Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Salsu...kupila paradajz 100 kinti kilo. Nije los, al nije isao i sta cu smuljam ga u salsu za preliv. Ja cu sutra za dorucak heljdine makarone prelivene salsom, seckanu pecenicu odozgo i ovciji sir...jedva cekam jutro.

- - - - - - - - - -

I obavezna solja mleka.

Eurokrem je bar nas proizvod. Tacnije eurokrem Takovo koji ja jedem.
Ne jedem kikiriki puter i nutele.
Meni je to pomodarstvo.

eurokrem nije nikakav nas originalni proizvod
kao i kinderlada pravljen je po licenci
kvalitet mu i nije neki
ima svega 3 posto ljesnjaka
i gomilu hidrogenizirane biljne masti (nagadjam od palme - koja tesko da je nasa domaca biljka : )))) ) biljno ulje (soja ili palma)
kao i soje
tako da pomodarstvo i ne
to sto ti jedes iz navike je trenutno cisto djubre
na ukus smo mu navikli
al za sastav bas i nisam sigurna da je uvijek bio ovakav tj ovoliko los
s druge strane, kikiriki, kao i krompir, kukuruz, paradajz, duvan...i gomila drugih namirnica
porijeklom s drugih kontinenata
raste i na ovom podneblju
ako kupis sirov kikiriki i ispeces ga pa napravis puter bar znas sta jedes

nutela nije bitno bolja od eurokrema mada sadrzi nesto vise ljesnjaka

Eurokrem-90-g-Swisslion-Takovo_sasocial_facebook_push.jpg

...meni lepsi taj kikiriki puter od bilo kog namaza, a ne smem vise da ga pravim jer ne umem da ga jedem ko normalni....sta cu :)

..inace tako ja godinama mislim o humusu ko jos to jede, a ljudi jedu pa sam i ja probala, nije nesto, al moze da prodje, tek da
se promeni nekad...ja ne volim da mazem bas narocito, pastete ne jedem evo vec nastupa 3-ća godina....jedini namazi su mi mlecni
ili kad bas moram nesto slatko onda dzem domaci ili med....i to jedno parce da me prodje volja...a leblebije same kad kupim da grickam
ne znam koliko je dosta kao i sa kikirikijem sto je slucaj....

...ko ume i ima meru moze da jede sve ko nije od tih taj mora da pravi selekcije....:)

Хвала на објашњењу. Мени никада ништа не остане од ручка а да то посебно правим ради палачинки - нема шансе.
Da ,definitvno ne vredi praviti gulaš koji se kuva po 2-3 sata samo zbog hortobadji palačinki , ja imam sreće da mi obično ostane , po nekim restoranima sam video da prave brzinsku varijantu sa mlevenim mesom ,nešto kao palačinke sa bolonjez sosom ,al to nije to po meni ,onaj karaktertičan ukus perkelta ,palačinki i pavlake je poenta

Da ,definitvno ne vredi praviti gulaš koji se kuva po 2-3 sata samo zbog hortobadji palačinki , ja imam sreće da mi obično ostane , po nekim restoranima sam video da prave brzinsku varijantu sa mlevenim mesom ,nešto kao palačinke sa bolonjez sosom ,al to nije to po meni ,onaj karaktertičan ukus perkelta ,palačinki i pavlake je poenta

За мене су врх 'виноградарске палачинке' које сам јела у Скадарлији.

Обичне палачинке нафилујеш орасима и сувим грожђем, ставиш у плех, прелијеш павлаком и кратко запечеш.

meni je humus super
i mozes ga slobodno jest koliko zelis
bez hljeba : ))))

al jbga...nije nas proizvod
ko ni burek, knedlice...sarme...njoke...i jos zilion drugih stvari : ))))

...pa sta ce mi da ga jedem bez hleba, meni je to bzvz...tu i tamo kupim ono maleno pakovanje mislim da ga radi Ribela, i to neko ljuto bude
za dva parceta tost hleba,, pa opet ko zna kad...kad pogledam puno tih nekih stvari ne jedem i uopste mi ne nedostaju, a nekad sam ih redovno
jela..kako te pastete i virsle, kobasice kojekakve....sad to ne unosim u kucu i skroz mi je normalno ne nedostaju mi uopste...eurokrem nisam
mazala nikad na hleb, kao dete sam nesto malo jela kasicicom onom malom, kao da se zasladim....nutelu sam nekad mazala na palacinke
cure i sad to rade...ja ne....

- - - - - - - - - -

....sto se mene tice mislim da nista nema smisla kuvati 2-3h....pa to ukuvavanje unisti sve sto je valjalo u tom rucku....

...pa sta ce mi da ga jedem bez hleba, meni je to bzvz...tu i tamo kupim ono maleno pakovanje mislim da ga radi Ribela, i to neko ljuto bude
za dva parceta tost hleba,, pa opet ko zna kad...kad pogledam puno tih nekih stvari ne jedem i uopste mi ne nedostaju, a nekad sam ih redovno
jela..kako te pastete i virsle, kobasice kojekakve....sad to ne unosim u kucu i skroz mi je normalno ne nedostaju mi uopste...eurokrem nisam
mazala nikad na hleb, kao dete sam nesto malo jela kasicicom onom malom, kao da se zasladim....nutelu sam nekad mazala na palacinke
cure i sad to rade...ja ne....

- - - - - - - - - -

....sto se mene tice mislim da nista nema smisla kuvati 2-3h....pa to ukuvavanje unisti sve sto je valjalo u tom rucku....

pa on se ne jede samo kao namaz
vec i kao prilog
ja ga jedem umjesto krompira, rize...

ps taj ribellin je odvratan i veze nema s humusom

pa on se ne jede samo kao namaz
vec i kao prilog
ja ga jedem umjesto krompira, rize...

ps taj ribellin je odvratan i veze nema s humusom

..jel e to nisam znala, ja ne jedem ni krompir ako bas ne moram, ali rizu, grasak, boraniju proso i sta znam tako svasta nesto jedem...
..e nebi se ja petljala da to pravim, moram jednom da probam negde taj pravi pa da vidim da li bi mi se to svidelo...hvala sto mi otvori
oci :)

- - - - - - - - - -

Ја ништа не кувам два три сата.

...pa ni ja :)

- - - - - - - - - -

Ja ne znam cemu ce da mi sluzi stapni mikser od 300 w. Koji ce mi, bitno da sam ga kupila...:huh: meni to nista ne treba blenderi, sokovnici, stapni mixeri, secka...

- - - - - - - - - -

Samo obican da umutim belanca

..pa prodaj ga...

..jel e to nisam znala, ja ne jedem ni krompir ako bas ne moram, ali rizu, grasak, boraniju proso i sta znam tako svasta nesto jedem...
..e nebi se ja petljala da to pravim, moram jednom da probam negde taj pravi pa da vidim da li bi mi se to svidelo...hvala sto mi otvori
oci :)

- - - - - - - - - -

...pa ni ja :)

- - - - - - - - - -

..pa prodaj ga...

ne znam sta da ti kazem
ja to ne kupujem, pravim
i godine su mi trebale da utrefim ono sto se meni svidja
ja recimo ne stavljam taan
vec isprzim susam i sameljem u pastu

meni je stapni godinama camio na dnu fioke
veze nisam imala sta bih s njim
kad se ova mala rodila i pocela jest kasice dobio je svrhu za pet minuta
zatim sam "otkrila" da se njim tijesto za palacinke najbolje i najbrze umuti
da je super za krem corbe domace i sosove
i tako dalje

Necu, skoro je kupljen. Ne kontam mu upotrebu, cemu sluzi.

..pa uglavnom ga koriste da usitne bareno povrce ili voce za corbe ili tako kojesta....

- - - - - - - - - -

ne znam sta da ti kazem
ja to ne kupujem, pravim
i godine su mi trebale da utrefim ono sto se meni svidja
ja recimo ne stavljam taan
vec isprzim susam i sameljem u pastu

..ma jok ne pada mi na pamet da se mlatim oko toga...

meni je stapni godinama camio na dnu fioke
veze nisam imala sta bih s njim
kad se ova mala rodila i pocela jest kasice dobio je svrhu za pet minuta
zatim sam "otkrila" da se njim tijesto za palacinke najbolje i najbrze umuti
da je super za krem corbe domace i sosove
i tako dalje
I meni...i jedne godine mi donesu breskve za dzem, pola prezrele, pola nedozrele; stavim na kuvanje, posle nekog vremena izvadim stapni i ocas posla svedem one nedozrele na "zrele". :lol:

Inace kod mene se jede taan pomesan sa medom 1:1, svakog dana bar po kasicica. Zdravo za sve uzraste.

pa jes...zaebano je bash
skuvat leblebije, isprzit susam i to sve zblendirat
sa sokom i koricom limuna, maslinovim uljem i malo cesnjaka...

..moj blender je jedva preziveo onaj puter od kikirikija, a treba mi za druge stvari, pa necu da rizikujem da ostanem bez njega
jer nov kupiti ne mogu ko zna do kad...bez humusa mogu bez tih sokova bas i ne trenutno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back