Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma znas,pre braka,xixi

E kad se uzmu onda ce da je cimne sa posla, tako lep u odelu, i da joj naredi: "O zeno, ne bude li rucak gotov kad se vrnem iz sitija ne cekaj me kod kuce! Stani, ostav! Kamo ga "razumem muzu moj"? E tako, sad je dobro. Voljno zeno! Ostav! Mirno! Zaboravio sam, turi de vise luka i paprike, nemoj da opet leti cinija kroz prozor! Voljno!"... :p

E kad se uzmu onda ce da je cimne sa posla, tako lep u odelu, i da joj naredi: "O zeno, ne bude li rucak gotov kad se vrnem iz sitija ne cekaj me kod kuce! Stani, ostav! Kamo ga "razumem muzu moj"? E tako, sad je dobro. Voljno zeno! Ostav! Mirno! Zaboravio sam, turi de vise luka i paprike, nemoj da opet leti cinija kroz prozor! Voljno!"... :p

Ma nema sanse Daco...ko bi jos da ostane bez onako lepe zene, od kad je dobio sansu da joj kuva?! :kolac:

Ma nema sanse Daco...ko bi jos da ostane bez onako lepe zene, od kad je dobio sansu da joj kuva?! :kolac:

:D Zezam se ja cure, samo i bata Djole je u pravu, ljubav bude i prodje, i onda se pojavi neko drugacije partnerovo lice. Decko je fino momce, da ima istancan ukus svedoci i to sto je odabrao i osvojio lepu Trojanchicu, verujem da je tako prefinjen i kad je kulinarstvo u pitanju, takvom gurmanu ce trebati i da se udovoljava, ti fini umeju da budu i nezgodni. :) No bez sumnje - iznenaditi dragu spremajuci klopu je romantican gest. :ok:

ma da, ispala tanka, ukusna, hrskava korica

a ove macaronse sam upravo zaebala
stavila previse bademovog brasna i pretvrda je masa
ne moze to odoka s tako malom kolicinom
moram konacno uzet kuhinjsku vagicu
al nema veze, dodala sam jos malo i ispeci cu keksice
ovo ostavljam dok ne kupim vagicu

- - - - - - - - - -

da nije prehladno u stanu
meni to bilo muka ziva
al sam bila nasla foru
rernu na najslabije
u jedan mali pleh, pokrijem drugim plehom i stavim da se tako digne tijesto

Uh, nemoj od oka...oni mere čak i belanca (20gr:roll:).
Imam knjigicu pa sam pohvatala cake...belanca ne smeju iz frižidera, da se ne zalepe odmah po vađenju iz rerne se papir sklizne na hladnu radnu površinu radi nagle toplotne promene, vreme pečenja u minut obzirom na veličinu kolačića jer ima neke tri veličine i za svaku su propisani minuti...uvek pravim po toj knjizi i smučili su mi se, umlatim se od preciznosti a ostali smažu u dahu i ne stignu da pohvale...kao da sam zidala i srušila se od ustreptalosti šta će reći a oni i ne primete posao...kao šta, kolačić ko kolačić:evil:

Sestra i ja pravile shortbread iz slikovnice sestricine...ide više putera no obično ali je ispao mmmmmmmm, ludo dobar...

Uh, nemoj od oka...oni mere čak i belanca (20gr:roll:).
Imam knjigicu pa sam pohvatala cake...belanca ne smeju iz frižidera, da se ne zalepe odmah po vađenju iz rerne se papir sklizne na hladnu radnu površinu radi nagle toplotne promene, vreme pečenja u minut obzirom na veličinu kolačića jer ima neke tri veličine i za svaku su propisani minuti...uvek pravim po toj knjizi i smučili su mi se, umlatim se od preciznosti a ostali smažu u dahu i ne stignu da pohvale...kao da sam zidala i srušila se od ustreptalosti šta će reći a oni i ne primete posao...kao šta, kolačić ko kolačić:evil:

Sestra i ja pravile shortbread iz slikovnice sestricine...ide više putera no obično ali je ispao mmmmmmmm, ludo dobar...

pa vidim i ja da nece ici
ovi danas su se super isekli, al je pregusto bilo tijesto
pa su to zapravo keksici s bademima :P

Amaretto keksići su podvrsta makarona...ima neka dva načina za pravljenje, možda bi ti vise godio italijanski od francuskog...Italijani opušteniji svet:lol:

...ja cu sada za vikend praviti Florentina keks...Njih bas nikada nisam mesila a volem, volem...

pomeramo granice,rusimo tabure,pardon tabooe<3

20161124_151132-1-1.jpg

Ne verujem da sam uspela.Konacno.Ovo je klopa od juce,muski spremio.Nije masno - deluje mozda ali jela sam i bas je fino.Cist pokazatelj da muski umeju da spreme ako zele a ako ne vade se raznim izgovorima.Bubci,pirinac,grasak.

Sinoc su bili hamburgeri i przene pecurke.

Tu je povrce,salata,ko sta zeli ako zeli jede.(Ne moram to da pisem al' hajde - ne zelim da slikam.)

Poslednja izmena:
Ja sam pravila od piletine ili ribe, prvi put sad od svinjštine.
Nakrkala sam senfa i bibera, dodala karija i origana, a sestri sam ostavila da proceni da li da dodaje (prazi)luk ili ne.
Ja bih dodala, ali neću je ja jesti već ona, pa neka bira.

Kako, bre, Vragana, 20 minuta. Pa samo da ih istisneš kroz onaj špric na pleh treba ti više. Gledala sam sinoć-preksinoć Saru Lafonten kako ih pravi. Beskonačno traje i ima 100 kojekakvih "operacija". U pravu je Troja.

Kako, bre, Vragana, 20 minuta. Pa samo da ih istisneš kroz onaj špric na pleh treba ti više. Gledala sam sinoć-preksinoć Saru Lafonten kako ih pravi. Beskonačno traje i ima 100 kojekakvih "operacija". U pravu je Troja.

ma jok
meni bjelanjke umuti boshko
za to vrijeme prosijem secer i bademovo brasno
stavim papir u pleh
onda spojim i napunim kesu smjesom
rasporedim u pleh
i ostavim na sat vremena
kasnije upalim rernu i stavim na 15 minuta, otprilike
to je sav posao
fil mozes umutiti i kasnije i prije, nebitno
kod mene od svega najduze traje kupovina vage :lol:

stanje