Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od kako se zaovica udala, moji stalno jedu kokice iz MT. :sad2: Sveki neće da koka (sada neće više nikada, zbog ruke), ja ne umem, i oni onda kokaju u MT.

I šta sada? Jel da naučim da kokam u šerpi? :roll:

Загреј уље мало (немој много уља, нема потребе, само да прекрије дно), сипај кукуруз, поклопи и кад почну да се кокају с времена на време продрмај шерпу.

Никаква филозофија, после првог пута ћеш бити мајстор.

Наравно, посолиш кад се искокају.

Загреј уље мало (немој много уља, нема потребе, само да прекрије дно), сипај кукуруз, поклопи и кад почну да се кокају с времена на време продрмај шерпу.

Никаква филозофија, после првог пута ћеш бити мајстор.

Наравно, посолиш кад се искокају.

Znam ja princip, samo nisam nikada probala. Moraću, nema mi druge.

Ja mislim da nisu kancerogene obične kokice kad se kokaju u MT. (tako sam upropastila jednu vatrostalnu posudu), nego one u papirnim kesicama, već pripremljene sa raznim dodacima.

https://www.google.rs/search?q=koki...hXFXCwKHeQ0DbwQ9QEIRjAF#imgrc=k7Cb3N77f_aoYM:

Ako zanemarimo to što se priča da i MT najviše zrači.

Mi smo se navukle (ćerka i ja) na kokice, ne može da prodje veče da ne nakokamo. Ona je prvo kupovala te u kesicama, pa je otkrila da su ove obične mnogo jeftinije, sad u šerpu, ulje, malo promeša, prodrma....

Isto tako mogu u MT, sipa se ulje u odgovarajuću posudu, promeša i na najjače. Dok se čuje da se kokaju. Kad prestanu - vadi.

pelat iz konzerve je kancerogen,bar tako kazu

pa kancerogena je svaka konzerva, svaki kecap, svaki proizvod sa e dodatkom..
dobro necemo pelat iz konzeve :)

evo ti ideje
ja papriku isecem na cetvrtine..krupne komade..i brzo i kratko ispecem u tiganju samo da je malo uhvati temperatura i da omeksa..onda ispecem tikvice na isi nacin, pa na kraju krupno secen crveni luk..na luk vratim tikvice i papriku, dodam kasiku balzamiko sosa, posolim, jos malo prelijem maslinovim uljem i to nam je tri puta nedeljno prilog uz piletinu ili neko drugo meso

Meni je od juče ostalo pohovano meso. U supu, takođe od juče, nalila sam paradajz soka, i zakuvala rezance, pa su imali paradajz čorbu. Skuvala sam krompir i napravila pire, kao prilog uz meso. I kiseli krastavci za salatu, jer me mrzelo da idem do prodavnice po kupus, a jutros sam zaboravila da kupim. Zapravo, nije me mrzelo, nego mi je muž rekao da nisam normalna ako ću da idem po kupus po tom ledenom vetru. Lenje pite više nema, sve su proždrnuli juče.

E sada, za večeru hoću da napravim nešto od starog hleba. Ne mogu više da pravim prezle, a ne volim da bacam. Pa sam smislila da izmešam sir, jaja, malo jogurta, pavlake i seckane šunke, u to ubacim hleb isečen na kockice, pa izručim u pleh i ispečem.

Može li tako, ili neko ima bolju ideju?

Može, može, bude odlično, ja to najcesce pravim od starog hleba. Čak i kad ga ima malo, napravim neku mešavinu projare i te pite od starog hleba. Šta može da ne valja kad staviš sira, jaja, šunke.... Može i krastavčići ko voli, ili seckana paprika kad ima sveže, a može i iz turšije. Ja obično tako potrošim zeleni paradajz iz turšije, koji niko ne voli da jede. Ispadne kao ona španska proja. Može i sok od paradajza ili kečap... Neograničeno mogučnosti, a sve dobre

ja to cesto rucam, samo menjam te mesavine :D
zapravo, sada vise pravim karfiol i brokoli svez.
nema tu nauke i posebnih recepata, bacis belo na malo maslinovog ulja, izvadis i tu masnocu/tecnost stavis mesavinu, ja uvek dodam beli luk u prahu i zaicnskog masilnovog ulja. skuvas pirinac, posle sve sjedinis (ili riza bude kao prilog odvojeno) i eto rucka.

domacice,moja deca su jako volela ustipke od hleba,kad im majka nije sposobna da umesi normalne

izdubis sredinu belog hleba,potopis u mleko,posle ocedis,pomesas sa umucenim jajetom,malo starog sira izmrvljenog,malo praska za pecivo,so,ja sam stavljala i kim.vadis kasicicom koja je malo potopljena u vreo ulje,da se ne lepi.pecce se bukvalno par sekundi.moji to umakali u pavlaku
bas skoro su trazili,al nema vise przenja kod mene.retko dobiju pomfrit i toliko

Hvala vam cure. Pirinač nikada ne kuvam na ringli, nego u rerni, pa ne znam kako ću to izvesti. Ali, valjda ću uspeti.

Smokvo, i ja bih da izbegnem prženje. :( Jeste da ja ne jedem, ali ni za kog nije preporučljivo da jede prženo. Od kako sam ja na dijeti, i njima sam smanjila kolače, testa, prženje...Još nedeljom pohujem meso, jer to im je onako nešto tradicionalno, i omiljeno. Inače, teflon, rerna, dinstanje, i tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back