Mirka Šizika
Elita
- Poruka
- 20.421
A moj muz kaze nije ti nesto
A jesi probala onu piletinu sa slatkom palvakom sto sam isto pisala ovde ???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I kunu se u slatku pavlaku.
E u to ime...evo jos jedan recept sa medom ...
Ovo ce se poverljivoj dopasti.
Opet pilece belo meso.
Napraviti marinadu od ulja , meda i aleve paprike...malo soli.
Snicle belog mesa uvalati u to sa obe strane , ostaviti da odstoji sat vremena .
Posle toga proprziti na tiganju da porumeni...
kad dobije boju ubaciti praziluk secen na kolutove ...kad on smeksa, a meso je vec peceno, dodati slatku pavlaku ...kad baci prvi kljuc jelo je gotovo.
Servira se uz pirinac.
Nije kinesko...a ukusno je![]()

A moj muz kaze nije ti nesto![]()

Evo ...probaj ...prelepo je![]()
na maslinovom ulju izdinstati dve glavice luka, dodati prethodno malkice przene, na stapice i trakice isecene
2 crvene paprike, 2 sargarepe, 1 patlidzan neoljusten (da bude sarenije)
zacine po zelji, ali obavezno neki ljutkast, ja stavljam malo ruzmarina, djumbir, mlevenu ljutu papriku, malo majcine dusice i beli luk u prahu
2 kasike senfa sok jednog limuna i dve kasike meda pomesati
u tome namociti pilece belo meso iseceno na trakice, a prethodno posoljno ili zacinjeno nekim slanim zacinom od povrca
kratko prziti u tiganju pa ubaciti u povrce, kao i ostatak mesavine senfa, meda i limuna
moze se dodati malo paradajz soka, ja nisam dodala
servirati uz integralni pirinac
a odlicno je i za tortilje![]()
...Ako pravim sa sirom, onda je to uvek gužvara... Mrzi me da se njakam sa svakom korom
ponaosob, pa da mastim, da čačkam.. ovako mi je jednostavnije...
U fil, pored sira i jaja obavezno sipam ili mleko ili jogurt... Kad poređam u tepsiju, odozgo
prelijem uljem koje sam pomešala sa mlekom ili jogurtom, zavisi šta sam stavila u fil...
Nema šanse da bude suvo a nije preterano masno.
Ja to ovako pravim:
uzmeš kore, još dok su umotane, kako ih kupiš; i sečeš na deblje rezance, recimo 1 cm debljine.
i onda umešaš sa filom koji napraviš, kako ga već praviš...
kalupe premažeš uljem, ili četkicom, ili super je fora da staviš ulje u flašicu sa raspšivačem (kao Mer za staklo ili slično), ima da se kupe u prodavnicama sa plastikom i onda naprskaš po malo ulja u svaki kalup i stavljaš smesu kašikom.
Probala sam pre neki dan novi nacin pravljenja pite guzvare sa sirom. U kalupe za projice, stavila sam po pola kore za pitu umocene u fil sa sirom. Moja porodica se odusevila, a pravo da vam kazem i jaSvidelo mi se sto je oblik potpuno neobican za pitu/gibanicu, a i mnogo je ukusnije, posto ima dosta fila, a manje testa.

evo rp
samo sto cu ja dodati i malo seckanog praziluka i to e to
naravno, tu sam ako ima kakih podpitanja![]()