punila?

e sinoć sam na nekoj TV, (verovatno onom Fishing and Hunting Channel pošto mm to stalno gleda) gledala kako su punili pastrmku.. limunom... vidi, sad ne mogu da se setim, a možda nisam ni videla, nekim zelenim biljem, verovatno peršunom... da li nekim sirom... nemam pojma šta su stavili, ali bila je tako privlačna...:zjede:
Čime si ih ti punila?
ja sam ih danas napunila ovako... pomesala iseckani mladi luk i beli i zeleni deo,sa seckanom slaninicom i pavlakom i time sam ih punila....od gore malo slaninice ako zelite...
Drugi nacin na koji ih punim je sa sirom... ne mora krem sir,moze i topljeni,alija volim krem sir....taj recept sam objavila na kulinarki http://www.coolinarika.com/recept/pastrmka-u-slanini
i treci nacin na koji ih punim je takodje objavljen u mojim receptima... http://www.coolinarika.com/recept/zapecene-pastrmke-sa-svim-i-svacim
e tako,kao sto rekoh pastrmku bas volim....nadam se da sam ti pomogla :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back