Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja isto.... samo sam radoznao kako ja to nisam nikad jeo ( ;
Pa ni ne kuva se pršut...možda krajevi i koža sa nekim raštanom i tako nekim jakim mesom u kombinaciji...

Nije bwe bootkica... ista je noga kao za pršoot... velika noga :lol:

Kako nema nigde da se kupi kod nas..

kod nas svinjice sve bez nogu :)
tako je nama deda jednom poslao neku svinjicu domacu sto je odgajio..za svako dete po jednu
i nama stigne svinjica sa tri noge
ujakova imala pet :lol:

ovde nisam viđala da ima gotovi u sosu, samo napravljeni pa da se skuvaju, uzmem nekad kad mi se ne bavi kuvanjem, obarim pa sama zbrljam neki sos, ali nisam oduševljena, nisu baš ukusni, testo je nekako čudnjikavo

Gomno, na slici kao puni mesa, mmmmmmmmmmm
{rvo je sos toliko gust da sam morala da dodam 200 ml vode na konzervu od 400 gr. I kad skuvah najzad, to meso onako unutra nema ukus mesam ko pesak neki
Davno sam ja odustala od njihove gotove hrane, al ovo videla pa reko aj

Gomno, na slici kao puni mesa, mmmmmmmmmmm
{rvo je sos toliko gust da sam morala da dodam 200 ml vode na konzervu od 400 gr. I kad skuvah najzad, to meso onako unutra nema ukus mesam ko pesak neki
Davno sam ja odustala od njihove gotove hrane, al ovo videla pa reko aj

najviše šteta vremena izgubljenog, dva čena belog luka, pelat i sos gotov za 10 min, em si sita em brzo, em domaće..mrzim kad se tako zeznem, nije zbog para već zbog očekivanja a ono prc ič ne valja

najviše šteta vremena izgubljenog, dva čena belog luka, pelat i sos gotov za 10 min, em si sita em brzo, em domaće..mrzim kad se tako zeznem, nije zbog para već zbog očekivanja a ono prc ič ne valja

Ma samo se paradajiz oseca, neso unutra ko pesak, bezukusno, mogla sam da skuvam spagete I ugrejem paradajiz sos, isto bi ispalo. Nije skupo, evro I po, nego kad racunas kao imam rucak pa popijes........

...u Maxiju postoji nesto sto se zove Delikates praska sunka, e ona lici na tu sunkuu ili je cak to, to, samo odkosceno...ima i tu kozuru...jako je ukusna, a i nije nesto ocajno
skupa...

- - - - - - - - - -

..pojma nemam sta cu da kuvam rano mi da mislim jos sad o kuvanju....

Pravim šnicle i krompir pire danas.
Napravila i pesak tortu.

xdfhqf.jpg

2m84ids.jpg

Шунка... веома захвална прича, па да речем и ово, волим и шарену сланину и сапуњару, али најлепшија ми је сланина са шунке, онако шмек на месо, дим и укус су најхармоничнији.

Jel se ti za.ebavaš? Sad stvarno vredjaš i šunke i pršute. Morala sam da se umešam. Čuj, kolenica! But je i jedno i drugo. Razlika je u tehnologiji, valjda, a najviše kako se gde zove. U Vojvodini je šunka, a u Crnog Gori pršuta, a ne mora baš da bude velike razlike u ukusu.
Kuvana šunka se u nekim krajevim pravi za Uskrs, i Čičak ili Lunasa, ili ko već, da sad ne tražim je lepo objasnila da u proleće šunke nisu još dovoljno suve, pa se zato skuvaju. A kuvane ne mogu da se iseku baš onako tanko kao što Španci seku u posebnim stalcima.
I kod mojih roditelja se celog života jede kuvana šunka, farbana jaja i mladi luk za Uskrs. A neki kuvaju i jaja sa tom šunkom, pa i ona dobiju specifičan ukus.
I ako neko za nešto nije čuo, ne znači da to ne postoji, niti da ne valja i čemu uvek tolika išđuvanja, umesto da budemo ponosni što imamo toliko raznih običaja i načina pripreme i da učimo jedni od drugih.
bravo bi
od reci do reci potpis
aman nisu culi i ne znaju sta je sunka
drugo jaka stvar kako se gde zove, i slepc bi znao sta je but kad ga vidi pa sve da ga zovu i opanak
trece, u vojvodini se jede kuvana sunka i jaja koja se kuvaju sa tom sunkom sa uskrs i to je nesto tako jednostavno a tako savrseno,
ukus koji se ne mozze zamisliti ako nisi probao
cetvrto, jebalo vas secenje tanko ko flis papir kuvane sunke...:lol:

ebala vas sunka bre vojvodjani:lol:
У суботу почиње пољопривредни сајам у НС, навратиш, видиш излагаче шунки и потом одеш до њих... биће то љубав на први залогај!
А имаш и куленијаду последњег викенда у Бачком Петровцу, буде ту не само кулена већ и шуЊки, сланине...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back