Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....prepisano...:)

- - - - - - - - - -

Ja ne volim voce u kolacima, jedino visnje mogu. A njima kisele.
Ma kad se meni hoce napravicu, pa ne mora da jedu, necemo da ih bijemo. :lol:

- - - - - - - - - -

Meni je poblesaveo komp neko vece, malocas je donesen iz servisa, vidim sve su sacuvali, na srecu. Inace, mojoj svesci navise verujem, samo sto sve cesce i ja "pamtim" po kompu, na eksternoj memoriji, u telefonu...pa me mrzi da trazim kad mi treba. :lol:

....ja odavno nemam svoju svesku sa receptima...dala jednom jedno osobi, da prepise i vrati..nikad vise je nisam videla ni nju ni svesku...a tu su mi bili recepti jos
iz vremena kad sam pocinjala da kuvam i meseim....jako mi je krivo sto neke recepte nikad vise necu naci....jer nema osoba koje su mi to tad izdiktirale....:(
...sad pisem u telefon, on sto mi je neophodno, kad dodjem kod dece prepisem kod njih, jer tamo i pravim ovde mi ionako ne treba....meni samoj sve to mnogo....

....prepisano...:)

- - - - - - - - - -

....ja odavno nemam svoju svesku sa receptima...dala jednom jedno osobi, da prepise i vrati..nikad vise je nisam videla ni nju ni svesku...a tu su mi bili recepti jos
iz vremena kad sam pocinjala da kuvam i meseim....jako mi je krivo sto neke recepte nikad vise necu naci....jer nema osoba koje su mi to tad izdiktirale....:(
...sad pisem u telefon, on sto mi je neophodno, kad dodjem kod dece prepisem kod njih, jer tamo i pravim ovde mi ionako ne treba....meni samoj sve to mnogo....

Moja sveska sa receptima je otvorena kad sam se udala, deca su je grickala, posle i oni zapisivali recepte u njoj (neke sitne kružiće u nizu),
sva je raskupusana i nema mnogo recepata u njoj.:lol:

samo da kazem Mo da sam ispekla njenu pitu s jabukama
naravno, morala sam ja nesto mijenjat :P
pa sam stavila pola ostro, pola cjelovito brasno
al recept za tijesto je super

ostala su mi bjelanjca pa cu probat i turicu macaronsa kasnije
nek jos stoje malo

nek jos stoje malo

Ostali i meni od lenje pite, 3 komada. Ako mogu da stoje do sutra završiće u omletu, meni je slatkog dosta za jedno vreme.:bljuc:
A još mi nije ni preslatka pita. Skroz sam se odvikla od kolača u velikim količinama.:rumenko:

- - - - - - - - - -

Kod mene je danas ručak bio pita od jabuka.:lol:

nek jos stoje malo

Jeeee... :kolac:

Ova moja deca negoduju na integralna brasna u slatkisima. Na one banana-mafine su gundjali sve vreme i na kraju nisu ni jeli. U hlebu, pogacama ili kiflama moze svako brasno, ali u slatkisima samo ako pravim za sebe. :roll:
Nego, sta cu ja sa viskom belanaca?! :lol:

Drago mi je da ti se dopala. Mnogo sam testa isprobala za sve te karakteristicne (po necemu) pite. Ovo testo mi je ok i po ukusu i po kolicini koja je potrebna za ovaj kalup i dobar spoj sa svakim vocem.

ma da, ispala tanka, ukusna, hrskava korica

a ove macaronse sam upravo zaebala
stavila previse bademovog brasna i pretvrda je masa
ne moze to odoka s tako malom kolicinom
moram konacno uzet kuhinjsku vagicu
al nema veze, dodala sam jos malo i ispeci cu keksice
ovo ostavljam dok ne kupim vagicu

- - - - - - - - - -

ma ni da mrdne, e do moga i suvi kvasac :evil:

da nije prehladno u stanu
meni to bilo muka ziva
al sam bila nasla foru
rernu na najslabije
u jedan mali pleh, pokrijem drugim plehom i stavim da se tako digne tijesto

...pa stavi na toplo, dobar je suvi ako si ga stavila u brasno odmah pa zamesila....dicii ce se ...

da nije prehladno u stanu
meni to bilo muka ziva
al sam bila nasla foru
rernu na najslabije
u jedan mali pleh, pokrijem drugim plehom i stavim da se tako digne tijesto

stajalo na TA peći, nije hladno već je kesica kvasca bila dugo otvorena,
ispeklo se al je ravno kako sam ga i sipala, ma ni pomerilo,
za ovo imena nema, mora da se izmisli :rotf:

stajalo na TA peći, nije hladno već je kesica kvasca bila dugo otvorena,
ispeklo se al je ravno kako sam ga i sipala, ma ni pomerilo,
za ovo imena nema, mora da se izmisli :rotf:

..htedoh da pitam da nije bila otvorena kesica svima nam se to povremeno desi....
..ja sam se sad konacno posle nekoliko godina naucila da ako bas nesto moram da umesim
a ne treba mi sve, stavim u kesu i u friz...kad hocu izvadim uvece do ujutro ono jos naraslo...ali
kako nemam mere to bas retko radim....
..jao sad kad odem tamo, vec vidim ceka me kecelja i oklagija.....vec je spisak napravljen...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back