Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma gledala, mada ja nju preskočim uglavnom, nema veze sa životom,
bila je pre sa nekom njihovom čuvenom kuvaricom u nekom kamionu pa putovale po zemlji i kuvale,
definitivno pojma nemaju o hrani, sem vina i ribe Portugal nema ništa pametno

Ja sam bila tamo i ljudi bre jedu kao i mi ( ima i peceno prase:D, jare, jagnje), ja jedino ne podnosim specijalitet
"bakalar", ali to je na Mediteranu izgleda glavna i najvaznija klopa. Ma radije skemcice jedem nego tu smrdljivu ribu.

Jedu oni raznorazne ribe, a o onim oktopusima u maslinovom ulju i sa mnogo belog lukca i da ne govorim.
Vino im je nikakvo ( za moj ukus, ali ja ne volim ni spanska vina), ali leba kao kod nas:D

Putujuci i gledajuci sta i kako ljudi jedu, piju , shvatila sam da svaki narod, svako podneblje na ovoj zemaljskoj kugli
pokusava da od onoga sto raste i uspeva u njegovoj okolini napravi najbolje moguce. E sad sto je meni nesto jako ukusno,
a nesto ne mogu ni ocima da vidim, to ipak nije problem tih ljudi, nego iskljucivo moja neka konzervativna zatucanost ( pleonazam, al nema veze).

Kako izbaciti smrad zagorelog iz kuhinje?

Koliko treba da se provetri?

Stipa za nos i oci,dok se ne rascisti vazduh ne ulazim a ringle su prejake na sta ne moze da se utice.

Cime oribati zagoreli tiganj?

dan dva treba da se provetri
tiganj nalijes sa vodom u kojoj dodas kasiku soli i deterdzent za sudove..pa vratis na ringlu na najnizu temperaturu i ostavis da se iskuva malo..posle samo operes tiganj

sarmice od zelja tek zavijene i sada se kuvaju..jedva cekam .kiselo mleko spremno u frizideru..:lol:

sarm..jpg

Poslednja izmena:
Nisam gledala ali kada procitah da mota sarme sa cackalicama, znala sam da je portugalka. Jakoooo iritantna majke mi. Bar meni. A recepti su joj ocaj. Ono njeno ne bi jela ni muerto ehehe

Danas domaca supica
Rostilj kobaje i pire krompir
Salata krastavac i rotkvice

Nina gde su ti cackalice....kakve su to sarme bez cackalica :eek:
:lol:

evo, i ja se cudim :lol:

- - - - - - - - - -

Ja sam bila tamo i ljudi bre jedu kao i mi ( ima i peceno prase:D, jare, jagnje), ja jedino ne podnosim specijalitet
"bakalar", ali to je na Mediteranu izgleda glavna i najvaznija klopa. Ma radije skemcice jedem nego tu smrdljivu ribu.

Jedu oni raznorazne ribe, a o onim oktopusima u maslinovom ulju i sa mnogo belog lukca i da ne govorim.
Vino im je nikakvo ( za moj ukus, ali ja ne volim ni spanska vina), ali leba kao kod nas:D

Putujuci i gledajuci sta i kako ljudi jedu, piju , shvatila sam da svaki narod, svako podneblje na ovoj zemaljskoj kugli
pokusava da od onoga sto raste i uspeva u njegovoj okolini napravi najbolje moguce. E sad sto je meni nesto jako ukusno,
a nesto ne mogu ni ocima da vidim, to ipak nije problem tih ljudi, nego iskljucivo moja neka konzervativna zatucanost ( pleonazam, al nema veze).

ja volim bakalar, al iskljucivo kad ga drugi spremaju
u svom stanu : )

Hvala na savetima.

Malopre skuvah krompir,zacinih,prvi zalogaj i smrdi na zagorelo.Bacih supu,pojedoh krompir.

Oprano je ponovo,stajalo u cedjenom limunu,oprano opet.

Ringla i oko nje je prebrisano limunom,sokom od limuna.

Jedosmo ribu iz konzerve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back