Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
omg, rastem ko lebac sa sve šećerom
=)
pa ovako, ja stamblujem (to vam je onaj super add-on za mozzilu) i tamo nailazim na raznorazne kul kulinarske blogove i pomislim se, što i ja ne bih tako.
i, živa je istina da mnogo volim da jedem, i mnogo volim da spremam i mnogo volim da piskaram
ali
uglavnom spremam samoj sebi, malo ređe za više ljudi i onda mi nedostaje motivacija =(
završi se tako što danima jedem hleb i ajvar i napolitanke ili tako nešto

a piskaranje.. pa, nedostaje mi discipline za neki ozbiljniji rad, 500 reči mogu da izbacim u cugu, al samo na zadatu temu.

fotke su skoro sve moje, osim onih sa crvenom pozadinom, te je radio moj bratac koji ne voli ni da bude pomenut na forumu pa se pravite da ovo nisam rekla =D hvala na komplimentu.

i tako.. umesto da pišem recepte u sveščicu ja imam foto žurnal . nekako mi ovo deluje kao kul stvar za samoizgrađivanje, u svakom smislu, i domaćićkom, i fotografskom i spisateljskom, a da ne govorimo o tome da sad moram da redovno čistim kujnu =D čak sam i mikrotalasnu oribala što mi inače ne pada na pamet =)

Jeste karbonara,pitala sam posle nju sta smo narucile...al uopste mi ne deluje da im luka...parmezan sam osetila ostalo nisam mogla da provalim sta je jelo je EXTRA...Mada ja volim tesetenine na sve nacine...Ima nesto sto spada i kao u salate,al ja jedem kao veceru...pasta,pavlaka,majanez i kukuruz mmmmm...mada volim i ovako samo da ih skuvam i stavim onaj kremsi namaz sirko obozavam:)))

imaš odličan C sos karbonara koji napraviš prema uputstvu sa kesice
špagete skuvaš
i dooooosta pnačete ili slaninice propržiš na margarinu ili ulju
po meni je važna dobra sinhronizacija tj da sve bude u isto vreme gotovo sa kuvanjem i prženjem tako da se sve vrelo pomeša....greške nema....
gotovo da ne znam ijednu osobu kojoj se ovako spremljenje karbonare ne dopadaju

imaš odličan C sos karbonara koji napraviš prema uputstvu sa kesice
špagete skuvaš
i dooooosta pnačete ili slaninice propržiš na margarinu ili ulju
po meni je važna dobra sinhronizacija tj da sve bude u isto vreme gotovo sa kuvanjem i prženjem tako da se sve vrelo pomeša....greške nema....
gotovo da ne znam ijednu osobu kojoj se ovako spremljenje karbonare ne dopadaju

To one zelene kesice ili...?:)
Kameron nista i drugi put:D

sajt je loooooddd skroz
:hahaha::hahaha::super::hahaha::super::hahaha::super:

Kulinarske čarolije zlog praseta
Šta da jede ova fota?

http://zloprase.wordpress.com/2010/04/08/cokoladni-kolac-u-solji/

Čokoladni kolač u šolji

8. april 2010. od zloprase

- Kolač u tiganju? Nemoguće!

- A kolač u šolji?

- To je već ok.

Tako bi išla moja reklama da kojim slučajem putem tv prodaje hoću da prodam magičnu šolju za pravljenje kolačića. Ali, sva je istina da se od ove šolje ne bih razdvajala jer sam je dobila na poklon, a uz to za pripremu ovog kolača možete upotrebiti bilo koju šolju. Jedini uslov je posedovanje mikrotalasne pećnice.

Jesam li napomenula da će čitav proces, od razbijanja jajeta do prvog zalogaja trajati manje od pet minuta?

Potrebno vam je:

1 jaje

4 kašike brašna

4 kašike šećera

2 kašike kakaoa

3 kašike mleka

3 kašike ulja

.

Razbijte jaje pravo u šolju

Umutite ga pa dodajte šećer

brašno

i kakao.

Promešajte.

Sad dodajte mleko

i ulje.

Ponovo promešate dok masa ne postane glatka i svilenkasta. Posebno vodite računa o ivicama na dnu, meni se često dogodi da tu ne promešam lepo.

Sad stavite šolju u mikrotalasnu pećnicu

i pustite je da radi svoj posao 2 minuta okruglo.

Kolač će krenuti da izlazi iz šolje, ali neće pobeći. Ovde to nije tako dramatično jer sam koristila veliku šolju. Vi slobodno možete koristiti i one manje, od 2.5dl. Mnogo su zabavnije =)

Posle dva minuta vaš će kolač biti gotov.

Možete ga istresti na tanjir ili jesti pravo iz šolje.

Možete ga preliti čokoladnim sirupom ili umućenom pavlakom.

Za šta god da se odlučite – pokušajte da ga ne pravite kada u blizini nema nikoga sa kime biste ga podelili, jer ćete ubrzo otkriti zašto se ovaj kolač naziva još i najopasnijim čokoladnim kolačem na svetu.

pa ajd :rumenko:
ovo je bilo predjelo,savetujem da se napuni nekoliko sati pre sluzenja jer u pocetku bude dosta suvo,posle se slegne(unutra je ruska salata)
2rfsbc7.jpg

i za desert tiramisu
kupis smesu od dr oetkera(mada znam da pravim i sa maskarponeom ali mi treba brdo sastojaka i bzvz se gnjavim ispadne isto)
u posebnu ciniju svakom gostu natopljene kafom piskote,pa maline iz tegle,pa fil pa kakao
5d2qdv.jpg

pili smo pivo
a deca mleko i sok

ma samo frka :lol:
jedno pored drugog na šporetu, pa mož' trudnjača da se zabuni :rumenka:

btw. da vam ispišem recept
treba da bude kao sanduk sa gusarskim blagom :aha:
staviću fotku ako bude lepo
a torta
1.5 kg jaffa keksa - iseče se na četvrtine
u fanti od narandže (1L) se skuva puding od vanile (3 kom) i umeša 1 margarin, šećera, recimo kašiku po kesici, jer je keks sladak, a i sok...
umeša se u sve to keks i prespe u kalup
kod mene je kalup velika frigo kutija, plastična, da mogu posle da napravim sanduk :heart:

Kako se to pravi? Samo stavish u tepsiju i ukljuchish rernu? Kolko dugo? Na kolko stepeni? Meni treba complete idiot's guide :dontunderstand:

Stavim sampinjone u pleh...u svaki stavim mrvicu butera,posolim odozgo sa belim lukom u prahu i cili papricicom(mesavina cili papricice i belog luka) i stavim u rernu na 220c,jer ja sve stavljam na 220c...20 min recimo..ne znam da ti kazem tacnu satnicu majke mi..:)

Repertoar posni.
Mama pravi lignje punjene i naravno dalmatinski komplet-blitva i krompir.Tako da se radujem rucku a osobito sto ga ja necu spremati....
A ona puni lignje sa:pipcima sitno isecenim,sa tunjevinom u paradajz sosu,crvenim lukom,zacini..sve to jedini i zatvori cackalicom pa na gril tiganj ne duze od tri cetiri minuta svaku...
Prste da polizes kako su dobre.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back