Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U subotu na vikendici kuvali pasulj sa kolenicom i kobasicama u kotlicu. Nauzivali se i ostalo je za jos koji dan..
Ja ponela nazovi tortu..kupila sam novi obruc, pa da isprobam.Piskote, neki kremic i od gore žele sa šumskim vocem.Pojelo se odmah.
Danas sam mimo pravila za rucak pravila gibanicu i krem corbicu od paradajza.
Svega ima i za sutra...

zagreje rernu na 160C pa kad stavi macarone smanji na 150...ajde vragana ti ovu verziju a ja cu da izguglam neku jos uvrnutiju ako ne uspeju...evo i sve cu da prevedem da ti bude lakse

ma nema potrebe da prevodis, super razgovijetno prica, a ima i recept dole
pravimo sutra ako stignem, ako ne prekosutra

e, i sad me sjetila da kupim ovaj silikonski podmetac dole
sjajna stvar

Prosejes... zajedno 1cup secera u prahu i 3/4cup bademovog brasna i to dobro izmesas...onda 2 belanca sobne temp. mutis mixerom, u pocetku lagano pa sve brze, dodas 1/4 od 1/4cup secera, mutis 1min najbrze a onda i ostatak jos 2-3min. kad se rastopi i napravi cvrsta pena umutis prehrambenu boju a onda silikonskom kasikom lagano umesas ono brasno i secer u prahu (prvo 1/2 pa ostatak)....sipas u kesu od zamrzivaca i redjas macarone na peka papir ...lupkas pleh da izadje vazduh pa ostavis 30 - 60min da se prosusi (test prstom da se ne lepi)...peces na 150C 15-18min ili ona ranija varijanta sa 2 pleha kojima menja mesta na pola pecenja. ...onda na resetku da se ohlade. ...potpuno ohladjene filuje (mozda moze i u friz)...

fil- 2 zumancamutis sa 1/4cup secera obicnog, kad se rastopi 3 1/2 kasike mleka...to zagrevati neprestano mesajuci na srednjoj temp. nekoliko min. da se zgusne (bolje na pari da ne zagori)...onda u ohladjeno potepeno 7 kasika butera i na kraju 3 kasike meda, moze i 1/2 kasicice extrata vanile... stavis i to u kesu od zamrzivaca pa u friz da se stegne i filujes

- - - - - - - - - -

evo ja prevela da se ne mucis ako uspeju kako cu da se pravim vazna...pre 2 godine sam sa drugaricom isprobala milion recepata nista to nije valjalo

pricam za ovaj klip
kazem kao puslica, mislim u osnovi je to, to bademovo brasno nista ne umanjuje cinjenicu da je ovo ofarbani secer od kolaca
ne volim takve stvari

zapravo nije
ta tijesta, uslovno receno, s bademovim brasno znaju bit bas jako dobra
imam par recepata za slicne korice za torte i bukvalno se tope u ustima
badem nekako dobro povuce vlagu, a nije mastan kao recimo orah
bojenje je opciona stvar, nije moranje
a filova imas raznih

ja puslice ne volim i ne jedem
ovo mi se svidja
ne u ogromnim kolicinama, ali u formi iednog ili dva zalogaja je super

U subotu na vikendici kuvali pasulj sa kolenicom i kobasicama u kotlicu. Nauzivali se i ostalo je za jos koji dan..
Ja ponela nazovi tortu..kupila sam novi obruc, pa da isprobam.Piskote, neki kremic i od gore žele sa šumskim vocem.Pojelo se odmah.
Danas sam mimo pravila za rucak pravila gibanicu i krem corbicu od paradajza.
Svega ima i za sutra...

e kad rece obruc za tortu,od danas u idei set od tri teflonska obruca za torte dimenzijea 24,26 i 28 cm,kostaju 999 din.akcija traje do 4 decembra.nemam pojma sta ce mi tri,ali ovaj sto imam je izgreban i ono za otvaranje zeza,pa smo poslednju tortu vadili lopatom,tako da racunam da ce dva da stoje za rezervu
u stari ne znam dal su od teflona.crne su boje...

htela sam da pravim krempite za vikend naoštrena do trepavice da moja familija pojede nešto domaće slatko ali nikad nisam pravila a u receptu piše da se lisnata kora prvo iseče na komade i da se na takve kvadrate posle stavlja fil.
Pitanje je
obzirom da nemam kalup veličine jedne krempite kako da nafilujem koru a da izgleda ovako ko na slici da ima svoj jasan oblik a ne da liči na nedefinisanu gomilu?

ili je bolje da idem u poslastičaru i da kupim nekoliko :(

ali za slane stvari sam ekpert :lol:
pa evo recepta za jedan namaz koji sam jela u turskoj svakog dana jer su ga servirali uz svaki obrok...toliko sam puta vraćala po još da me je bilo sramota...
na kraju sam pitala za recept i jedva se sporazumeh sa šefom kuhinje ali vredelo je.

Dva plava patlidžana se ispeku u rerni oljušte i iseckaju sitno.
Proprži se nekoliko čena belog luka na ulju i na tihoj vatri pa se doda i seckani patlidžan. So se dodaje po ukusu.
Kad se to uprži pomeša se sa nekoliko kašika kisele pavlake i dobije se namaz za prepečeni hleb koji je pravo uživanje za čula

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back