Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako rekoh - pilav
E da i supa pileca
Salata kupus

da ne bi ispalo da prepisujem - ja pravim svinjav. Tako je jedan moj drug govorio, ako je sa piletinom onda je pilav, a ako je sa svinjetinom onda je svinjav. Mada ja mislim da naziv potiče od pirinča.
Čorba od bundeve od juče, ali popravljena i kupus salata, takodje.
@ Dragisha, lepo ti to izgleda. Meni ne smeta džiga, volimo je. A i ta salata sa sirom je privlačna.

da ne bi ispalo da prepisujem - ja pravim svinjav. Tako je jedan moj drug govorio, ako je sa piletinom onda je pilav, a ako je sa svinjetinom onda je svinjav. Mada ja mislim da naziv potiče od pirinča.
@ Dragisha, lepo ti to izgleda. Meni ne smeta džiga, volimo je. A i ta salata sa sirom je privlačna.

uh,salata je svemu dala poseban ton...
zelena,paradajz,maslinovo,limun dresing,so i feta sir nei domaći,mekani,po vrlo povoljnoj ceni od 213 din/kg...a lep,ukusan,mljaaaaaac...

E dobro ga je krstio :lol:

Krcka se kompot od dunja, sacem da ga njupam :zjede:

Лепо ставиш рибанац и нема претакања, само док се не укисели једном дневно опереш чаршаФ којим је купус покривен и даске које належу на чаршаФ!
Mi u isto bure stavljamo ribanac i glavice, nema dodavanja vode, nema pretakanja, nema ničega a kupus bude odličan.
Baš smo ga juče stavili.

°

Mi u isto bure stavljamo ribanac i glavice, nema dodavanja vode, nema pretakanja, nema ničega a kupus bude odličan.
Baš smo ga juče stavili.

°

Ja ne jedem kiseli kupus kao salatu, i nemam pojma kako se kiseli. Kada Poznavalac počne da objašnjava taj proces, meni liči na kvantnu fiziku. A kiselili su moji roditelji, ovako kao ti. Nikakva voda, nikakvo pretakanje, ništa...Mislim, da je bilo, valjda bih primetila da mu nešto rade. Isto tako i sveki i muž. Stave ga, on se ukiseli, nikakvi čaršaFi, nikakva filozofija.

Baš smo ga juče stavili.

°
Па да.
Код нас су главице унутар средине бурета, у рибанцу, слој дебљине једне главице(чешће), или прстен исто дебљине једне главице.
Главици се само исече корен и та рупа мало јаче осоли, а главица се постави тако да рупа од екс корена ,,гледа" у вис.
Већину купуса поједемо као салату, или као подварак а главице су ту због прокола за сарму.

Kako ti praviš francuski krompir?
Moja baka tako zvala jelo od kuvanih jaja i krompira kuvanih u ljusci, pa se sve iseče na kolutove i redja, red krompira, red jaja, pa se zalije pavlakom i zapeče. Nije stavljala nikakvo meso, mada ja nekad obogatim jednim redom neke kobasice. Tvoj recept je verovatno nešto sasvim drugo.
Apropo one priče, kako se u različitim krajevima isto jelo drugačije zove, a jedan naziv se koristi za različita jela.

Danas bili ćevapi, pomfrit iz rerne i čorba od bundeve sa sokom od pomorandže i djumbirom, po receptu odnekud. Nije nam se svidela. Bolja je bila moja improvizacija od pre neki dan sa više vrsta zeleni, bundevom, ljutom papričicom....

Da, to bareni krompir redjaš u podmazan vatrostalni sud ( ili pleh) pa dinstano mleveno meso sa začinima - koje volite..( moja varijanta +mogu i dinstane pečurke, paprika, tikvice preko mesa.).pa redjaš tako nekoliko redova.
Završeni red krompira preliti mućenim jajima sa pavlakom za kuvanje ili običnom pavlakom i posuti obilno parmezanom..i pečeš u rerni jedno 30tak minuta na 220° da porumeni i malo ispari tečnost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back