Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
probajte one mesavine mahunarki, koje sadrze i socivo
zovu se fantazija, mornarska, minestra itd
pakovanja su od 500gr, ima ih u metrou i tempu, a sve cesce ih vidjam i po manjim prodavnicama
vrlo su ukusne i zdrave, a mogu se spremati na razlicite nacine, kao prilog, corba ili cak salata

Poslednja izmena:
e, sećam se još davno da si ti ovo pisala :), i meni tada izgledalo ekstra, ali na kraju mi nešto nije uspelo :confused:
Luk mi je ostao ni živ ni pečen... mada, sećam se da sam ja ubacila u rernu, možda to nije bilo dovoljno...
sve u svemu, probala bih ponovo, samo mi kaži kakav tu luk na kraju treba bude?
jel da se raspadne, zapeče...???
:hvala:

Neee u rernu..zagrej teflonski tiganj pa smanji i peci par minuta sa jedne i par minuta sa druge strane..luk bude hrskav..ne treba da se ispece do kraja da bude mekan..bar ja ne volim tako..i luk treba da se isece tanko..

Ja cu sutra sa prazilukom , belim lukom i aceto balzamicom.
Ostalo ne smem ...a imam bar 6 dobrih recepata sa socivom u salati.

Piši onda šta čekaš...evo ja to sočivo u svom životu nisam ni probala, šta znam
moja ga majka nije spremala, pa ni ja....niti znam kakav mu je ukus, ni šta sve
može od njega...sad tek vidim da sam izgleda propustila nešto...ajde Mirče:heart:piši
te recepte....;)

Aj prvo da napišem kako spremam sočivo za ručak.

Dakle stavim ga u šerpu i nalijem vode da bude duplo od količine sočiva. Kad provri , procedim, vodu bacim ( verovatno isto kao kod pasulja al ja pasulj numem da spremam ) .

Onda ponovo nalijem vodom, posolim i nalijem vode da ogrezne .
Pustim da provri pa kad prokljuca na slaboj vatri kuvam dok ne popije vodu i ne postane mekano kao pasulj.

Ako treba tokom kuvanja dodajem vode.

U serpici proprzim kasiku brasna na ulju i beli luk, pa kad je socivo kuvano , to sipam u sočivo i dobro promesam .

Treba puno belog luka sto znaci jedno 4 cena na 500 gr sočiva a ako volis moze i vise .

Jedem ga uz meso , kobasice, sve sto bi npr jela uz prebranac.

Salata od sociva .

Postupak isti ...bacanje prve vode ...al za kuvanje salate sipati punu serpu ve i tako kuvati socivo da se ne raspada.

Kad je mekano , procedim pa dodajem ....

Varijanta 1 :
malo crnog luka
nekoliko cenova belog luka
paradajz
limunov sok ili sirce
malo ulja
Zacine
peršun

Varijanta 2 :
2 glavice crnog luka
2 cena belog luka
šaka seckanih oraha
crvena paprika
celer
balzamiko
ulje
zacini ...so biber ....

ja ne bacam vodu....ni od pasulja, ni od sočiva....mislim, ništa ne smeta našim želucima.
tema - današnji ručak će biti: lignje na žaru sa krompirićima. za sebe ću da pripremim, tj. već sam pripremila blitvu sa maslinovim uljem i belim lukom

Poslednja izmena:
Salata od sociva .

Postupak isti ...bacanje prve vode ...al za kuvanje salate sipati punu serpu ve i tako kuvati socivo da se ne raspada.

Kad je mekano , procedim pa dodajem ....

Varijanta 1 :
malo crnog luka
nekoliko cenova belog luka
paradajz
limunov sok ili sirce
malo ulja
Zacine
peršun

Varijanta 2 :
2 glavice crnog luka
2 cena belog luka
šaka seckanih oraha
crvena paprika
celer
balzamiko
ulje
zacini ...so biber ....

eh Mirka,Gospođo,a reci ti meni gde su ovde mere i to tačne koje stalno tražiš,he???????????????:think::cmok2:

eh Mirka,Gospođo,a reci ti meni gde su ovde mere i to tačne koje stalno tražiš,he???????????????:think::cmok2:

:D

da, daaa:hahaha:
kakao si primetila :super:
šta znači - 'kad je mekano':think:, kolika 'šaka':eek:, missim, jel to manje ili više od šoljice :p

Samo sam vas čekala.
Pitala sam se koja će prva da se oglasi , čidi me da još noćas niste.

Sad cu i ja vama ko vi meni ...ne znam , to ja više odokativno ....pa se češkajte po glavici pametnici dok spremate , ko što se ja češkam svaki put.

Uz opasku da imate sve lepo objašnjeno u varijanti 2.
To bi čak i kulinarski duduk kao ja razumeo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back