Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sam uklavirila sem koje gustine treba to da bude na kraju.
Nikada nisam ni jela ni spremala.
Sad gledam zemlja porekla SAD

Пази да га не поквариш са сувим ребрима :lol:

Ја га кувам као пасуљ, све са запршком, сувим ребрима...

Otvorena sezona sarme. :jede:

sarma.jpg

Nego, čitam pre neki dan u novinama neki članak o pripremanju slave. Šta se sprema, koliko košta, bla, bla...I lepo piše da neke domaćice zavijaju sarme za slavu. Računica je da sarma košta oko 500 dinara. Vakumirani listovi kiselog kupusa oko 100 dinara, 300g mesa oko 200 dinara, suvog mesa za 100 dinara, crni luk, začini, i dođoše do 500 dinara.

Sada se ja pitam koliko sarmi se napravi od 300g mlevenog mesa? U ovoj mojoj šerpi ima 35 komada, a kupila sam 1,5kg mesa. I nisu velike. Onda bih ja od 300g mesa napravila 7 sarmi. Za koju priliku je to ok računica? Samo za nekog ko živi sam, da ima ručak dva dana.

Pogledajte prilog 465449

Nego, čitam pre neki dan u novinama neki članak o pripremanju slave. Šta se sprema, koliko košta, bla, bla...I lepo piše da neke domaćice zavijaju sarme za slavu. Računica je da sarma košta oko 500 dinara. Vakumirani listovi kiselog kupusa oko 100 dinara, 300g mesa oko 200 dinara, suvog mesa za 100 dinara, crni luk, začini, i dođoše do 500 dinara.

Sada se ja pitam koliko sarmi se napravi od 300g mlevenog mesa? U ovoj mojoj šerpi ima 35 komada, a kupila sam 1,5kg mesa. I nisu velike. Onda bih ja od 300g mesa napravila 7 sarmi. Za koju priliku je to ok računica? Samo za nekog ko živi sam, da ima ručak dva dana.

Јаооооооо...

Што су ти лепе.

Ја без 700 гр меса не почињем, а то је за нас двоје и по ручак за 2 дана.

Шта може од 300 гр меса и какве ли су им сарме?

Ја за пуњене паприке (дводневне) за нас троје купујем 500 грама млевеног - 200 динара код пијачног месара. Сарму рачунам слично јер не иде само месо него и пиринач и лук.

Spremam za sutrašnju slavu: Bela riblja čorba, pire od tetovca, tolstolobik šnicle, oslić sa ruzmarinom, girice i riblje štapiće za decu, ruska (posna) salata sa leblebijom i sušenim paradajzom, krompir salata,cvekla i šargarepa sa susamom, od kolača: bajadera, baklava, vanilice, žele kocke, kesten kuglice, i naravno koljivo i slavski kolač. Uz to još i neke kisele salate koje se povade iz tegle tipa turšija, ajvar, habanero ulje.
...moja prva posna Slava koju sama spremam...

Spremam za sutrašnju slavu: Bela riblja čorba, pire od tetovca, tolstolobik šnicle, oslić sa ruzmarinom, girice i riblje štapiće za decu, ruska (posna) salata sa leblebijom i sušenim paradajzom, krompir salata,cvekla i šargarepa sa susamom, od kolača: bajadera, baklava, vanilice, žele kocke, kesten kuglice, i naravno koljivo i slavski kolač. Uz to još i neke kisele salate koje se povade iz tegle tipa turšija, ajvar, habanero ulje.
...moja prva posna Slava koju sama spremam...

Која је то слава сутра, Марџ?

И фали ти пита од купуса, код нас нема посне славе без тога :)

Dobro i pola kg i 700g mesa, za ručak ili dva u tročlanim porodicama, ali kako za slavu sarme od 300g mesa? :think:

Па то сам се и ја питала, какве су им то сарме, са месом у траговима?

Мене је мама учила, колико меса, толико и пиринча, то је однос за паприке и сарме.

Е, сад, том логиком, ја бих успела да смотам сарме за један наш ручак.

Шта гостима да дам :lol:

Па то сам се и ја питала, какве су им то сарме, са месом у траговима?

Мене је мама учила, колико меса, толико и пиринча, то је однос за паприке и сарме.

Е, сад, том логиком, ја бих успела да смотам сарме за један наш ручак.

Шта гостима да дам :lol:

Skuvanog pirinča? Mada mi se i tako čini mnnogo.:think:

Ja sinoć bila kod drugarice, drugi dan slave, a tamo pun zemljani lonac sarmi. Sve tako jednake kao Domaćicine, ali malo veće. Ono povađeno nekoliko odozgo. Pitam, što je toliko sarmi ostalo, što ih niste jeli. Kaže, ovo je drugi ćup, bio je još jedan takav. Kaže, smotala ih je 70! Nisam pitala od koliko mesa. I drži ih u rerni, pa kako kome od gostiju dođe red na sarme, ona zapoveda: Ajde Tomo (muž) donesi sarme, ajde Tomo odnesi sarme. Toma sam bilduje onim ćupom sarmi.

Ja sinoć bila kod drugarice, drugi dan slave, a tamo pun zemljani lonac sarmi. Sve tako jednake kao Domaćicine, ali malo veće. Ono povađeno nekoliko odozgo. Pitam, što je toliko sarmi ostalo, što ih niste jeli. Kaže, ovo je drugi ćup, bio je još jedan takav. Kaže, smotala ih je 70! Nisam pitala od koliko mesa. I drži ih u rerni, pa kako kome od gostiju dođe red na sarme, ona zapoveda: Ajde Tomo (muž) donesi sarme, ajde Tomo odnesi sarme. Toma sam bilduje onim ćupom sarmi..

:lol:

- - - - - - - - - -

Pekla sam slatki krompir sa ruzmarinom, pileće belo iz rerne i sveža salata. Juče je bila pečena bundeva, kompot od jabuka, očistila 4 velika nara( skoro 3 pune tegle), to nam je desert.

Skuvanog pirinča? Mada mi se i tako čini mnnogo.:think:

Не, него сам ја лоше објаснила.

Отприлике иста гомила меса и пиринча.

А пиринач је лакши.

Ваљда си помислила да ставим у грамима исто.

- - - - - - - - - -

domacice,tvoje sarme ko lenjirom pravljene:sad2:
kod mene na kilo i po mesa ide soljica pirinca.sarme su svaka vodi svoju politiku,tj koliki je koji list kuusa.stvrno ne znam kako su ovako sve iste:think:
a to jedemo nas sedmoro dva dana

Ту се пиринач не осети.

А моја мама је била фрик за величину и мотање, ја нисам.

Pogledajte prilog 465449

uhh i sve iste i male..sjajno..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back