Taman kad ste tu vi sa ravnim pločama, interesuje me da li pečete palačinke na njima i kako vam ispadnu? Ovdje gdje sam sad imam tu ploču i za jednu palačinku treba 10 min, ali bez pretjerivanja jer sam mjerila vrijeme. Naravno da poslije ne liče ni na šta i više nisam ni pokušavala da ih pravim.
Izgleda kao da se kolo grije, pa hladi, pa tako stalno. Kao da nije dovoljno jak pritisak tave jer kad kuham nešto u šerpi i kad je veća količina i pritisak na kolo onda održava temperaturu. Isto mi se desilo jednom na moru, u apartmanu je bila ta ploča, stavila sam džezvu za kafu i voda nikako da proključa, tačno se vidi kako se to kolo grije i zacrveni i onda se hladi i potamni, stiskala sam kašikom po dnu džezve da bi proključalo i da se ne bi hladilo. Da li sam ja baksuz, pa da sam oba puta naišla na neke pokvarene ploče ili šta je u pitanju?
Kući imam pola plin, pola struja. Sve radimo na plin, struju koristimo samo kad nestane plina dok se ne zamijeni boca. Na plinu sve brzo ide, palačinke su super, brzo regulišeš temperaturu, nije kao sa strujom.