Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

...e super su ispale...eto sta kazem ja da je lako :)

- - - - - - - - - -

uhuh mirisu i zarumenel se, bockam testo ovo spolja je lepo mekano sipkavo, nije gletavo
videcemo unutra
ja cu to malo da recnem jace za svaki slucaj

...samo bocni viljuskom na jedno dva mesta...dovoljno ti je to....pa sto ne bi bilo dobro kad je sve fino u testu..ne moze da ne valja...

alo bre sta se desilo sa temom
taman da okacim sliku

nije gletavo, znaci ne mora da se ceka da naraste :srecna:

photo sharing
image upload no size limit

- - - - - - - - - -

...e super su ispale...eto sta kazem ja da je lako :)

- - - - - - - - - -

...samo bocni viljuskom na jedno dva mesta...dovoljno ti je to....pa sto ne bi bilo dobro kad je sve fino u testu..ne moze da ne valja...

super je, mekano a nije gletavo
jos da sam imala puter da stavim bilo bi extra...sledeci put

od sad su ovaj recept da motam, onaj sto pravim kalcone nije ovako ukusan

taman da okacim sliku

photo sharing

- - - - - - - - - -

...eto odlicno....ajd dobaci par komada, bas je dobra ideja sa mesom....

...eto odlicno....ajd dobaci par komada, bas je dobra ideja sa mesom....

to sam imala :lol:
nemam sir pojeden :lol:

e super je i kad nemas nista, ja ih zovem sirotinjske kalcone, fil je udinstas luka sa zacinima koje imas, sljusnes kecap na testo pa taj luk
e ne da je dobro, a nemas trosak jer sve imas to u kuci, ok mozda nema svako kecap al kesica kecapa kolko je 25 30 din nije neki trosak
kad je kriza i nema mesa sira i ostalih bogatijih cudesa dobro je i to a jako je ukusno jer udinstan luk biber kecap daju super smek

- - - - - - - - - -

nego sta...i pola se pojelo
al srecom,ostace taman za dorucak

e jesmo ludace :lol:

:ortakinje:

super ti ono isgleda

- - - - - - - - - -

evo i mama pohvalila kaze bas je lepo testo :super:
dragisa zenimo te

to sam imala :lol:
nemam sir pojeden :lol:

e super je i kad nemas nista, ja ih zovem sirotinjske kalcone, fil je udinstas luka sa zacinima koje imas, sljusnes kecap na testo pa taj luk
e ne da je dobro, a nemas trosak jer sve imas to u kuci, ok mozda nema svako kecap al kesica kecapa kolko je 25 30 din nije neki trosak
kad je kriza i nema mesa sira i ostalih bogatijih cudesa dobro je i to a jako je ukusno jer udinstan luk biber kecap daju super smek

- - - - - - - - - -

e jesmo ludace :lol:

:ortakinje:

super ti ono isgleda

- - - - - - - - - -

evo i mama pohvalila kaze bas je lepo testo :super:
dragisa zenimo te

...da znam, pravila sam ja po dve tepsije pite sve razvlacene preko stola, a fil je bio od "nista" samo ono sto se naslo u kuci, i nikad se nije bacilo, nego se trazilo jos...nekad takve varijante
znaju da iznenade..samo kad se lepo zacini....

...da znam, pravila sam ja po dve tepsije pite sve razvlacene preko stola, a fil je bio od "nista" samo ono sto se naslo u kuci, i nikad se nije bacilo, nego se trazilo jos...nekad takve varijante
znaju da iznenade..samo kad se lepo zacini....

aha bas to, smaze se sve to lepo, gladna usta ne biraju mnogo :lol:

uf smazah kurrcic i po, uff vruce testo, i ladan jogurt.... sad ce biti belaja :lol:

ovih dana cu da smotam i za dzemom imam vise vrsta, kupina, kajsija, sljiva...njam njam
al tu cu stvarno kiflice malene, da ne ugletavi vodenasti dzem ove kurcice povece :lol:

...:kolac:

taman da okacim sliku

photo sharing

- - - - - - - - - -

Bravo Metlo! :klap:

...ja retko pravim sa slatkim jer moja deca ne vole ni jedan jedini dzem od malena.....oduvek vole vise slana testa....pa tako da ni nemam naviku da pravim sebi...i bolje :)

ne volim ni ja dzemove, ali eto tako u nekim situacijama mogu da jedem tipa kiflice buhtlu palacinku, jednom u sto godina za sladak dorucak mi godi

cuti sreca zamisli da pored svih slatkisa koje prozdirem jos i dzem volim toliko :pop:

ne volim ni ja dzemove, ali eto tako u nekim situacijama mogu da jedem tipa kiflice buhtlu palacinku, jednom u sto godina za sladak dorucak mi godi

cuti sreca zamisli da pored svih slatkisa koje prozdirem jos i dzem volim toliko :pop:

..ja volim ono puter dzem i toplo mleko....ali mi to pada na pamet srecom samo zimi za veceru, kao da se zgrejem...ne znam od cega kao da na vetrometini zivim....ali
mi je bas ono fino....dorucak bas ne sladak jako retko, ustvari moze, ali prvo mora nesto slano pa onda...:)
...od dzemova mi je najdrazi kajsija, pa sipak i onda sljiva....

- - - - - - - - - -

mo a ona "america pita" sa makom kakvo testo pravis?

...e i mene ovo zanima....

...pa da bolje uvek nesto pojesti...
..ja doruckujem skoro pa obavzno sa vrlo retkim izuzetcima....desi mi se po nekad da pojedem neko voce ako rano ustanem pa posle toga dorucak, ali
uglavnom pravo iz kreveta idem u frizider pa tek onda kafa i ostalo...dorucak pre svega...

- - - - - - - - - -

...nisam ja nista videla, zaspala sam sinoc rano, popila lek jer durgacije ne bih oka sklopila...cak sam i pec ukljucila 2h pre jeftine struje da ne bih cekala ponoc....tek danas
kad sam se vratila kuci videt tu lepo pitu....a bas volim mak...a vole i deca...

Mak je skuvan u mleku: 400gr mlevenog maka, 300gr secera, 300 ml mleka, vanilin secer, kad se prohladi, kasika putera/margarina. Ovako je moja majka, tako i ja, samo sto ne merim nista nego odokativno.
Inace, kad mesim klasicnu strudlu, posto u testo idu zumanca, belanca koja ostanu umutim i umesam u ovaj fil od maka.
---
Ovo testo sam pravila jer nije puno slatko, posto je fil sladak. Kad smanjim secer u filu, moji se odmah pobune, pa to vise ne radim. Zato sam im, takticki, uskratila slatko testo. :lol:

120gr margarina, 4 kasike secera u prahu, 1 jaje, 50ml mleka, 1 prasak za pecivo, vanilin secer, 250-300 gr brasna, rendana korica limuna.

Umuti se postupno sve mikserom, na kraju umesiti rukom testo; malo vise od polovine testa razvuci na pek papir, prebaciti u kalup i podignuti ivice uz kalup, preko fil, ostatak testa razvuci za preko. Ja sam pekla na 190 stepeni, malo sam ostavila duze nego sto je moralo, volim pecenije.
----

Ne znam sto bi ti smetao mak. Mozes onda cokoladno punjenje. Isto ovo testo, a fil je ovako:

Umutiti 4 jaja sa 4 kasike secera, dodati 150gr mlevenih oraha, 100gr topljene cokolade (u receptu je 50, ali meni je to premalo). Postupak kao sa makom.

mo a ona "america pita" sa makom kakvo testo pravis?

Evo gore, lako ti se to pravi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back