Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ručak ručak šta da bude?punjene paprike,crni luk i pečurke,to se ukrčka sa nalivenom vodom i začinima(u fil ide pirinač,praziluk,kuvani krompir,sitno seckana šargarepa i peršun,time se puni povrće),pa se onda nalije voda,i tako krčka...posle se prelije sa izmiksanom 1sk brašna,malo aleve paprike i mleka tek da bude tečna masa,nalije se na sve i onda stavi šerpa u rernu na 10 minuta da se zapeče na 200C...kada se izvadi narenda se parmezan...jedva čekam,jedva čekam...

e, i ja ne pamtim kad smo to jeli
ništa posebno, u mleveno meso - iseckaš crni luk, beli luk, umešaš jedno jaje, parče hleba malo natopljeno u mleko, peršunovo lišće, so, biber
praviš ćufte, uvaljaš u brašno. Možeš da ih pržih posebno, ali ja ne, em zbog masnoće, a i brže je.
Napravioš sos - brašno, sok od paradajza, voda, začini, šećer obavezno, kad proključa ubaciš ćufte.
Može uz pire krompir, ili pirinač

ništa posebno, u mleveno meso - iseckaš crni luk, beli luk, umešaš jedno jaje, parče hleba malo natopljeno u mleko, peršunovo lišće, so, biber
praviš ćufte, uvaljaš u brašno. Možeš da ih pržih posebno, ali ja ne, em zbog masnoće, a i brže je.
Napravioš sos - brašno, sok od paradajza, voda, začini, šećer obavezno, kad proključa ubaciš ćufte.

Cuftice ja uvek malo proprzim budu mi lepse :D

Sinoc sam skuvala pasulj sa slaninicom i suvim rebrima pa smo sad dva dana mirni,za salatu kiselis :D

Kad je već o bundevi reč, pravila sam danas pitu polu klasičnu...
razvalili smo se, već dva sata me stomak boli od prežderavanja..

znam da svi znaju kako se pravi pita od bundeve, samo da vam kažem mali dodatak
za one čija deca neće da jedu ili da ne provale oni koji ne vole bundevu da jedu :lol:

regularno narendana bundeva, dosta šećera, cimeta i vanilin šećer, malo griza, prezli ili keksa i
dve-tri velike kašike kakaoa... bude kao čokoladna pita.. uh, idem po još jedno parče :rumenko:

Kad je već o bundevi reč, pravila sam danas pitu polu klasičnu...
razvalili smo se, već dva sata me stomak boli od prežderavanja..

znam da svi znaju kako se pravi pita od bundeve, samo da vam kažem mali dodatak
za one čija deca neće da jedu ili da ne provale oni koji ne vole bundevu da jedu :lol:

regularno narendana bundeva, dosta šećera, cimeta i vanilin šećer, malo griza, prezli ili keksa i
dve-tri velike kašike kakaoa... bude kao čokoladna pita
.. uh, idem po još jedno parče :rumenko:

Auuuu... Gde bas sad...
Moracu sutra i ovo da probam... :D

korma od piletine je nesto jako lepo i probala sam da pravim sad bas kad sam procitala da je ne secam se ko pisao o tom jelu reko ajde da postavim recept prelepo je!!! al ja pravim sve sama ...

mada moram priznati nisam odavno :(

na zagrejano ulje dodati 1/2 kasicice klincica,1/2 kasicice cimeta,1/4 lovora u prahu,1 kasika kumina,1/2 kasicice kordamoma(ima da se kupi u zrnu samo u veru da ja znam pa se samelje),1/2 kasicice bibera,3 kasicice djumbir u prahu,4 cena belog luka,malo cilija,100 g sitnog indijskog oraha.dodati jogurt,suvo grozdje(moze a ne mora),piletine secene na komadice i jos indijskog oraha(sto vise bice bolje).kuvati jos malo i sluziti sa pirincem!!

jelo je fantasticno!!!probajte brzo se sprema samo je poenta u zacinima...

e sad ima i korma kde neko dodaje kokosovo brasno al ja sam ovo jela u indijskom restoranu u Bg

ovaj sos je sa kokosovim mlekom i senfom...ja bas i nisam odusevljena,vise mi se svidja tikka i tandori.
napisacu vam recept za tandori wraps,super je stvar,mi se davimo u tome a jako je jednostavno.
moram samo da pitam sutra jednog indijca kako se pravii tandori sos,jer ja uvek kupim u tegli.( znam sta ce da mi kaze-aha neces vise da varas,oces da pravis pravi tandori:lol:)

Htela danas da jedem corbu pa nisam pa nesto drugo i na kraju sam jela nesto trece ..smuckano.ali sam zato citala..

РЕЦЕПТ из 1196, са двора Стефана Првовенчаног

ПИЛЕЋЕ месо од груди благо се осоли и добро утрља медом. Одстоји два сата да се расхлади. Уваља се у пшенично брашно и пржи на масти док не добије златножуту боју. У посуду где се месо пржило сипају се бело вино, бели лук и мало мајчине душице. Тим сосом месо се прелије и потом служи.

Htela danas da jedem corbu pa nisam pa nesto drugo i na kraju sam jela nesto trece ..smuckano.ali sam zato citala..

РЕЦЕПТ из 1196, са двора Стефана Првовенчаног

ПИЛЕЋЕ месо од груди благо се осоли и добро утрља медом. Одстоји два сата да се расхлади. Уваља се у пшенично брашно и пржи на масти док не добије златножуту боју. У посуду где се месо пржило сипају се бело вино, бели лук и мало мајчине душице. Тим сосом месо се прелије и потом служи.

pa što je moj Alfa gori od Stefana Prvovenčanog - odmah sutra ću da mu spremam

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ja pre dodatka paradajz -pirea ili soka upržim najsitnije moguće iseckan crni luk (u super secku) a od začina obavezno dodam i biber i origano

moja deca pa vole uz ćufte makarone

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back