donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635
jprekjuče sam spremala smrčak u vidu nekog ragua ebem sli ga kako da nszovem
otišli smo u selo, tamo rođaci upravo dolaze iz šume sa kesom punom pečuraka vrste smrčak e se ja prihvatim kuvanja
što bi se reko izela sam ...postavila domaći zadatak...što mm kaže teško da će sad da se usudi iko da ih sprema
ali i sebi sam postavila visok standard da opet spremim takve
a to je nemoguće
1. smrčak je bio ubran neposredno pre spremanja
2, spremano je na šporetu na drva
e to je neponovljivo
nateže je bilo upravo taj šporet na drva, ne umem da ga ložim kako treba pa to ti je...
inače jelo se sprema ovako
na masti, onoj izvornoj svinskoj proprži se najsitnije moguće iseckan luk, šargarepa...doda se par parrika ranije pečenih (iz zamrzivača) sitno seckanih...drške smrčka se sitno seckaju a šešiti stave celi (liče na škembiće, bljak)
to se dinsta...dugo..(naročito ako ne umete da ložite šporet)
doda se tucana aleva, ljuta, naravno i začin C
i onda za šmek samo jedna konzerva onog goveđeg gulaša - spremala sam za osmoro ljudi, tako da je jasno koliko je ta konzerva topolinog gulaša samo za šmek, meso čak niko nije ni prepoznao jer se svo raskuvalo...
pri kraju biber i puuuno seckanog peršuna...
ali sve je u onom šporetu i onoj svežini...
(pošto sam se pokazala kao kuvarica elegantno sam izbegla pranje sudova
)
otišli smo u selo, tamo rođaci upravo dolaze iz šume sa kesom punom pečuraka vrste smrčak e se ja prihvatim kuvanja
što bi se reko izela sam ...postavila domaći zadatak...što mm kaže teško da će sad da se usudi iko da ih sprema
ali i sebi sam postavila visok standard da opet spremim takve
a to je nemoguće
1. smrčak je bio ubran neposredno pre spremanja
2, spremano je na šporetu na drva
e to je neponovljivo
nateže je bilo upravo taj šporet na drva, ne umem da ga ložim kako treba pa to ti je...
inače jelo se sprema ovako
na masti, onoj izvornoj svinskoj proprži se najsitnije moguće iseckan luk, šargarepa...doda se par parrika ranije pečenih (iz zamrzivača) sitno seckanih...drške smrčka se sitno seckaju a šešiti stave celi (liče na škembiće, bljak)
to se dinsta...dugo..(naročito ako ne umete da ložite šporet)
doda se tucana aleva, ljuta, naravno i začin C
i onda za šmek samo jedna konzerva onog goveđeg gulaša - spremala sam za osmoro ljudi, tako da je jasno koliko je ta konzerva topolinog gulaša samo za šmek, meso čak niko nije ni prepoznao jer se svo raskuvalo...
pri kraju biber i puuuno seckanog peršuna...
ali sve je u onom šporetu i onoj svežini...
(pošto sam se pokazala kao kuvarica elegantno sam izbegla pranje sudova
)

samo on nece da ceka 12h nego samo 3