Kvinsi
Buduća legenda
- Poruka
- 31.127
Hvala vam cure. Pirinač nikada ne kuvam na ringli, nego u rerni, pa ne znam kako ću to izvesti. Ali, valjda ću uspeti.
Smokvo, i ja bih da izbegnem prženje.Jeste da ja ne jedem, ali ni za kog nije preporučljivo da jede prženo. Od kako sam ja na dijeti, i njima sam smanjila kolače, testa, prženje...Još nedeljom pohujem meso, jer to im je onako nešto tradicionalno, i omiljeno. Inače, teflon, rerna, dinstanje, i tako.
ja pirinac uvek kuvam na ringli. solja integralnog i dve solje vode. kad provri, smanjim jacinu (od 9 na 5), poklopim ali ne skroz i kuvam oko petnaestak minuta (integralni se kuva duze). kad iskljucim, poklopim skroz i ostavim jos petnaestak minuta. posle procedim i to je to.
kada kuvam obicni beli, ne kuvam ga duze od 5, 6 min i onda poklopim i ostavim bar 15 min.
Jeste da ja ne jedem, ali ni za kog nije preporučljivo da jede prženo. Od kako sam ja na dijeti, i njima sam smanjila kolače, testa, prženje...Još nedeljom pohujem meso, jer to im je onako nešto tradicionalno, i omiljeno. Inače, teflon, rerna, dinstanje, i tako.

Mužu kuvam kafu 2u1, pa vodu prokuvam u bokalu, a svekru kuvam na ringli. I smutim ovu 2u1, donesem mu u dnevni boravak, zakuvam ovo na ringli, isključim ringlu, i odem da odnesem dedi kafu. Sreća, pa se nisam zadržala kada sam odnela, nego samo nasula u šolju i vratila se. Kada sam ušla u kuhinju, na ploči nešto gori. Plamen na šporetu, i usijana ringla na kojoj nisam kuvala kafu.