Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
doruckovala sam jaja od uskrsa, a i sledecih par dana cu sigurno i rotkvice, dete je sebi smutila sejk od belanaca i badema i banane
ne mogu jaja da podelim, koliko nam donose :(
dete za rucak spremila piletinu na gusu i grilovane tikvice..i salatu
ja sam oprala sudove
sad sam smutila sebi neki proteinski sejk i treba da se spustim na trening, a svaka me koscica boli
hebem ti klimaks i godine :(

Pekla sam mlade krompire sa ruzmarinom u rerni, na pek papiru, koji sam ostavila malo veći da pokrijem krompire, da se ne isuše. Kada su bili gotovi,razgrnula sam papir da se još malo zarumene, mada su već bili dovoljno rumeni, i planuo mi je papir! :eek: Prava vatra, pa se širi okolo po papiru. Pepeo mi je sletao na krompire, nisu mogli da se jedu.:besna:
Posle nisam više ništa spremala, sutra ću valjda imati hrabrosti da skuvam ručak.:sad2:
- - - - - - - - - -
Naravoučenije, pažljivo sa pek papirom.:rtfm:

Ovo mi se jos nije desilo, mora da je bila visoka temperatura. Zao mi krompirica, jedino ih tako i volim.

I kad smo kod pehova...neko vece stavim cokoladu u pavlaci da mi se otopi, na nekoj srednjoj temperaturi, kao nista joj nece biti i odem da stavim ves na susenje....vratim se za kratko i cerka kaze, mama ja sam ti ovo pomerila, htela sam da promesam ali mislim da je zagorelo. Ja u neverici uzmem zicu da promesam, na mestu gde je pala cokolada debeli sloj stvrdnut, prespem u drugu serpu da vidim sta se desilo, gomila cokolade na dnu - neupotrebljiva! :evil:
I tako pola kilo cokolade (70% kakao) ode u nepovrat. I mislim da mi se ovo prvi put u zivotu desilo, ni kao klinka nisam "pokvarila" ovako nesto. E, ko hoce deset stvari da radi istovremeno - ostane bar bez jedne. :lol:

Pekla sam mlade krompire sa ruzmarinom u rerni, na pek papiru, koji sam ostavila malo veći da pokrijem krompire, da se ne isuše. Kada su bili gotovi,razgrnula sam papir da se još malo zarumene, mada su već bili dovoljno rumeni, i planuo mi je papir! :eek: Prava vatra, pa se širi okolo po papiru. Pepeo mi je sletao na krompire, nisu mogli da se jedu.:besna:

Posle nisam više ništa spremala, sutra ću valjda imati hrabrosti da skuvam ručak.:sad2:

- - - - - - - - - -

Naravoučenije, pažljivo sa pek papirom.:rtfm:

ovo se i meni desilo i sa papirom,a i prvi put i jedini kad sam upotrebila kesu za pecenje mesa.kesa dodirnula zicu gore,pa se zapalila,pocela da se topi,fuj,sve sam bacila
danas sam uzivala u svom rucku,iseckala paprilu,praziluk,sargarepu i sunula pasulj iz konzerve,nikakvi zacini ,samo so i maslinovo pa u rernu.fantazija od ukusa

Ovo mi se jos nije desilo, mora da je bila visoka temperatura. Zao mi krompirica, jedino ih tako i volim.

I kad smo kod pehova...neko vece stavim cokoladu u pavlaci da mi se otopi, na nekoj srednjoj temperaturi, kao nista joj nece biti i odem da stavim ves na susenje....vratim se za kratko i cerka kaze, mama ja sam ti ovo pomerila, htela sam da promesam ali mislim da je zagorelo. Ja u neverici uzmem zicu da promesam, na mestu gde je pala cokolada debeli sloj stvrdnut, prespem u drugu serpu da vidim sta se desilo, gomila cokolade na dnu - neupotrebljiva! :evil:
I tako pola kilo cokolade (70% kakao) ode u nepovrat. I mislim da mi se ovo prvi put u zivotu desilo, ni kao klinka nisam "pokvarila" ovako nesto. E, ko hoce deset stvari da radi istovremeno - ostane bar bez jedne. :lol:
Bilo je na 200-210, ali to ne bi trebao da bude problem jer redovno pečem hleb i zemičke na 220, pre mislim da je bio problem taj slobodan papir, a zašto, pojma nemam...

Žao mi čokolade, pa još toliko! :eek: Meni bi to trajalo nedelju dana.:rumenko:
ovo se i meni desilo i sa papirom,a i prvi put i jedini kad sam upotrebila kesu za pecenje mesa.kesa dodirnula zicu gore,pa se zapalila,pocela da se topi,fuj,sve sam bacila
danas sam uzivala u svom rucku,iseckala paprilu,praziluk,sargarepu i sunula pasulj iz konzerve,nikakvi zacini ,samo so i maslinovo pa u rernu.fantazija od ukusa
Kesu sam koristila par puta, više volim da poklopim u nekoj činiji. Kako to ne uradih , nego sam našla da motam krompir u papir.:rotf:
Danas sam gledajući igru kapljica kiše na staklu autobusa skoro promašila stanicu i zakasnila.:roll: Sutra bi možda bilo najbolje da nigde ne idem, i ništa da ne radim.

To što si pravila mi nije poznato , pečem tako povrće, ali samo. Od pasulja u konzervi sam ranije pravila salatu sa lukom i peršunom, mogla bih opet.:think:

ja sam danas pravila po inerciji,svaki dan kolaci,pa praznici su a i slatko je lako da se navuces,zuto testo sa visnjama,ali na uzas moje mame sa jogurtom i uljem.bude onako lepo zdudano testo:lol:
ona pravi samo jaja,secer i brasno.kaze da mora da bude vazdusasto
nama se vise ovako svidja

samo papir zamotaj za samu ivicu tepsije ili je iseci da ne strci.sigurno se nije zapalilo samo od sebe nego je dodirnulo ili bilo jako blizu grejaca

Kod mene nije bio uključen gril(ona žica), ali mi se ipak čini da se zapalilo baš kada je gore dodirnulo nešto.

- - - - - - - - - -

ja sam danas pravila po inerciji,svaki dan kolaci,pa praznici su a i slatko je lako da se navuces,zuto testo sa visnjama,ali na uzas moje mame sa jogurtom i uljem.bude onako lepo zdudano testo:lol:
ona pravi samo jaja,secer i brasno.kaze da mora da bude vazdusasto
nama se vise ovako svidja

Ja pravim i volim kao tvoja mama.:p

doruckovala sam jaja od uskrsa, a i sledecih par dana cu sigurno i rotkvice, dete je sebi smutila sejk od belanaca i badema i banane
ne mogu jaja da podelim, koliko nam donose :(
dete za rucak spremila piletinu na gusu i grilovane tikvice..i salatu
ja sam oprala sudove
sad sam smutila sebi neki proteinski sejk i treba da se spustim na trening, a svaka me koscica boli
hebem ti klimaks i godine :(

zar ti ne uzimas hormone?

Izbegavam ga, jer imam plehove različitih veličina, a pečem i proje u kalupu za mafine, pa ga sečem kako mi odgovara.
Lako se zarumenim.:rumenko:

Mora da si i ti probala korpice za pecenje pa odustala. :lol:
Ja stalno zaboravim koje su dobre, pa kad ubodem one sto se lepe, posandrcam, ne sto su se zalepile, nego sto nikako da upamtim prave i ako svaki put kazem - e sad znam koje su. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back