Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A mene je iskulirala za kolač :ljutko:

nije, nego nije stigla :zplez:

dakle bezimeni kolac sa rumom i kafom.
patispanj je klasican: 6 jaja (odvojiti zumanca i belanca), 6 kasika secera, 6 kasika brasna, 50ml ulja, 70ml mleka, 3 kasike kakaa i jedan prasak za pecivo. smuckati sve sastojke osim belanaca. belanca istuci u cvrst sneg i dodati smesi. patispanj peci na 200 stepeni oko 20, 25 min. gotov je kad se odvaja od stranica tepsije ili kad zabodes cackalicu, a ona izadje suva :lol:
vruc patispanj preliti sa ugrejanim mlekom (2dl) u koje ide 2 kasike secera i pola bocice ruma dr.etker-to kazem zbog velicine, jer je ta bocica veca od onog ekstrakta koji je u bas maloj bocici.
Fil: 7dl mleka skuvati sa dva pudinga od vanile, 4 kasike griza, 2 pune kasike nes kafe i druge polovine bocice ruma (ili vise, ko kako voli) i 6 kasika secera. kad se fil ohladi, dodati mu 100g putera umucenog sa 50g secera u prahu. fil ide na patispanj, a preko glazura od 100g cokolade, 2 kasike ulja, 50g margarina i 50ml mleka.

Ni ja nikada to kod kuće nisam znao da definišem !
Jel je rižoto, jel je djuveć, ili pilav :D
Prem da je djuveč definisan!
kod mene u kuci,pilav je samo meso,luk i pirinac u tepsiji u rerni
djuvec je isto to,samo u tome ima i sitno seckanog povrca
rizoto pravim tako sto ide dinstam luk,pa povrce ili meso ili bilo sta,pa pirinac,nalijem sa vinom,kad to upije ,nalivam kutlacu po kutlacu vrele supe.na kraju parcence putera,parmezan...
mm i ja idemo na slavu posle posla, a deci sam spremila cufte u paradajz sosu, samo da skuvaju krompir i naprave pire
moji nema sanse da se toliko potrude,pre bi jeli sa hlebom samo nista sami da ne rade

Bili kod pijatelja na salašu na Slavi. Kuvao je gulaš od koze koji se kuvao 12 sati na tihoj vatri...Nema dalje...savršenstvo...
A ja spremala baklave, bajadere, vanilice, žele kocke...sve posno...ide nam Slava u petak, a ti kolačići su lepši kad odstoje

Supa, punjene tikvice i paprike, za dva dana i hlebic, integralni, sa prirodnim kvascem (maja). To je onaj malo kiselkasti.

166yvb4.jpg

..."utopila" sam jedno biskvitno testo, da ga ne bacim...vocni jogurt (domaci) i breskve iz kompota. Vole muz i cerka. Mogla sam samo u cinijice da im "napakujem" kao porcije, nije moralo u kalup, ali nema veze, njima ne menja stvar.

a4m03r.jpg

nije, nego nije stigla :zplez:

dakle bezimeni kolac sa rumom i kafom.
patispanj je klasican: 6 jaja (odvojiti zumanca i belanca), 6 kasika secera, 6 kasika brasna, 50ml ulja, 70ml mleka, 3 kasike kakaa i jedan prasak za pecivo. smuckati sve sastojke osim belanaca. belanca istuci u cvrst sneg i dodati smesi. patispanj peci na 200 stepeni oko 20, 25 min. gotov je kad se odvaja od stranica tepsije ili kad zabodes cackalicu, a ona izadje suva :lol:
vruc patispanj preliti sa ugrejanim mlekom (2dl) u koje ide 2 kasike secera i pola bocice ruma dr.etker-to kazem zbog velicine, jer je ta bocica veca od onog ekstrakta koji je u bas maloj bocici.
Fil: 7dl mleka skuvati sa dva pudinga od vanile, 4 kasike griza, 2 pune kasike nes kafe i druge polovine bocice ruma (ili vise, ko kako voli) i 6 kasika secera. kad se fil ohladi, dodati mu 100g putera umucenog sa 50g secera u prahu. fil ide na patispanj, a preko glazura od 100g cokolade, 2 kasike ulja, 50g margarina i 50ml mleka.

Tenkju :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back