Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam cure. Pirinač nikada ne kuvam na ringli, nego u rerni, pa ne znam kako ću to izvesti. Ali, valjda ću uspeti.

Smokvo, i ja bih da izbegnem prženje. :( Jeste da ja ne jedem, ali ni za kog nije preporučljivo da jede prženo. Od kako sam ja na dijeti, i njima sam smanjila kolače, testa, prženje...Još nedeljom pohujem meso, jer to im je onako nešto tradicionalno, i omiljeno. Inače, teflon, rerna, dinstanje, i tako.

ja pirinac uvek kuvam na ringli. solja integralnog i dve solje vode. kad provri, smanjim jacinu (od 9 na 5), poklopim ali ne skroz i kuvam oko petnaestak minuta (integralni se kuva duze). kad iskljucim, poklopim skroz i ostavim jos petnaestak minuta. posle procedim i to je to.
kada kuvam obicni beli, ne kuvam ga duze od 5, 6 min i onda poklopim i ostavim bar 15 min.

znate sta se meni danas desilo?sve kuvam samo na gasu.a danas ukljucim ringlu da na njoj ispecem luk za supu.kad je bilo gotovo,iskljucim.u isto vreme krenem da pravim sargarepu sa mesom.uvek stavim jednu plasticnu posudu na ringlu i u njoj drzim ono cime mesam.i tako ja sad dinstam luk i seckam meso,pa da promesam taj luk,a ono ja stavila na vrelu ringlu plasticnu posudu,potpuno se istopila,nestalo dno,samo ostale ivice.ne mogu da verujem da nema apsolutno nikakvog ni dima ni smrada.ja sam na metar od toga...
jedva sam ocistila
a ko zna sta sam udahnula :(

ja pirinac uvek kuvam na ringli. solja integralnog i dve solje vode. kad provri, smanjim jacinu (od 9 na 5), poklopim ali ne skroz i kuvam oko petnaestak minuta (integralni se kuva duze). kad iskljucim, poklopim skroz i ostavim jos petnaestak minuta. posle procedim i to je to.
kada kuvam obicni beli, ne kuvam ga duze od 5, 6 min i onda poklopim i ostavim bar 15 min.

Hvala kvinsi. Stavila sam da se kuva, neću valjda ostati gladna. :)

znate sta se meni danas desilo?sve kuvam samo na gasu.a danas ukljucim ringlu da na njoj ispecem luk za supu.kad je bilo gotovo,iskljucim.u isto vreme krenem da pravim sargarepu sa mesom.uvek stavim jednu plasticnu posudu na ringlu i u njoj drzim ono cime mesam.i tako ja sad dinstam luk i seckam meso,pa da promesam taj luk,a ono ja stavila na vrelu ringlu plasticnu posudu,potpuno se istopila,nestalo dno,samo ostale ivice.ne mogu da verujem da nema apsolutno nikakvog ni dima ni smrada.ja sam na metar od toga...
jedva sam ocistila
a ko zna sta sam udahnula :(

Ja sam pre nekoliko dana mogla zapaliti kuću. :sad2: Mužu kuvam kafu 2u1, pa vodu prokuvam u bokalu, a svekru kuvam na ringli. I smutim ovu 2u1, donesem mu u dnevni boravak, zakuvam ovo na ringli, isključim ringlu, i odem da odnesem dedi kafu. Sreća, pa se nisam zadržala kada sam odnela, nego samo nasula u šolju i vratila se. Kada sam ušla u kuhinju, na ploči nešto gori. Plamen na šporetu, i usijana ringla na kojoj nisam kuvala kafu. :sad2: Bacim ja to na pod, uzmem truleks krpu, gasila, i ugasila. Zapalila se kuhinjska krpa. Uopšte ne znam kako sam ja tu ringlu uključila, jer je inače nikada ne koristim. Jedva sam izluftirala kuhinju, a dima sam se nagutala sačuvaj bože.

Ja pirinac kuvam u mikrotslasnoj

Eh, bar da si mi ranije rekla.

Uspela da si skuvaš pirinač na ringli? Nije nikakva mudrost. Samo volimo onako kako smo navikli.

Meni ostalo pohovanog mesa od juče. Mi to jako retko pravimo, a pošto je ćerka rešila da od danas vodi računa o ishrani, htela je juče da se počasti. Sama ga je i pravila. Ljubi je majka. (Ima 22 godine,nije mala). A meni je sve lepo što drugi skuvaju. I pomfrti je juče pravila. Danas ja dodajem rizi-bizi. Tj. pirinač sa graškom (i malo šargarepice, da bude šarenije).

Meni su te varijante pilece belo, povrce i pirinac omiljene i svi u kuci volimo, ali ja to pravim sve zajedno - na malo ulja proprzim kockice pileceg belog, dodam u to povrce, poslednji put sam imala sargarepu i pecurke, tu mi je balkanska mesavina bila omiljena i italijanska i sve ostale :), to se kratko dinsta, dodam soljicu ( onu vecu za kafu) pirinca, nalijem vode, zacini i gotovo. Ukusno, jednostavno, brzo, a uvek drugacije. I ja volim ta jela kad je sve u jednoj serpi, za razliku od mog muza koji uvek upotrebi sve sudove koje imamo kad nesto sprema.

corbicu od karfiola, sargarepe i secerca
meso su drugi pekli
ciz sam ja spremala, ovog puta umesto torte malo drugacije

28471771_10212998479775679_7511212657089397705_n.jpg

Meni su te varijante pilece belo, povrce i pirinac omiljene i svi u kuci volimo, ali ja to pravim sve zajedno - na malo ulja proprzim kockice pileceg belog, dodam u to povrce, poslednji put sam imala sargarepu i pecurke, tu mi je balkanska mesavina bila omiljena i italijanska i sve ostale :), to se kratko dinsta, dodam soljicu ( onu vecu za kafu) pirinca, nalijem vode, zacini i gotovo. Ukusno, jednostavno, brzo, a uvek drugacije. I ja volim ta jela kad je sve u jednoj serpi, za razliku od mog muza koji uvek upotrebi sve sudove koje imamo kad nesto sprema.

...ja sam ovo sebi danas spremila, samo nisam imala pilece belo, nego batake, pa taman da imam danas i sutra rucak, prekosutra cu vec jesti tamo...

Hvala vam cure. Pirinač nikada ne kuvam na ringli, nego u rerni, pa ne znam kako ću to izvesti. Ali, valjda ću uspeti.

Smokvo, i ja bih da izbegnem prženje. :( Jeste da ja ne jedem, ali ni za kog nije preporučljivo da jede prženo. Od kako sam ja na dijeti, i njima sam smanjila kolače, testa, prženje...Još nedeljom pohujem meso, jer to im je onako nešto tradicionalno, i omiljeno. Inače, teflon, rerna, dinstanje, i tako.

Домаћице, колико воде ставиш у посуду кад спремаш пиринач у рерни?

Ја га исто кувам искључиво на рингли, а кад правим пилав, идентичан поступак плус га ставим у рерну са месом и поврћем да се запече.

Чисто да ми скратиш време, број упрљаних судова и смањиш муке. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back